Benpaddar

Köpte 4-pack paddar av Mias Rs som jag testade idag. Dom var verkligen över förväntan, skitbra! Helt perfekta och enkla att linda med. Jag är hyffsat ovan men ändå var det inga problem att hålla dom på plats och få dom släta utan att det blev veckigt och knöligt. (Mina BoT kan vara ganska jobbiga)


BILDBOMB

Bjuder på en bildbomd ändå, från när det gick ok:En film från idag

En liten kort snuttis:


Älskade fina du

Jag har i många år haft personliga problem, inom mig. Ångest, stress, press och krav. Krav på mig själv, på mina djur, på min omgivning.

När allt inte går min väg, när något inte passar mig. Då blir jag lätt frustrerad, irriterad och arg. Jag har jobbat med detta i många år oxå, eftersom att jag är medveten om mina problem. Och därför går det även att jobba med dom, vilket jag verkligen vill eftersom det sista jag vill är att såra mina nära och kära.

Jag fick en kommentar
av Caroline som gjorde att det kändes lite bättre på något sätt. Jag är inte den enda med problem, kändes det som. Vilket många många ggr sagt till mig, att oj jag trodde jag var ensamen om detta. För jag är inte blyg att prata om mina värre sidor, jag är gärna öppen med mina dåliga sidor och problem. Det kan ju i sin tur hjälpa andra.

Det som hände idag var att jag red, fast det hade gått dåligt sist i paddocken. Fast jag hade den frustrationen kvar. Fast jag senaste veckan blivit lätt irriterad på B. Fast inte Emma hade möjlighet att komma ut, som jag hade velat för min och Bellas skull, för att Emma blir ett väldigt bra stöd och hon säger stopp när jag börjar gå för långt. Hon är en trygghet.

Jag var jättespänd i kroppen, klump i magen av olika skäl, ångest och jag är även omotiverad just nu. På en häst som har otroligt mycket energi, och en helt sjukt stor mängd av vårkänslor, och otroligt mycket humör, precis som mig.. kan detta bara sluta i katastrof. Vilket det även gjorde.

När jag är spänd, stressad m.m då KAN inte jag rida, jag kan inte koppla bort mentalt det som gnager i mig. När jag är på bra humör, glad osv. så kan Bellan hålla på precis hur som helst, toka sig, fjolla sig, inte samarbeta osv. Men jag bryr mig inte då, jag nästan skrattar och är glad bara. Oavsett vad hon gör. Det är ju DIT jag vill komma, att alltid kunna vara så. För det funkar inte att bli så som jag blir.

Nu var det visserligen
säkert ett år sen (?) jag fick ett utbrott på henne sist, som jag fick idag när allt brast.

Det jag brukar göra i dessa lägen är att antingen ställer jag av henne helt, eller så rider emma henne mer, eller så jobbar jag mer från marken + rider kravlöst. När jag rider kravlöst går det mycket bättre för då rider jag på Bellas villkor, och inte på mina. Hon bestämmer helt vad hon klarar av och vad jag får be om. Jag rider frågande kan man säga, jag rider, och är det ngt jag vill så frågar jag Bella om hon skulle kunna tänka sig att göra det, och kan hon inte det så skiter jag i det. Det brukar funka väldigt bra för tillslut brukar vi hitta tillbaka till varandra..

Det är bara så jobbigt
att ha det såhär, av den anledningen att det drabbar min häst. Jag vill ju inte det, och drf tar jag avstånd istället. Men jag ska fortsätta jobba på det, i massor. Det funkar inte att ha det såhär och det vet jag, oavsett hur sällan det sker. Det sker ju.


Älskade fina du, förlåt mig

Ställer av B nu

Nu ställer jag av lilla Bellan, om det så är för några dagar eller 1 vecka, eller 2 eller 3. Nu har jag gått för långt, igen. Har inte hänt på hur länge som helst, säkert år. Men idag bröt jag ihop totalt.. Jag kan verkligen inte hantera henne just nu, hon är helt jäkla störd. Totalt oridbar. Så jag spårade ur totalt och spöade upp henne rejält, och var inte mjuk i handen om man säger det lite milt.

Så så äre. :)

Godmorgon!

Godmorgon! ;) Jag e pigg och uppe sen en tid tbx. Har precis ätit klart frukosten. Idag ska jag till Equeen, igen, för att köpa mig benpaddar. Det är ju bra att ha om man beställer lindor menar jag.. ;) Haha. Har några hemma men som jag tkr är för tjocka, och sen har jag BoT-paddarna som är lite långa och har bara två st. Ska nämligen inviga Bellas lila lindor som kom idag. TROR jag, eftersom det tyvärr är fel färg mot hennes lila schabrak. Men ser det inte alltför dumt ut har jag nog dom. Annars blir hon utan!

De kmr alltså bildbomber idag, ska rida dressyr i paddan. :-) Hoppas Emma e tillräckligt frisk att vara där som stöd, så jag kan koncentrera mig ordentligt och sluta bli så frustrerad när något inte går som jag vill.

Joggingpass

Tog mig ett joggingpass med Bellabus förut. Var ute ungefär 45-60min. Gick bra idag, hon var hyffsat samarbetsvillig och verkligen kalasfin bitvis. Skänkelvikningarna i traven flöt på sjukt bra! Utan att tappa takt och bjudning. Fin tjej. :)

OTROLIGT!

Ni vet för en vecka sen, i torsdags, då jag skrev att jag var en nyttig girl!? Att jag skulle sluta vräka i mig godsaker och baka, köpa godis VARJE dag som jag annars gör?

Jag har gått efter 3timmars-regeln
, dvs jag äter något var tredje timme. Men jag håller inga tider elr så, alltså jag äter in på sena kvällen. Och jag äter ju inte lite när jag väl äter, jag äter ordentlig lunch/middag och sådär. Sen har jag ätit godis när jag varit sugen, på kvällarna.

Jag tänkte att jag skulle ha det som ett litet experiment, bara för att se vad som händer. Mår jag bättre? Går jag ner något? Jag har absolut inga viktkomplex nånstans, är nöjd med hur jag ser ut och jag tycker om min kropp. Men jag tänker att jag kanske går ner max 1 kg på en vecka, men gör jag inte det så är ju det skitsamma. Alltid bra att skippa godsaker.

Ställde mig på vågen
nu, en vecka senare. Vet ni hur mkt jag gått ner? På att i princip inte göra NÅNTING. 3,5kg!!

Trodde faktist inte ens
det var möjligt att gå ner så mkt så fort. Det kanske är i vätska då? Eller något. Inte vet jag, men jag har faktist känt mig lite mindre. Så lite fett kanske? Haha jag vet inte. 3,5 kg på en vecka låter mycket.

Har innan denna vecka vägt
mig ganska ofta på denna våg, ibland varje kväll. Och den har alltid visat 59kg, tidigare 58kg. Och nu en vecka senare visade den 55.5kg. Helt otroligt!

Todels

Idag klev jag upp 07.15. På mitt LOV. Normalt! ;) Haha. Ne men har klivit upp 6-8 hela lovet ungefär. Är så pigg och glad på morgon så kan inte somna om. Har hunnit äta frukost och greja.. :) Ska hoppa in i duschen, äta lunch och kila ner på Equeens och lämna tbx täcket jag köpte hem och provade. Sedan blire stallet. :-)

Blir nog en liten joggingtur för Bellabus idag. :-)

Bilder

Här kommer lite bilder på fina fröken Bus :)


Provar skydden, både dom gråa och vita


Närmre bild


Lite träning i paddan


Snyggbella


<3<3<3


Min babyfis

Lite träning från marken

Det blev träning från marken för Bellabus idag. I väntan på hovis. :-) Gick bara bra, hon gjorde framsteg idag. Jag kunde använda mindre hjälper. Hon var supermysig, älskar att hålla på och vara med hästen. Synd att det blir så sällan.

Sen kom hovis
och B fick nya skor, sommarskor. Härligt! Provade även skydden, och ja, jag drog väl lite förhastade slutsatser men dom såg verkligen groteskt stora ut. Haha. Dom passade bra, men hade lite rolig form. Menmen, dom duger.

Blä

Köpte ju benskydd o grejer från Haglunds härom veckan, och nu har jag hämtat ut dom. Sjukt besviken, skydden är så stora så de ser ut som att dom ska sitta på elefantben. Så jääääääääävla surt!

Ska prova dom idag
men är nästan 100 på att dom är tusen strl för stora. Kul.

Så är det någon som har strl Full på sin häst kan ni ju hojta om ni vill köpa två st hela benskydd set. Gråa med gel eller vita med andasfunktion.

Ny header

Pillade ihop en lite vårigare header nyss. Skulle egentligen väntat tills jag hade fina hoppbilder oxå, men får knåpa ihop en ny då oxå! :-) Variation e kul.

Enda jag stör mig på
är att mina headers ligger till vänster, dom är inte helt centrerad när jag klistrar in dom liksom. :-/

FILM

Bjuppar på en film från dagen oxå! ;)


BILDBOMB nr 2


BILDBOMB nr 1

Stor bildbomb. :-) Delar upp det på två då de blir jobbigt att kika på för mktHahaha

Såhär kan det gå till att fatta vänster galopp när B är på sitt allra rödaste humör.


Bakåttänkande, spänd häst med spänd ryttare som ber om v.galopp


Så fan heller! säger B, och visar sin allra trevligaste sida


Vill ha henne fram fram fram. Men B tycker det är bäst att vi tänker bakåt


Äntligen lite mer framåttänk. Men att se glad ut är ingenting hon kan tänka sig i dessa lägen


Voila! Allt går med lite framåttänk (även om hon skulle behöva en drös mer)

Flugtäcke

Köpte ett Bucas Buzz off idag för att kolla strl, fanns nämligen bara 125cm, och jag mätte det lika långt som ett täcke på 140cm. Så det var värt ett prov iaf! :)

Såhär såg det ut:

Detta ska då lämnas tillbaka, och sen får jag se om jag får tag i ett 135cm eller om jag köper ett Amigo. Jag vet faktist inte. Finns så jäkla mkt olika modeller. Blä! Detta var ju som sagt 10cm för kort och blev SNORTIGHT i bogen. Men eftersom hon har Bucas regn- och vintertäcke som hon inte får skav utav över huvudtaget känns de smart att ta Bucas.

