Jogging

Var i valet och kvalet om jag skulle rida idag, och jag hade precis nästan bestämt mig för att låta bli, när jag blev sugen då jag pysslade om fröken B, och hon såg så ... go ut? Hon ville liksom vara med mig. Haha. Hon kom till grinden och dök in i grimman, hon myste när vi höll på och var inge jobbig alls. Så jag passade på att ta mig en tur när hon kändes på humör.
 
Tog en tur på kanske 30-40 min, i alla gångarter. Hon var påverkbar idag, inte särskilt spänd men hade gärna åsikter om hur saker skulle ske, även om hon verkligen försökte idag. Lyssnade bra. Lektionen för Gittan har verkligen hjälpt, även ute.. Jag kunde till o med bestämma takt/tempo i skritten. Det har jag inte ens förväntat mig kunna göra på en uteritt. Vill ha lite kul oxå och inte sitta och bestämma rubbet, men när hon ändå är lyhörd och vill göra rätt så är det ju en sak. Så vi körde på med dressyr, lite övergångar, och takt/tempo. Sen tog vi två galopper, ena i vardera. Avslutade med två extra galoppfattningar då den galoppen var katastrofal. Behöver få loss henne och få bogen på plats för högerbogen kör hon in, men det är svårt med sånt arbete på en sånhär uteritt. Det får vara som det är så tar vi igenom det när vi trimmar. :-)
 
Tänkte nog ta ett pass i paddan imorgon, i finvädret som ska bli