Men ja.. SVÅRT!

Dressyrpass

Red ett dressyrpass med fröken Bellabus förut. Carro var med och fotade finfina bilder! :-)

Är dock jävligt arg och besviken på mig själv. Jag hade en klump i magen och var helt spänd redan när jag började, även om jag försökte slappna av och vara lugn. Men de gick inte, så de resulterade givetvis i en lika spänd häst som absolut inte var samarbetsvillig på en fläck. Fast jo, nu ljög jag lite. Hon var faktist riktigt trevlig bitvis, framtravningen var hon kalas på. Men så fort jag ska öka lite mer så tänker hon galopp direkt, och de är skitsvårt för hon tänker bakåt då.

När det väl var dags
för galopp blev hon upprörd givetvis. När man fattat första så tänker hon inte på nånting annat än galopp sen, så ni kan ju tänka er hur lätt det är att få henne att kliva på framåt. Suck. Men det är mitt fel så jag skyller inte på min fina tjej. Hon är ju en humörshäst och jag har jävligt mkt humör själv vilket inte är en bra kombo ibland. Men så äre! Avslutade iallafall bra. Hon var lugn och avslappnad och då la jag en vänsterfattning, utan stress, och hon kändes trevlig. Avbröt och tog en höger, lite stress i själva galoppen men sen lugnade hon sig. Då avslutade jag med lite jogg, med Bellas nos i backen vilket uppskattades mkt då hon sa att hon var suuupertrött i överlinjen. ;) Tro jag de när hon ska stressa och korta ihop sig som en ostkrok och anstränga sig mer än hon behöver.

Kommer bilder sen, när Carro skickat dem! =)

Ny fråga

Bästa flug-/exemtäcket? Blir nämligen täcke för B i sommar. Har läst mig till att Amigos olika modeller ska vara bra. Svala, mjuka och skyddar väl. Men dom är lite stora i bogen, iaf regn- och vintertäckena, så hur är flugtäckena? Vill ju att de ska sitta bra på B.

Kom gärna med tips på täcken med bra passform, som är svala och skyddar bra.

MYGGEN

Myggen har redan anlänt till Norrland. Därför vill jag ha era absolut BÄSTA tips på flugmedel! Jag har provat hemmakok, som inte verkar fungera. Har oxå använt dehär från Hööks, den svarta flaskan. Men jag vet inte.. Vill ha nåt dundermedel som gör att B inte behöver bli full av fula kliande knölar..

Har någon provat Switch? Är lite skeptisk med tanke på hur starkt det verkar vara dock. Så, vad använder ni? Vad funkar bäst?

Schabraket


Det var ett sånthär schabrak från Catago som jag köpte till B, till dressyrsadeln. Kommer nog att invigas imorgon! De gröna såklart. ;)

Skrittur

Tog en 2 timmars skrittur idag. Blev till Näset. Gick bra, hon var pigg som alltid bara. Kan vara väldigt jobbigt ibland, att inte kunna slappna av och njuta. Menmen :) Köpte ett par helskodda ridbyxor och ett schabrak förut. Provade ridbyxorna och jag fick inte ett strå i arslet. Dock var dom lite för bra, för dom skavde på B istället. Så dom blir de inte barbacka igen..

SKIT

Jävla anushuvuden. Mitt golv var för de första en vecka försenat, och nu får jag mail om att det är 40cm kortare än jag beställt. KUL. Så nu blire nog inget golv. Och ingen transport. Bra.. jävla ashole.

Leeeeeeeeeeeess.......

Bilder

Fotade lite bilder häromdagenCaroline tränade Storen för Emma. :-)En jättefin liten kille! Elr så liten var han faktist inte, som jag trodde. Haha. Typ 10cm högre.

Härlig uteritt!

Har varit ute på en härlig uteritt i de fina vädret med min barndomskompis H. Riktigt kul att umgås igen, de känns som vi aldrig varit ifrån varandra. :p

Hon hade inte ridit på 7
år så hon fick rida finaste Kickis som i princip gör allt man ber om. De gick helt ok, hon tyckte det var lite "läskigt" när Kickan ryckte tyglarna ur handen på henne bara men de gick bra. Blev en hel del galopp för två supertaggade hästar. Fy fasen så Bellan höll på, har aldrig sett henne så som hon är just nu, denna vår. Det måste vara grova vårkänslor. Omg! :o Hon blir helt galen och stressad för ingenting. Speciellt stressad blev hon när Kickan var en bit ifrån henne. Hon vill verkligen stegra, men jag får rida kors och tvärs för att hon ska få annat att tänka på. Men när hon är sådär stressad hittar hon på annat, backar ner i diken, SPRINGER fort i sidled och ja.. är allmänt GALEN. Men jag höll mig bara lugn och pratade med henne och försökte vara mjuk i den mån de gick. Dock svårt när hon taggar till och ska dra iväg och hon rycker tyglarna ur min hand, elr ja, försöker. Jag är van att Bellan är lite galen vissa ggr och i vissa situationer, men nu äre verkligen 10ggr värre.

Men hon lugnar nog ner sig snart. :-)

Herregud

Känner att jag måste skriva av mig om detta. Har läst nu på tre bloggar, som jag följer ständigt, att man inte ska ha häst om man har medryttare (inte tid). Jag kan inte låta bli att ta åt mig.

Med andra ord vore det bästa för Bellie att jag sålde henne? Skulle hon må dåligt av att Emma rider henne när jag inte har tid, eller vad är problemet här? Hon skulle alltså må bättre, enligt er, om jag sålde henne till en människa som har tid att rida alla dgr? Istället för att hon har två ryttare, och är i min ägo?

Jag förstår faktist inte
. Verkligen inte nånstans. Någon som är av detta resonemang får gärna berätta för mig var logiken finns! :-)

Svettigt värre

Gud så varmt det är *ogilla*. Var ute på en tur med B förut, hade tänkt jag skulle rida bort till klätterbacken och kika hur vägen var, men vi kom inte sådär jättelångt innan jag vände då det var på tok för blött. B var jättetittig och fjollig, jobbig och ja. Blöh. Sedan red vi tillbaka och ut på travbanan där vi jobbade lite övergångar, de gick hyffsat. Sedan kom vi till en annan klätterbacke där jag körde galopp uppför en gång, VÄNSTER GALOPP! Fick mig en fattning utan stress. Dock gick de JÄVLIGT fort uppför backen, haha. Gick verkligen inte att få henne att jobba uppförs.

Red ner, och joggade
hemåt vilket B tyckte var jääätteskönt. :-) Sen skritt hela vägen hem, hon skötte sig fint.

Tack gullefjun!

Tack mina små gullefjun för alla fina kommentarer! :-) Ni är för underbara! Uppskattar verkligen de ni skriver.

Har precis klivit upp, sitter o käkar frukost nu. Haft en hel del drömmar så känner mig allmänt knas nu, hehe. Ska iväg till stallet runt 11, ska bli MYSIGT däh :D Får se vad vi hittar på, något som inte stressar upp damen så värst kanske. ;)

Dagens (BILDER)


BILDBOMB (från igår)

Här kommer en bildbomb från dressyren igår, ÄLSKAR bilderna! :-D
Vild tjej

Var ute och red Bellan för en stund sedan. Hade planerat galoppklättring i en backe som ligger uppe i skogen. Påväg dit hade dom ställt kossor i en hage vid vägen, 2 st. Och Bellan FRÖS FAST! :o Haha. Hon brukar inte ens göra det vid storhagen där det är en hel drös av kossor. Men två st, superfarliga. Haha har aldrig varit med om att hon frusit fast! :p

Jaja, hon var iaf trevlig i skritt och trav när jag joggade fram. Sedan kom det en perfekt vänsterkurva för att lägga en vänsterfattning. Men ICKE. Fy gröne vad stressad hon blev.. fick rida runt och få henne att slappna av innan jag kunde försöka igen. Men samma visa, HELT jäkla galen. Hon visste verkligen inte var hon skulle ta vägen stackarn. Hoppa nästan ner i dike, studsa, hoppa skitfort i sidled m.m. Så jag vände helt enkelt hem, jobbade med att hon skulle slappna av och bli lugn igen på hemvägen vilket gick helt ok. Sedan gick jag ner till paddocken och la några vänsterfattningar, för sådär ville jag inte avsluta. Först tog hon rätt bak, sen rätt fram, och sen rätt med både bak och fram. Efter det kunde jag fatta fina fattningar. Dom två sista använde jag inte ens pekpinnen, plus att hon var jättelugn och fin, ingen stress. Avslutade med en lika fin höger, utan stress. Efter det ledde jag av henne ute. :-)

Clever girl

Drog ut ikväll med min underbara gos Haileen, en gammal barndomsvän till mig. FYFAN vad roligt jag hade det! Dock så när vi skulle till krogen så kom jag på att jag glömt mitt leg, alltså när vi skulle IN på krogen. Så de var bara att ringa efter sjuts.. och nu sitter jag i Skb med Ekko och hans polare. Har askul! Haha. Har gjort en hel del sjukt roliga grejjer, som jag förmodligen inte kmr tycka är så roliga imorgon. HEHE.

Kommer stor bildbomb imorn, Carro har fotat ÄCKLIGT SNYGGA bilder. Helt SJUUUUUKT fina tycker jag!

FILM från dressyren


Dressyrpass

Ridit ett pass i paddan i det fantastiska vädret. Hade en fantastisk häst oxå! Hon var superfin. Jag började med lösgörande i skritt, för att känna av vilket humör hon var på. Hon var faktist riktigt samarbetsvillig. Sen kom Emma och Carro och fotade/filmade, och Emma gav lite tips och råd när de behövdes. B var skitfin i traven då jag red fram, hon kändes riktigt lösgjord och trevlig. Men så fort jag ökade lite och skulle göra lite tempoväxlingar så taggade hon till och trodde att det var galopp på G. Så det fick vi arbeta med en del idag, att hon skulle slappna av även när jag ökade tempot.

Sen till galoppen, den var oxå jättefin! Hon blev inte lika stressad som sist. Fick henne att tagga ner mkt fortare och så, och vi fick några riktigt fina fattningar i båda galopperna. Vänstern blir bara finare och finare, hon orkar mkt mer.

Idag jobbade jag själv mycket med min skänkel, och tänkte en del på händerna oxå. Att inte dra högern emot mig eller nagga för mkt. Och vet ni? FYFAN vad mycket lättare allt blev när jag la min skänkel där den skulle vara. Har nämligen aldrig tänkt på min skänkel förut. Jag satt som gjutet i galoppen!!! Brukar ha grymt svårt att sitta ner i den, och hamna på bakvalvet, men det är ju troligtvis för att jag drar bak min skänkel och då pressas jag bakåt oxå.

Så de kändes SJUKT bra! Är mycket nöjd över både mig själv och fina Bellabus. De kmr troligtvis film ikväll, och bilder givetvis.

Här har vi svaret!

Läste följande på DENNA blogg:

"Däremot styr känslor det mesta i vårt liv. Undertryckta känslor kan ge många men i livet, tex sätter sig ilska i käkarna. Får vi inte ut vår ilska i tid kan spänningarna i käkarna leda till att man hackar tänder på nätterna."

Hehehehehhehe. Känner mig lite träffad där. ;) Ne men seri, jag har OFTA totalt ihopbitna käkar på nätterna.. Dock hackar jag inte. ;o Fast, jag får ju utlopp för mina känslor ganska ofta, så undertryckta kan jag nog inte kalla dom.

Nyttig tjej

Har varit riktigt nyttig idag ;) Elr ja nyttig och nyttig. Har inte ätit massa skit som jag gör VARJE dag. Väger faktist 10kg mer än jag gjorde för 5 år sen så. Och inte för att de gör nåt, men väger ju helst inte över 60-strecket. Så det är dags att göra något åt saken. :-) Vanligtvis så småäter jag JÄMT, bakar en massa och äter hur mkt som helst varje dag. Köper godis i princip varje dag (ÅÅÅH VAD SUGEN JAG BLEV NU) och ja.. för mina tänder och pengars skull äre ju lika bra att dra ner oxå ;)

Behöver inte göra nåt drastiskt, bara sluta äta så jäkla mkt skit! ;p Och sen har jag varit sugen på o börja springa ASLÄNGE nu. Men är inte motiverad att sticka ut själv, och Ekke säger att han oxå ska börja men jo tjena..

Säger bara en sak, de är tur jag inte ser ut som jag äter! :-)

Eftergift?

Dethär med eftergift är så himla olika. Det är olika beroende på vilken häst man sitter på, och vilket sätt man ser det på. Många vill slänga fram handen till öronen och tycker att alla ska göra så, att tygeln måste slacka i språnget för att de ska vara ok med eftergift. Men så är inte mitt fall iallafall. Många har skrivit att jag borde ge mer eftergift när jag hoppar B, min fråga till er blir, varför då? Ska jag vara ärlig tror jag inte ni har något bra svar på det, utan "det bara är så". Att tygeln ska slacka för att eftergiften ska vara godkänd.

Jag rider för en kanontränare
som jag inte tvekar en sekund på att hon vet vad hon gör. Hon instruerar mig precis efter vad jag och min häst klarar av och på vilken nivå vi är på. Och det finns ingen anledning alls att jag ska slänga fram hela min hand åt B. Återigen, varför skulle jag göra det? Jag varken rycker eller drar henne i munnen med den eftergift jag ger, så.. ja. Så länge jag känner att jag är mjuk i handen och följsam, vad är egentligen problemet? Jag blir bara lite fundersam på vad ni vill åstadkomma med era kommentarer om det, för uppenbarligen vet ni inte vad ni pratar om.Tävla dressyr i....

... "annorlunda" utstyrsel? ;) Vad tycker ni om det? Är lite intressant. Det "ska" ju vara stilrent och elegant; svart sadel + träns, vitt schabrak, vita byxor och svart, stilren utrustning på ryttaren.

Jag tkr det är kul när det sticker ut lite. Man måste inte följa strömmen och ha som man "ska" ha. Dock tycker jag vitt är en tävlingsfärg, så på schabrak tkr jag inte det är så snyggt att ha andra färger än just vitt. Men sadel + träns, själv har jag ju det i brunt. Men majoriteten tycker om svart utrustning i dressyr. Tycker brunt är grymt snyggt! Och jag har Tretorn Advance som jag kommer att tävla i även när jag börjar tävla lokalt, och jag kan ju bara gissa hur populärt de kmr vara. :-)

Underbar dag!

Pysslade och myste med B ett tag idag, masserade och gjorde lite övningar på henne. Gick super förutom att hon testade mig rejält en gång sen Lisa var här, haha men hon insåg snart att hon INTE kunde be sig hur som helst.

Skrittade i nästan exakt
två timmar idag. Red till Näset och vände. :-) B skötte sig bra, men hon var skitlöjlig. Haha hon blev rädd för ingenting, hoppa till och flög iväg så jag höll på att drutta i backen en gång där. Satt barbacka oxå. Med oskodda ridbyxor. På tokfällande häst. Hästhår i skrevet, nice. ALDRIG mer! :p Måste köpa mig ett par helskodda.
Stannade och doppade hovarna i sjön ;)


Påväg till Näset genom skogen


Här är vi i nästa sjö, Näsets padda! ;)

Och vinnaren är...

... se själva! ;)


Överväger

Sitter och överväger grovt om jag ska börja godkänna kommentarer innan dom publiceras. Gör jag så, så kommer inte EN ENDA anonym kommentar publiceras, bra som dålig. Endast kastas i sopkorgen och knappt läsas. Har inte fått någon elak kommentar på ett tag nu, men ändå, vad det än är. Jag tycker si, jag tycker så, skriver någon. Och jag har inte en chans att svara? Fegt. Så ja.. Jag tror fasen jag ska prova.

Då kanske folk förstår att jag inte är förtjust i människor som inte står för dom själva. Jag blir bara onödigt upprörd och förlorar mycket energi på att störa mig.

Tävlingen avslutad

Nu kan man inte längre anmäla sig till tävlingen. Har dragit en vinnare, kmr videoblogg snart

Hello

Nu har jag lov! Så jäkla skönt. Elr egentligen imorn, hehe. Och hela nästa vecka. NICE! Hoppas verkligen jag hinner få klar transporten. B vill ha igen sin egen ;) Haha. Idag kommer B gå ett pass med Emma ifall Emma mår bättre idag, antingen ridning eller tömkörning. Jag ska nämligen ner till grannen och få transporten svetsad på sina ställen.

Ikväll ska jag dra en vinnare i tävlingen, och till er som inte deltagit än, DET ÄR INTE FÖR SENT! :-)

FILM från kvällens hoppning

Här kommer filmen. :-) Är väldigt nöjd!


Vad tycker ni?

Hoppträning

Var iväg på hoppträning ikväll. Lånade grannens transport. Kan bara säga en sak, Bellan älskar sin lilla enhästars! Haha hon var livrädd i denna. Ville inte kliva på alls, och när vi väl kom fram stod stackarn och darrade hur mkt som helst samtidigt som ögonvitorna bara lyste på henne. Samma på hemvägen fast då darrade hon inte iaf.

Gick iaf super att träna
. Blev två stopp på en mur, vilket mitt inre redan räknat ut så det var endast jag som stoppade. Sedan hoppade vi den två ggr låg, och sen 2 ggr i rätt höjd. Allt annat gick super! Blev mindre korsgalopp idag oxå. Och i början när jag bad om vänster galopp gick de sjukt bra, hon tar den för mindre hjälper nu och håller igång den mer självmant. Superrrr! Fick väldigt fint beröm av Marianne oxå vilket var väldigt kul. Hon är verkligen toppen som tränare.

Kommer film. :-)

Träning ger resultat

Börjar hända en hel del med vänstergaloppen nu känner jag. Sjukt kul! Tkr även det syns på dessa bilder som är i princip tagna i samma moment i galoppen:
Gofia! Äntligen!

Bilder på transporten


Innan vi gjort ngt


Under gummimattan


Framtill


Under matta och golv. BRÄDOR. Framtill var det endast gummimatta + brädor


Tröck igenom dedär hur lätt som helst

Välbehövligt

Kikade in på Haglunds hästprodukter nyss, och jesus vilken rea. Och eftersom jag varit på jakt efter lite benskydd så passade jag på. Blev ett set med gelskydd i grått, och ett set med vanliga skydd i vitt. Sen ett par lila lindor. Blir säkert kanon det! :-) Betalade inte mkt för det. Runt 120:-/set och 49:- för 4 lindor. Not bad! Köpte en strl större på bakstrykkapporna så nu hoppas jag verkligen dom passar och inte blir för stora istället.

Renoveringen

Renoveringen av transporten går framåt tack gode gud. Imorse såg det inte riktigt lika lovande ut. Jag och Erik skulle ju svetsa lite, och så efter mkt om och men lyckades vi få låna en svets, och även få en jädra massa fin plåt av min bror. Men svetsen la av efter att vi nyss börjat svetsa, så då kändes det ganska mörkt.

Sen ringer min bror igen och har fixat en svets, en nyare, som vi måste lämna tbx redan ikväll. Och så får vi turen att Ekkes kompis som är duktig på att svetsa kommer hit och hjälper oss, så nu står han och Erik därute och grejar. Så jag tror de kmr bli riktigt bra! Jag och Ekke började måla förut och håller fortf. på så det är ungefär halva kvar, och vi ska måla en gång till på det oxå. KUL! Enda som jag tyckt vare kul, haha.

Så just nu känns de
väldigt lovande! Men man vet aldrig, haha. De som kan krångla kommer krångla. Nu väntar jag på att han jag beställt golv av ska höra av sig, för golvet skulle komma idag elr imorn. Sen vill jag köpa väggar av honom oxå, så jag väntar på pris osv.

Är ENORMT tacksam över hjälpen jag får! Vet inte vad jag hade gjort annars. :-)


Grattis!

Grattis älskade Bellsan på din 11-årsdag! <3Besök denna blogg!Min vän Carro har skaffat blogg, om henne och hennes medryttarhäst Silver! :-D BESÖK!

Svar på tal

Frågestunden är avslutad, men jag gör ett undantag och svarar iallafall:

Elli: vad tycker du om att man rider med Jaktkandar/kimblewick bett. är det bettet jätte skarpt så man inte borde rida på det hela tiden eller kan man rida på det 9 gånger av 10 liksom? jag har en häst som går som en klocka med det bettet, hon är varken stark eller speciellt het, bara frammåt. men jag vet inte hur ofta jag vågar rida på det för jag är rädd att förstöra hennes mun/göra henne okänslig i munnen haha :(

Svar:
Jag är ju av den åsikten att klarar man inte av att rida sin häst med vanligt rakt, tvådelat eller tredelat så behöver man definitivt börja jobba med dressyren och kommunikationen till sin häst. Jag vet att många säger att deras häst går bäst med hävstång, men jag tycker personligen att det säger sig självt att hästen blir lydigare med ett bett som känns betydligt hårdare för hästen än vanligt tränsbett. Och JAG vill inte att min häst lyssnar för att bettet känns mycket i hennes mun, utan att hon lyssnar på mig för att hon är välskolad och lyhörd för mig och mina hjälper.

Och det med att "handen bestämmer hur skarpt bettet är" är bara bullshit i mina ögon. För då kan man lika gärna rida med ett tränsbett, om nu handen bestämmer att bettet ska vara milt. Ett skarpt bett är alltid ett skarpt bett, och givetvis känner RYTTAREN av att den behöver ta mindre i bettet = mindre hjälper, men hästen känner ju fortfarande betydligt hårdare tag.


Stor bildbomb från dagens

Här kommer en hel drös bilder. Med spänd som avslappnad häst. ;)


Glöm inte...

...frågestunden som avslutas ikväll! :-)

Renoveringen

Renoveringen går framåt, sakta men säkert haha. Jag och Erik håller på för fullt nu, elr ja, just nu bloggar jag. Vi håller på att slipa och greja för att få bort rost och lösa färgbitar från innan. Dock så kommer vi behöva få tag på en svets, för vi måste svetsa på vissa ställen.

:-)

Självklart kommer bilder, nån gång. Haha.

Dressyr

Red lite dressyr idag. Lyckades efter mkt om och men få ut min karl till stallet. Det är så kul när han är med, älskar det! Så det var väldigt trevligt. :-) Han fotade en del oxå så ikväll kommer bilder.

Nu till BellaBUS. Hon var inte alltför trevlig idag. Kan dock ha varit för att jag var lite spänd och kände stress, såklart. Så när jag spände av och red som vanligt så blev även hon fin. Men vi kom inte överrens alls där ett tag. I galoppen stressade hon upp sig otroligt mycket idag, så efter varje galopp fick jag rida runt och försöka lugna ner henne. Så när hon blivit lugn och tillfreds igen provade jag igen. Men samma visa. Jag red i båda galopperna, flest fattningar i vänster för att stärka den. Gick super! Hon tog kors en gång men sen var det rätt. Förutom när hon stressade och stod och hoppade på stället såklart.

Jag fick flera jättetrevliga
vänstergalopper idag, speciellt en som hon kändes väldigt fin och bärig i. Kul! Får fokusera på de positiva bitarna idag. :-)

Gopluttan!

Renovering

Nu har vi äntligen fått ur alla väggarna, tog sin lilla tid. GUD så det har krånglat.. Men nu är de äntligen gjort. :-) Imorgon fortsätter vi, då blire avfettning, högtryckstvätt och slipning av all rost. Sen ifall vi hinner ska vi lacka.

På morgonen ska jag dock rida älskade Bellabus, ska bli myyys!

Todels

Var hemma idag oxå. Suttit hemma och ätit hela dagen i vanlig ordning, HAHA. Nu är Ekko här, vi ska börja riva i transporten nu. See ya later!

Emma rider B idag oxå. Måste prioritera att transporten ska bli klar nu. :-)

Svar på frågestunden

Rebecca: När du är i ridhus, har du skrittavstånd eller har du egen transport som du kör med några gånger i veckan?

Svar:
Jag åker alltid med egen transport, men det går att skritta vilket tar va 45-50min. Men det håller inte riktigt.

Jessica
: Jag antar att du har körkort.. Så då undrar jag vad du har för bil?

Svar:
Jag har inte körkort. ;)

Anonym: varför gå B inte på travet?

Svar:
Hon är aldrig startad eftersom hon galopperade bort sig när dom skulle kvala in.

Felicia: Vart köpte du dina tretornstövlar? Grymt snygga! :D

Svar:
Hos Grafströms.

Natalie
: Har nog redan skrivit det till dig någon gång förut, men min häst har svårt för galoppen. Hon har nämligen travare i sig och jag skulle chansa på att det är travaren som slår igenom när det kommer till galoppen. Så nu undrar jag om din B hade svårt för galoppen när du fick/köpte henne? Och om hon hade det, hur har du tränat upp den till den underbara galoppen hon har idag? =)

Svar:
Nej, Bellan hade inte svårt för galoppen. Det var bara att lära in och ge förstärkta hjälper så förstod hon fort vad jag ville.

Bella
: kan du ge tips på någon/några bra ledarskapsövningar :)?

Svar: Hm, jag är lite dålig på sånt. Jag brukar vilja att hästarna följer mig iallafall, och inte tar egna komandon och går iväg eller att dom fortsätter gå när jag stannar och sådär. Jag brukar göra halt, backa och trava lite ibland för att stämma av att hästen är med mig.

Malin
: Bor du hemma eller har du något eget Place?:)

Svar: Jag bor hemma jag. :)

Beatrice
: Hur kommer det sig att du är så framgångsrik, tror du? (:
Tjänar du något på din blogg?
Och vad är det sämsta respektive bästa med att blogga? (:


Svar: Oj framgångsrik.. det kan jag faktist inte hålla med om. :o Har bara runt 300 läsare och det är inte mkt alls tycker jag. Men jag tror folk läser min blogg dels för att de tycker den är inspirerande och att jag har bra åsikter (det är sånt jag fått höra). Sen tror jag en del läser den för att de stör sig på den och mina åsikter. Har många återkommande anonyma som inte vågar stå för det de säger, kanske ett namn (som vem som helst kan heta). Och de tar inte jag som att dom läser min blogg för att den e bra.

Nej jag tjänar inget på min blogg.

Alltså, jag tycker egentligen allt är bra med att blogga. Jag gör det för att få skriva av mig, till största del. Få ut det jag tycker och tänker vilket jag tycker är skönt. Sedan vet jag inte om det finns så mkt dåligt med att blogga? Hade du frågat för ett halvår sedan hade jag sagt alla elaka kommentarer, men nu spelar det som ingen roll. Varje gång jag får in en elak kommentar känner jag hur jag växer och blir starkare inom mig, och det är ju bara bra. Så, det finns inget som är sämst med att blogga. :-)

Mikaela
: Vad rider du med för bett på B? är det alltid ett och samma eller byter du imellan åt? :)

Svar: Jag varierar mellan rakt- och tvådelat. Båda med fasta ringar. Har ett 3delat fullcheek oxå som jag har mycket sällan för att stämma av om hon gillar det eller inte. För det gör hon inte i nuläget.

Amanda: Finns det typ något speciellt putsmedel till Tekna eller hur håller man den ren och fin? :)

Svar:
Man använder bara tvål och vatten eller bara vatten. Sen finns det sprayflaskor som är tillför syntetsadlar, mkt smidigt. :-)

Emelie
: Kör du släp? =) Eller har du någon som skjutsar dig till träningar, tävlingar etc?

Svar:
Det är Emma som kör mig då jag inte har körkort.

Ida
: Hur många besökare har du ungefär varje dag? :)

Svar:
300 mer eller mindre. Det varierar :-)

Berta
: Ställer frågan som hon där uppe!
Och hur länge har du ridit?
Vem fick dig och börja rida?

Svar:
Jag har ridit i lite mer än 4,5 år. Och det var en barndomskompis till mig som fick mig att börja rida på en privat anläggning där dom hade basjkirhästar.

Emeli
: Vad har du för mål med hästen?
Och vad har du för mål för dig själv?
Vad skulle du vilja jobba med/vad jobbar du med? :)

Svar:
Att hon och jag ska utvecklas tillsammans som ekipage, och komma närmre varandra.
Jag själv vill bli ännu mer tålmodig och utvecklas som ryttare, kunna rida bättre.
Jag jobbar inom hemtjänsten och jag trivs mycket bra. Vet inte vad jag skulle vilja jobba med senare i livet. :-)

Frida: Hej!
Jag undrar när du köpte B?:)
Din blogg är ju jätte rolig att läsa!♥

Svar:
Det står på presentationen om henne längst upp. Dvs 2008.

Hanna: Är B din egen häst? Tänkte eftersom att du ej är registrerad som ägare på henne.

Ger ni hösilage/ensilage och tycker du att det är värt att botvaccinera?

Är det inte jobbigt att bo i norra sverige med all snö när man har häst? :)

Svar:
Hon är min och bara min, och kommer alltid vara. Står på presentationen om henne att jag köpte henne 2008. Har bara inte skickat in papprena än. Men dom ligger förvarat hemma bland alla andra viktiga papper.

Ja våra hästar har fri tillgång. Vi vaccinerar inte mot botulism.

Nej, det är helt underbart med all snö. Perfekta ridvägar hela vintern. Älskar vintern till häst. :)

Renovering av transport

Nu renoveras min transport för fullt. Haha. Blev lite mer än tänkt pga vissa omständigheter. Behöver dock inte byta ut väggarna helt, utan bara 20cm nertill. De blir säkert bra. :-) Men golvet är ute nu, och väggarna påväg ut.

Kan bara säga att jag ångrar DJUPT
att jag nånsin ställt en häst på det golvet. Det var riktigt amatörsmässigt lagt, bilder kommer. Ni kommer dö. Det var genomruttet + att det var PLANKOR under själva plyfan, och allt var bara genomruttet. Gick att slå sönder hur lätt som helst. Herregud.

Så nu ska allt ut som sagt
, sen ska de rengöras och jag ska måla balkarna och allt. Frågan är bara vilken färg? Haha. Har många ggr funderat. Lila! Rosa! Marinblå! Vit! Svart!.... Men har sån beslutsångest. Men balkarna ska iaf bli vita eller silver, sen vet jag inte vadför färg själva transporten ska bli.


5 saker du (kanske) inte visste om B!

5 saker om B:

* Hon blev travtränad från 2-8 års ålder

* När hon kom gillade hon absolut inte att jag borstade/tog henne i ansikte/öron, nu myser hon ofta i min famn

* Hon har tre ärr, varav ena ganska stort, bak på låren efter en sparkskada hon fick 1 år innan jag köpte henne

* Hon flemar väldigt mycket och ofta. Ofta när vi är på andra ställen än hemma, när hon känner/smakar något, och när man blåser henne i näsborrarna

* Hon är väldigt smart, hon överlistar gärna och vet precis vad som komma ska

Bakdag

Hade en liten bakdag idag igen. Dock är jag inte alls i skick för de egentligen, haha. Men är man sugen på nåt gott så är man!Vaniljbullarna


Domhär blev med både vanilj och kanel då strösockret var slut :o Får se hur de smakar.. :o


Och lite kärleksmums. Fast dehär är bara en liten del av dom ;)

Älskade vän


Han är verkligen speciell min lilla kille! Haha. Vem ligger med halva arslet utanför?...  Han är så utvecklingsstörd ibland. <3


Dagens fråga

Har ni egen transport? Om inte, hyr ni varje gång ni ska åka nånstans då?


<3


Älskar dig mitt fina hjärta!

Frågestund

Fick en förfrågan häromdagen om en frågestund, så here we go! Avslutas lördagkväll.


Equiterapeut på besök

Idag har då Lisa varit ut och kikat på B för en allmän genomgång. Kan bara säga en sak, FYFAN VAD MIN HÄST ÄR FIN!

Jag var inställd på att det skulle vara lite smågrejor här och där som det alltid varit på B, från att jag började ta ut ET, då hon hade stora problem. Men idag var Lisa SÅÅÅÅ imponerad över henne, hur mjuk och fin hon var, speciellt i bogpartiet där hon varit spänd. Hon tyckte även att hon fyllit ut jättefint över ryggen! Himla roligt att höra.

Så i princip var det bara att fortsätta med mitt förebyggande arbete, dvs massagen jag brukar ge B ibland.

Så det var sjukt
jäkla kul alltså! Ett garanterat kvitto på att det jag gör för B inom allt är bra. Sadlar, ridning, hur hon bor och hur hon mår. Nu känner jag att jag inte behöver ta ut någon ET/massör så länge jag inte känner att det blir någon skillnad på henne mot det negativa, nu när allt är bra. Har velat underhålla hela tiden jag haft henne då hon alltid haft någon spänning/låsning osv.

Dock är hon en
rödmärr ända ut i hovarna, så hon körde med Lisa en hel del. Haha hon är en sån som börjar bli förbannad innan ET/massör ens har rört na, så hon var svinförbannad när Lisa klämde och kände till en början. Men sen blev det helt OK tyckte B, det gjorde ju faktist inte ont. ;) Men det KAN göra ont, tkr B.

Hemma

Todels. Är hemma idag, har fortf. massa jobbiga förkylningssymtom :s De bryter liksom inte ut. Har iaf ringt runt som en galning till olika byggfirmor, över 10 st. Men det verkar som att bara 2 st har det material jag ska ha till golvet i transporten. Knepigt.. Menmen, så äre. Huvudsaken någon har! ;)

Någon som bytt golv i transport nån gång? Hur gick ni tillväga?

Väntar på lite svar och priser på golvet nu. :-) Senare idag ska jag till Bellabus, som förövrigt gick galoppintervaller med Emma imorse. ET-Lisa kommer och kikar på henne, ska bli spännande! Var nog ett halvår sedan sist Lisa var hos oss. Vill bara göra en genomgång för att se hur hon är, om det är ngt jag behöver jobba extra med när jag masserar och grejar.

Edit: Kollade upp, och Lisa var hos oss 22 juni sist. Då skrev jag såhär:

"Nu har då Equiterapeuten Lisa varit ut.

Det gick bra, var inte så mkt som det brukar kunna vara.. Mest var det baktill och det var MYCKET, hela äset är jätteömt för att hon troligtvis fått bristningar i muskeln där, troligtvis pga att hon dragit en "slidestop" i hagen, vilket låter typiskt för min tösa. Jag har ju märkt att hon varit förjävla känslig där, så fort man petar så far hela arslet upp och hon höjer ryggen som attan.
Lisa jobbade med att mjuka upp båda sidorna där, och tillslut kunde hon slappna av bra där och man kunde ta/klämma utan att hon reagerade så värst.
Sen gjorde hon en övning, en ny för oss, som fick eventuella låsningar i SI-lederna att släppa.

Så framöver ska jag några dgr i veckan massera;
bröstmuskeln som är strax bredvid höger framben
biceps-musklerna framför frambenen
korset
rumpan"

Vilket inte var farligt alls! Hoppas inte lilla donnan min dragit på sig nåt annat nu bara. :-)

Crap

Min magkänsla hade rätt, golvet var dåligt på transporten min. Har haft en klump i magen några veckor nu och känt att vi bara måste titta, och mycket riktigt. Det var inte ruttet, men dåligt. Så jag åker inte iväg med någon häst förrän golvet e bytt. Blir att ställa in allt tills vidare.. mycket tråkigt men vad gör man? Ska se om jag kan lösa det.

Crap

Min magkänsla hade rätt, golvet var dåligt på transporten min. Har haft en klump i magen några veckor nu och känt att vi bara måste titta, och mycket riktigt. Det var inte ruttet, men dåligt. Så jag åker inte iväg med någon häst förrän golvet e bytt. Blir att ställa in allt tills vidare.. mycket tråkigt men vad gör man? Ska se om jag kan lösa det.

Gooood morgon!

Sitter här och har suttit i typ en timme. Mår skit! :P Har asont i huvve o är allmänt hängig. Menmen, skola snart. Ikväll blire hoppträning, på Donna. :-) Bellan får vila idag. Igårkväll tömkörde Emma B en sväng vilket hade gått bra. Tog mig tyvärr inte ut.

Grattis!

Grattis BÄSTA Emma på din födelsedag! <3

Dagens fråga

I vilket bolag har ni era hästar försäkrade?

Jag har mina djur hos
agria. Men jag har ju hört mkt skit om dom så har varit sugen på att byta några ggr, men samtidigt känns det ganska riskabelt. Hon har ju bara behövt nyttja den 1 gång på 3 år, så.. Det känns ju ändå bra att dom har all historik på min häst. Och jag har ALDRIG haft problem med Agria, har behövt nyttja dom till andra djur förut, och det har aldrig blivit problem med utbetalningar m.m. Och dom är alltid tillmötesgående och trevliga tycker jag. Funderar dock på om jag ska byta försäkring, alltså ändra lite med självrisk m.m och betala mer i månaden, men jag vet inte. Svårt de där!

This or that

Dagens this or that: Vad väljer du?

Rida på bana - rida utGodmorning angels! ;)

Klev upp kl 6 ja, ska åka kl 8. Gillar att chilla runt på morgonen, haha. Har ätit frukost och en vaniljbulla! ;) Mumma. Idag kommer statistiken på bloggen visa sitt riktiga, skööönt! Har inte kunnat se på flera dgr, ganska frustrerande ändå haha. :p

Idag blire lite ridning
på Bellabus tror jag, blir nog lite jogging efter helgens hoppning. Jag vet inte hur jag ska göra imorgon, det är ju hoppträning då oxå. Men Marianne hade lagt markarbete inför imorn, så.. det skulle ju inte skada. Men ev. ska jag rida en av Emmas hästar istället så B får vila lite från ridhus och så. Hade ändå velat rida lektion inför helgens dressyrtävling. Så vi får se hur de blir.

Fyfan har drömt skitknepiga
drömmar, asså äckliga! :P snuskiga.. ueeeeeeh. Jag dör. Så de känns skitkonstigt..

Favorit-kli-stället


Bellan totalt älskar när man är på tuttarna hennes! :-) Brukar ta bort skit som hamnar där, blir massa svart korvskit, och när jag tar bort det så DÖÖÖÖR hon av njutning, haha. Vad hon än gör stannar hon helt upp och bara nästan somnar. Söt tjej!

Har era hästar något favoritställe? ;)

Dissar

Min stora diss går till de ridklubbars hemsidor med DÅLIG uppdatering. Det är så jobbigt! Dom kan skriva/säga/lova att det och det ska ske, det och det ska komma ut på hemsidan. Men likt förbannat kommer inget upp eller så dröjer det flera veckor, man hinner ju lessna 10ggr om och söker sig om efter andra tävlingar/träningar på någon annan trevligare klubb. Man kommer ingenstans med såntdär. Varför lova om man inte kan hålla de? Och sen vill man väl kunna anmäla sig till tävlingar på nätet och inte behöva åka 20år för att få skriva upp sig på en anmälningslista.. Suck. :p

FILM från hoppning dag 2

Dagens hoppträning nedan. Är supernöjd! Blir mkt korsgalopp, hon har galopperat ovanligt mkt i vänster nu senaste 1-2 veckorna vilket jag tror gör henne lite trött i bakkärran. Men de kmr :-) Får den ju vänstern ganska ofta på fattning nu nästan, med hjälp av pekpinnen. :-)


Vad tycker ni?

Hoppning dag 2

Idag var det mer fokus på banträning, det var det iofs igår oxå men mer "på riktigt" nu. Vi började med att hoppa fram i omhoppningssvängar, dock i normalt tempo. B skötte sig super! Gick så bra så, hon var lite mindre stressad idag vilket var skönt. Men vissa ggr då jäklar stressar hon upp sig så hon inte vet var hon ska ta vägen. Sjöblöt i svett blir hon oxå. Det är dock inte när vi ska hoppa, utan när vi rider fram och ska t.ex galoppera. Då slår det lite slint i damens huvud. Men som sagt hon var bättre idag! :-)

Gick iaf bra att hoppa banan oxå, hoppade 80cm-bana och det fattade inte jag förrän jag kom till tredje hindret och de blev stopp, haha. For av och landa på fötterna. Då sa marianne att det var 80cm. Så SÅ jävla rädd kan jag ju inte vara då om jag inte ens märker att det är 80cm. Iallafall så fick vi några stopp, kanske 3? något sånt. På olika hinder, och det som är bra är att jag idag fick en riktig aha-upplevelse.

Mina händer var problemet idag, och har säkert varit många andra ggr. Jag har dom för brett, och styr brett, så när jag rider an rakt mot ett hinder och B hamnar lite snett så drar jag tag i ena tygeln, och sen i andra, och sen i den andra osv osv för att försöka få henne rakt på. Så min uppgift idag var att hålla låga och mjuka händer, samt hålla IHOP dom. Kan säga att jösses vilken jäkla skillnad när jag hade stilla och ihop hand, än när dom är bred och dras åt höger och vänster. B hoppade kanoooonfint när jag fick till handställningen! Så jävla roligt.

Hoppade vattenmatta, vågor och trippelbarr. Och förrförra ggn, så var jag ju så rädd att jag VÄGRADE hoppa trippelbarren, ens när den låg på 40-50cm. Och idag hoppar jag den på 80cm utan stopp en enda gång.

SJUKT KUL! Min älskade fina B. Idag hjälpte hon mig riktigt mycket med självkänslan!

Nu väntar jag på sjuts hem så det dyker upp en film senare.

FILM från dagens hoppning

Här kommer filmen från idag. :-) Är så himla nöjd med stumpan! Och mig själv, som inte mesade på som sist. Men måste ha varit något annat då. Tur det inte satt kvar så illa! :-)Vad tycker ni?
Edit: bytte ut filmen till en med ljud ist, råkade ta bort de på förra

Hoppning

Har hoppat idag. Gick super! Jag var lite såhär, shit kommer jag vara som sist nu eller kommer jag våga som jag gjort innan? Och jag vågade faktist idag. EN gång gjorde jag halt framför en vattenmatta för jag fick flipp och tänkte att om inte jag stannar nu så stannar hon. Haha.

Men Bellan skötte
sig otroligt bra idag! Hon tog tag i hindren och det gjorde inget dom ggr jag fick en liten tvekan då hon hoppade ändå min fina tjej. Och det ger ju mig självförtroende oxå!

Fick massa vänsterfattningar
idag, wiho! Räckte att jag la till pisken på halsen så tar hon den, sjukt kul. Det blir så mkt lättare då när man ska på ett hinder i en vänsterkurva och vi råkat sakta av till trav, för tar hon höger då får vi ingen fart då hon går förvänd.

Jag är jättenöjd
, B oxå och även Marianne var väldigt nöjd med våran prestation idag. :-) Kanske kommer film ikväll, ska sova hos Emma och hennes dator och jag är inte så bra vänner.

Nytt schabrak

Igår anlände mitt nya schabrak i postlådan. Det blåa. Har köpt det av Melinda med Pontiac (grymt snygg ponny, kika in bloggen)


Dagens fråga

Tycker du att man ska använda vitt på tävling?

Jag tycker man ska ha vitt, eller JAG vill använda vitt. I dressyren är det för mig en självklarhet, både vitt schabrak och ridbyxor. I hoppningen har jag inte tänkt på det så mkt förrän när jag var på hopptävlingen sist, och kikade. Blev så inspirerad av en tjej där som hade vitt. Och det ser så mycket snyggare ut på tävling, än nåt jäkla grönt scapa eller någon annan rörig färgklick. Därmed INTE sagt att jag inte kommer komma som en färgklick någon gång på tävling. ;) Men jag införskaffade mig ett vitt schabrak även till hoppningen, som jag ser fram emot att inviga some time!

Test nu igen ;)

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Ingen klubb. Red själv, haha.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Emma, och Marianne har hjälpt mig en hel del
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Bellie helt klart
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Har ej hänt
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: -

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Carino
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Bellan, CR
3. Vad är det svåraste program du ridit?: Har bara ridit lätta
4. Vad tävlar du för klasser?: LD och LC dressyr
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har träningstävlat och fått bäst poäng i mina klasser iaf

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Bellie, 1m
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Bellie, 80cm
3. Vad tävlar du för klasser?: Är påväg mot "LD", så inga än
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Njurunda, matfors, färsta, alnö är de jag varit på, trivs bra

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Bellie herself kanske, och Moongate och Mack que. Men het? Snarare icke bra riden skulle jag säga.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: -
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Nån shettis
4. Vem är den största hästen du ridit?: Marksman, en shire
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte gröna kortet på nån häst
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Bellie
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Nekter
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: -
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: -
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: -

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

Happy birthday..

.. to me! :-D 20 år idag. Snart gammal :o

Bakade sjukt mkt igår, haha vet inte var energin kom från. Och jag tabbade ingenting! Brukar alltid tabba mig vid bakning. Kolakakor, kärleksmums, vaniljbullar, kanelbullar och biskvier. MMmmmmmmmmmmmmmm :D

Emma skrittar B idag, för jag får massa främmande. Och sen bio ikv med bästa pungråttan min! Men i helgen, tvådagars hoppning! ;)

Dagens fråga

Tar ni ut kiropraktor/equiterapeut till era hästar? Ni som inte gör det, varför gör ni inte det?

Jag har haft ute ET
och massör sedan jag köpte B. Det har varit en hel del strul, som INTE märkts av i ridningen. Men jag ville ändå kolla upp, för hon var lite högre på ena korshalvan. Visade sig vara bra mkt mer än så. Men iallafall, jag vill verkligen försäkra mig om att hästen är i perfekt skick, och att hästen har fysisk möjlighet att utföra det jag ber om. Tar alltid ut dom regelbundet, men ju fräschare hon blir i kroppen ju mer sällan behövs det. Eftersom jag underhåller mkt själv då jag lärt mig en hel del under åren dom varit hos oss.

Även om det inte märks något i ridningen kan det finnas låsningar/spänningar som iallafall försvårar vissa moment för hästen att utföra. Jag tycker inte det är shysst att kräva massa utav hästen och sen inte veta om den har problem i kroppen, som döljs eller kommer komma fram senare för att den gått med problemen länge.

Bilder från förr

Älskar att glo tbx på gamla bilder. Det väcker mycket känslor!

Boring

1. Tre namn jag lyssnar till:
Doris, Josef, Josse

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Jag är rak och ärlig

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Låter mig själv bli upprörd över onödiga saker

4. Detta är jag rädd för:
Spindlar och getingar

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Mat, kärlek, godis

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Ljuga, ta skit, vara elak

7. Detta tycker jag om att göra:
Vara med hästarna, umgås med min älskling E och vänner.

8. Detta vill jag göra just nu:
Bajsa

9. Bästa känslan:
Kärleken till Erik och när jag och B gör framsteg tillsammans

10. Värsta känslan:
När man e ledsen, sårad, sviken

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:

Ärlig

12. Är jag kär just nu?
Jamen absolut! ;)

13. Jag vill gifta mig:
Nja, vette fan

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Vet inte, har inte så mkt tankar på sånt

15. Min käraste ägodel:
Bellie

16. Något jag vill ha i present:
INGENTING

17. Detta har jag på mig just nu:
Leggings, linne

18. Favoritkläder:
Leggings och nån lång tröja, och mjukiskläder

19. Favorit djur:
Maskar och myror, top 2, sen kommer häst

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
ALLT! Men en gång brittan alltid brittan, och hon har väl en salig blandning av musikstilar

21. Favoritlåt just nu:
Hela brittans nya album ÄGER! Men mest: I wanna go

22. Roligaste ämne i skolan:
Matte och omvårdnad helt klart!

23. Tråkigaste ämne i skolan:

Typ... estet?

24. En bok jag gillar:

Typ skräck/deckare iaf, ingen spec.

25. En film jag älskar:
Första Twilight, och Sagan om ringen-trion

26. Favorit tv-program?

Phineas och ferb

27. Favoritdoft:
Min pojkväns parfym, yum!

28. Detta äter jag gärna:
Kött, gosåser, godis, slisk, bakelser, kakor, ALLT!

29. Dricker helst:
CITRONVATTEN!

30. Favoritgodis:
Surt, tofeffee

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Bulgarien

32. Färg på mina ögon:
Blå kanske

33. Min längd:
164cm

34. Jag tror på:

Kärlek, positivt tänkande

35. Jag spelar:

Spel

36. Person jag beundrar:

Emma Päärni, mina föräldrar

37. Så här bor jag:
I villa med familj och en efterbliven söt kissekatt!

38. Antal döda krukväxter i hemmet:

0

39. Antal pojk/flickvänner jag haft:
Jadu, 1 skulle man kunna säga om jag räknar bort allt som inte räknas

40. Det här gör mig avtänd:

Snusk

41. Favoritfärg:

Ingen

42. Favoritcitat:
What doesn't kill you makes you stronger

43. En hemlighet jag vet:
Hehehehehe

44. Bästa present jag fått:

Jag väljer alltid presenter så, vet inte

45. Senast köpta skiva:

Hahaha eh? Köper folk skivor?

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

Ögonen

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Men inte ska man tänka på sånt elr? Jag e superhot ;)

48. Udda förmåga/egenskap:

Kan vrida och vända på ganska mkt och få det att låta som jag vill

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Fisk

50. Vad lyssnar du på just nu?
BRITNEY

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Har ätit chips och grejer. Ska städa idag, och baka

52. Var är dina föräldrar födda?
Sundsvall/Timrå, tror jag =o

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
PS

4. Vilken är din favoritrestaurang?

McDonalds

55. När badade du i en pool senast?
Somras

56. Har du varit med i någon skolpjäs?

Ne och tacka fan för de

57. Hur många barn vill du ha?
2, om jag ska ha nåra

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Mozart-stil

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Vilket val?

60. Vad har du för TV-kanaler?
Men dah, som att jag tänker rabbla upp alla här :o

61. Har du åkt moped någon gång?
jnhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh//musse

62. Har du busringt någon gång?
Hahaha många ggr! Det var så jävla kul

63. Har du fått felparkeringsböter?

Många ggr

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Njae..

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Är Bulgaren eller Spanien längst från Sverige?

66. Har du en egen trädgård?
Ja

67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?

Kim Possible m.fl

68. Kan du alla orden i nationalsången?

Inte ett enda

69. Badkar eller duschkabin?

Both

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?

Taken

71. Favoritpizza?
Bolognese

72. Chips eller popcorn?
Pop

73. Vilken färg på läppstift använder du?

Som tanterna har

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Que?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Alla ggr

76. Apelsin- eller äppeljuice?

Apelsin

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Typ hamburgare och pommes, var nog Sandra

78. Favoritchoklad?
Marabou

79. När röstade du senast?
Förra åre

80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Venne

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Ja faktist, vann småstjärnorna i SKB ;) De ni! Meriter..

82. Är du bra på matlagning?

Men fyfan nej

83. Klarar du att tanka själv?
Ah, fråga emma

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på tv?
Ja när jag var 14år och i desperat behov att gå ner i vikt

85. Pepsi eller Coca Cola?
Coke

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?

Arbetskläder ja, uniform nej.

87. Vad var det senaste du handlade?
Asiatisk mat

88. Har du kräkts offentligt:

Yes

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:
Har redan hittat kärleken så jag slår väl till på mångmiljardär då

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Yes babe

91. Har du ringt något betalnummer:
Va?

92. Kan man vara vän med sitt ex:
Näe

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:

-

94. Hade du mycket hår som liten bebis:

Som fan! svart ludd över hela huvve, vem som helst hade misstagit mig för en turk

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:
Inget

96. Vad har du i din väska:

A lot

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:
FIKA

98. Vad är du tacksam för idag:
För Musse :D He loves me

99. Var hittade du den här listan:
I skogen

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:

Inga, inga och inga

Dissar

Högerklicksskydd. Så otroligt störande! Om personen i fråga länkat till en blogg eller något annat, och man fortf. vill vara inne på den blogg man är inne på, och då vill högerklicka för att ÖPPNA LÄNK I NY FLIK, då går inte det. Blir sjukt less då så klickar in mig på länken ändå och skiter i bloggen jag är inne på, haha då är den inte värd min uppmärksamhet längre. STÖRIGT.

Och alla vet väl att det finns printscreen, så ingen har skyddade bilder i vilket fall. Om det nu är det de handlar om.

Bloggtips

Är hemma med huvudvärk och förkylning idag. Så in med era bästa BLOGGTIPS! In med de bästa bloggarna ni läser, och gärna en kort motivering till bloggen/bloggarna om ni orkar!! :-)


Klättring för B

Emma skrev nyss att hon och B varit ute imorse och klättrat lite, fyra vändor uppför långbackarna upp mot våran rakbana. Och även lite travjobb hade dom ridit :-) Hon hade tydligen varit KANONFIN! Hihi. Toppen!

Önskar jag red lika bra som Emma, GUD vad härligt det hade varit.

Intervaller

Red lite intervaller idag, men även lite blandat. Det behövdes, hon är så taggad nu. Så red mkt skänkelvikningar i skritten och sådär. Travade lite emellanåt. Men usch och fy för gummityglarna! Jag dör. Sista ggn jag red med dom nu, fyfan. Jag får ingen kontakt eller nånting med B, det blir väldigt luddiga signaler jag ger. Och därefter blir ju hon jobbig oxå då jag inte kan rida normalt.

Jobbade mkt med att få
power i galoppen, och få henne kvick för hjälperna. Bellan är som vanligt inte sen att kvickna till när man ökar, haha, men att ta tillbaka lika kvickt går inte än. Men hyffsat! Behövs nog mkt galoppträning för hoppningen, så jag får in en bättre känsla. Ute blir hon inte sådär kort som jag rider henne i hoppningen, och jag behöver hitta dendär mer kraftfulla galoppen i hoppningen oxå.

Jag fick VÄNSTER galopp ute!!!
Det hade jag inte kunnat drömma om faktist, absolut inte på långa vägar. Hon brukar bli HELT stört stressad. Men jag la som en volt och la till en pinne på halsen och då tog hon vänster galopp fram, höger bak, två ggr. Sista ggn klockren vänster! Men jesus vad hon tyckte det var jobbigt haha. :-) Den galoppen jobbade jag såklart inget i, jag var bara glad att hon tog den. Sen var hon så pass lång så det hade inte blivit nå bra att börja kräva grejer.


This or that

Dagens this or that: Vad väljer ni?

Ridning på sommarn eller vinternNya tränset

Det passade, dock så är ALLA pullarträns jättesvår att anpassa på B. Skulle behövt cob på nosgrimman, så äre alltid. För jag vill ha den högre upp, men det går inte eftersom spännet är så högt upp som det kan vara innan pannbandet börjar. Menmen, sidostyckena och käkremmen var bra iaf. Och det ser väl inte helt fel ut, den är ju inte FÖR långt ner. Men skulle ändå vela ha upp den. Kanske kan fixa hos en sadelmakare, ska kolla upp.

I vilket fall gillade damen detta träns
. Hon försökte inte klia av sig det en enda gång. Som med remont, hon är helt hysterisk och SKA ha av den. Vet dock inte om jag gillade dom tjocka gummityglarna, usch. Kanske är en vanesak..


Ser det helt galet ut?

Happy girl

Vaknade upp riktigt glad imorse! Haha trots en hel del myskodrömmar. Menmen. Ekko for iväg för typ en halvtimme sen. :-) Så nu sitter jag här och poppar och sjunger till Brittan. (Sjunger superfint ;)) Har precis ätit frukost.

Såg att lille Sandry skaffat blogg igen, wiho! Besök den! Antar dock att de kmr en roligare design på den snart! ;) Besök även Emmas och Carros nystartade blogg!

Nu blire snart skolan, ska skriva ett prov. Jag har inte tränat förutom igårkväll, smart tjej. Men så går de när man inte bryr sig. Jaja, sen blire älsklingsBellan! :D:D Ska ut på en tur, om det tinar upp lite nu över dagen så ska jag rida lite intervaller på travbanan.

Uteritt :D:D:D

Blev stallet och ridning idag ändå. Underbart! Var dock lite spänd själv pga olika skäl, så jag var väl inte helt i mitt sinnesfulla bruk för ridning. ;) Hehe. Men jag tog inte ut det över B vilket är viktigast.

Red lite övergångar längs vägen
, och i början var hon jättefin. Jag jobbade med dendär högerhanden som jag gärna drar åt mig och håller mer i, och det är sjukt svårt. Känner mig som en noob när jag inte får använda den, haha.

På hemvägen vart hon
som förbytt, taggad som FÅ! Gud så hon höll på. Hon stressar upp sig själv och visar tendens till stegring när jag inte släpper iväg henne som hon tycker. Men galoppfattningarna var nå jävulskt fina idag, hon tog dom för en liten höfthjälp. Hur kul som helst! Och inte stressade hon heller.

Sedan red jag in i paddan
en sväng och fattade v.galopp några ggr. Först blev det trav, höger galopp och sen drog jag till med svisch med tyglarna och ett SSSHH som är ett säkert kort. Hon tog den då, sedan testade jag utan, men icke. Så jag bröt lös en liten smal pinne och skulle ha som spö. När jag brutit lös pinnen och hon fattade att jag hade den i handen vart hon GALEN! Sjukt stressad! :S Hon stegrade ordentligt en gång. Red runt i skritt och lugnade ner henne, och sen testade jag fattningar igen. La en galoppskänkel och la en dutt med pinnen på halsen och klockrena fattningar i trevlig arbetsgalopp. Gjorde 4-5 st såna och sedan gav jag mig. Tog några i höger däremellan och dom var sjukt fina! Annars stressar hon upp sig när jag byter varv, men inte nu. Så tog en sista höger, red in på halva banan, sakta av till några travsteg och fatta vänster. TOPPEN! Där avbröt jag. :-)

Älskade fina B
. Hoppas det bara är vårkänslor som spökar, annars blire en vet.koll igen. Ska ta ut massör-jossan oxå som jag tänkt länge.

Dagens fråga

Om du fick välja en till/en ny häst, vad skulle det vara för någon och varför?

Jag har fått frågan många ggr
och tycker att den är svår. Väldigt svår. Om jag skulle välja en till häst så skulle det nog även det bli en travare, kanske? Eller en ponny? Jag vet inte. Jag gillar ju ponny/småa hästar, och jag skulle vilja ha någon som var lite mindre komplicerad än B. Kanske raka motsatsen, lugn och nästan tråkig. Det skulle nog vara bra för mig att ha lite av båda delarna.


This or that

Dagens this or that: Vad väljer du?

Ridskor och chaps eller Ridstövlar


Ingen ridning

Blev ingen ridning varken i söndags, igår eller idag för min del. I söndags tog Emma ut B och galopperade en massa, kul! Bellan hade varit så jäkla pigg så. :-) Jag jobbade till halv 5 och de gick inga bra bussar. Igår fick hon vila då jag hade skola till 15, och jobb 16-21. Idag ska Emma ut på henne igen, jag har prov imorgon så efter skolan ska jag hem och plugga.

GUD vad jag längtar
till en ridtur! Men imorn så! :-)


This or that

Dagens this or that: Vad väljer du?

spö eller sporrar


Vänstergaloppen

Fick ett önskemål om att skriva om hur jag "fixade" vänstergaloppen på B. Självklart.

Jag och Bellan har som sagt haft problem med vänsterfattningarna i ungefär 1,5-2 år. Det viktigaste av allt att veta är att min tränare ALLTID ridit vänsterfattningar på henne UTAN problem. Hon har tagit dom klockrent, utan bakåttänk eller problem. Har satt upp andra ryttare som rider mer med ben och som jag gjorde, de har inte heller fått in v.galopp. Dock så har vänstergaloppen aldrig varit ett problem för oss, utan bara fattningarna. För galoppen tog hon efter hinder, byten, i hagen, vid markarbete m.m. Endast när JAG skulle FATTA den så tog hon den inte.

Från början när jag köpte henne gick det bra, men hon var liksom ändå lite irriterad och bakåttänkande i fattningarna. Samtidigt här så är jag toksned i mitt bäcken, jag satt alltid och red i en högerfattning med min höft. Ja, ni kan ju tänka er de förvirrande signalerna jag gav.

Till att börja med så var prio 1 att ta reda på varför, och snart kunde jag utesluta smärta då hon gick igenom vet.koller och ET/massörbesök. Det de kunde hitta var SI-ledslåsning vilket kan leda till problem med galopp, men så var inte fallet för oss. Som sagt, samtidigt hade jag min "låsning" oxå.

Tillslut började hon
sparka bakut i fattningarna, men landade i vänster galopp. Det gick ett tag och sedan slutade hon ta dom i princip helt. Hon fick 1 grads hälta h.bak och jag trodde allt berodde på den. Men så var ej heller fallet. Det gick bra att fatta galoppen när jag red för Emma, då fick vi in den. Men tillslut funkade inte det heller. Och då hade vi provat allt trodde vi.

Förra året, 2010 sommaren/hösten gav jag mig fan på att jag skulle få till det. Så jag och Emma tog till alla medel som gick, ungefär. Men varje sak vi testade som faktist fungerade, slutade att fungera passet efter. För då hade B överlistat oss, och visste vad vi tänkte be om.

Här börjar jag även hoppa lite mer seriöst, och vips bjöd damen på någon vänsterfattning hit och dit utan att vi själv fattade vad som hände. Jag började utnyttja hoppningen och be om fattningar men då blev det bara fel och jag fick som vanligt, ingen fattning. Det gällde att både hon och jag var lite omedvetna om att vi skulle ta en fattning.

Tillslut, som sista utväg
provade jag det som kändes drygast att testa. Nämligen uppsutten longering. Det visade sig vara det som var vinstlotten för vår del. Emma longerade oss ett pass, och från backen fatta Emma galopp på B. Första passet hängde jag bara med i vänstergaloppen och styrde lite bara. För varje pass fick jag lägga till mer och mer hjälper uppsuttet, och vips fick ju jag ta fattningarna oxå! Vi plockade bort mer och mer av Emmas hjälp, tillslut hade vi inte ens en longerlina. Emma "låtsades" longera oss. Tillslut behövde hon inte ens det.

Sedan fick hon en vila, och efter den så var det "kört" igen. Jag fick inte in någon fattning.

Efter ett tags tränande med longering igen så började hon fungera.

Och nu några månader
senare kan jag när jag vill, på bana/ridhus få en vänstergalopp om jag ger mig fan på det. Jag har börjat få dom på exakt komando nu oxå, men mer sällan dock. Blir ofta snabb trav innan, och det är först nu senaste veckan jag börjat icke tillåta det. Utan nu vet jag att jag kan få henne att ta dom från mer samlad trav.

Förut har jag aldrig
kunnat "ge mig fan på" att jag ska ta vänstergaloppen på henne, eftersom hon varit så pass blockerad i sitt huvud. Så fort jag gav antydan på att fatta v.galopp slog det slint och hästen tokstressade, blev extremt bakåttänkande och ingenting fungerade. Det vi fick fokusera på var att hon skulle FRAM. Och sen fick man testa igen, men vi kunde hålla i 2-3 timmar men det gav sig inte.

Så .. ja.. det beror till STOR del på varför hästen inte tar galoppen, och i vilka situationer etc. För vår del var det mentalt, det satt/sitter i huvudet. Och jag har en speciell dam som man verkligen måste tänka till vad man tar till för knep/metoder och hur man ska få henne att fungera. Sen KAN det ju ha varit mitt extremt sneda bäcken, hennes SI-ledslåsningar, hältan som kom, etc. som var anledningen till att det senare satte sig i hennes huvud, även när problemen var åtgärdade. Who knows.

Filmen från dressyren

Blev inte så mycket filmande, så det blev en kort film. Skritten är jag supernöjd över på filmen, hon var så GRYMT känslig! Kunde verkligen rida med bara höfterna där. Sen i traven (på filmen) är hon trippig i bakdelen. I v.galopp är hon jääääättelång eftersom hon krånglade till det för sig själv innan jag fick mig en v.fattning. Högergaloppen har jättedålig kvalité, aldrig sett den så dålig tror jag. Tog den sist av allt och hon var sjukt mör i bakdelen då så hon orkade inte alls med en 3taktig galopp.


Dagens fråga

Hur mycket sysslor gör ni där ni har er häst uppstallad?

Själv gör jag inte mycket nu
. Ingenting faktist. Åker dit och tar hand om själva hästen. Utfodringar, täcke på och av m.m ingår. Om jag sover där hjälper jag givetvis till, och annars om jag är där och har tid. Innan jag flyttade hit gjorde jag hur mycket som helst! Hade inte något emot det då, men det skulle jag ha nu. Hade in- och utsläpp en gång i veckan vardera. Och var sjätte helg. Sedan var vi tvugna att putta ut stora hösilagebalar in i hagarna, ta isär dom för att kunna ha höet inomhus, mocka i påsar och släpa upp på släp för att sedan köra iväg, öppna upp och tömma dom.

Ne, tacka vet jag service! ;)


At work

Sitter på jobbet nu, fikar lite yoggi, asgott! Jobbar till halv 5 idag så Emma ska rida lilla B. Tänkte nog åka hem och plugga lite sen, och klippa ihop två filmer från gårdagen. Hade tänkt kika på Sandra när hon ev. skulle hoppa, men pga busstiderna på söndagar så funkar inte det.

Vad gör ni en söndag som denna? ;)

This or that

Dagens this or that: Vad väljer du?

Märkeslöst eller märkesprylar


Bilder


Dressyr

Red dressyr på pärlan idag. Red massa olika övningar idag. Samling, ökning, tagen bakdel, skänkelvikning, volter, serpentiner, galoppfattningar m.m. Jag har aldrig kunnat vara så känslig i höften som jag var idag, det var helt underbart. Använde knappt NÅGON skänkel alls vid skänkelvikningarna, hon bara flög iväg nästan för fort när min höft råkade trycka lite för mkt. Helt magisk känsla var det iaf!

Tränade lite på vänstern idag
, hade mer krav än vanligt i ridhuset då hon i förrgår visade vad hon går för med mig. Men som vanligt äre svårare i ridhuset, men vi kom fram till att en lätt pisk på bogen funkade bäst. Provade det idag och då jäklar flög hon in i en vänsterfattning. Så vi gör framsteg! :-D

Vart en hel del stress
idag för damen men det hanterade jag ändå väldigt väl, blev lite frustrerad ibland men var ändå nere på jorden och kunde klappa och berömma och sen bli lugn igen på två sek. :-) Kändes kul!


Sandra och Nino

Idag red Sandra lektion på Carino. Det gick jättebra för dom! Sandra ser bättre och bättre ut för varje ridpass för Emma. Super!


Fina framsteg Sandry! Kan redigera bilderna någon dag, har ej tid nu. ;)

Dagens fråga

Skulle du kunna skriva en anonym kommentar? Om ja, i vilket fall och varför?

Själv skulle jag aldrig göra det. Skulle kännas som en skam för mig själv, skulle skämmas över mig själv som inte vågade stå för vad jag skulle skriva. Om jag inte kan stå för det jag tänkt skriva till någon, så låter jag bli att skriva. Och med anonym menar jag att man inte skrivit ut någon mailadress, blogg, eller komplett namn som gör att man kan få tag i personen. Och hade jag det problemet att jag inte vågade stå för vad jag tyckte skulle jag jobba enormt mkt med mig själv. Tycker väldigt synd om de som är så faktist, det kan inte vara lätt.

This or that

Dagens this or that: Vad väljer ni?

Brun
eller svart läderutrustning
Besök Butik Sadeln

Köpte mitt nya träns + dragkedjemedel därifrån. Beställde det i förrgår, satte in pengarna till henne igår och hon skickade det igår och jag fick det idag. Supersnabb leverans! Så jag rekomenderar verkligen den butiken. :-)

http://butiksadeln.e-butik.se/

Nytt träns

Idag kom ett träns jag beställt hem, som jag tänkte förköpa för mina kommande födelsedagspengar hehe. ;) Blev ett pullarträns från Herve Godignon, Horse in-kollektionen. Utgående modell så jag knep det sista! Jag var rätt säker på att färgen skulle bli lite ljusare än sadeln, men IRL äre hur snyggt och fint som helst! Det ser ut att vara precis samma färg som sadeln. Och mjukt, fint och lelöst som jag vill ha det. Haha.

Känner att det verkligen är värt det
eftersom det knappt finns något träns i rätt färg till min sadel, och det billiga jag köpte var bara skit. Bellan gillar de inte alls, och inte jag heller. Hööks, Horze t.ex har inte ett enda i rätt färg. Ej heller Equeens. Inget pullar, som jag vill ha. Så man får passa på, och detta vart bara så perfekt!

Köpte oxå en liten flaska med dragkedjesmörj till mina advance. :-)


Hon kmr bli så grymt fin i detta! Bara jag får storleken att passa, som vanligt.

Springtur

Idag tyckte minsann Bellabus att jag skulle röra på fläsket. 30 min satte hon mig i springjobb innan jag fick hennes uppmärksamhet, den lille bitchen. Då körde jag lite ledarskapsövningar, flyttade fram- och bakdel, backade och kallade in. Sedan gav jag henne en godis och släppte henne. Dåligt paff hon såg ut. ;)

Så blev ingen ridning idag. Imorgon bilr det dressyrlektion, ska bli så kul!

Tävling

Den 17 april ska jag starta en LC:1 igen, träningstävling fortf. :-) Ska även rida Ottans fina Elisa en klass oxå, spännande!

This or that

Dagens this or that: vad väljer ni?

Hoppning eller dressyr?RSS 2.0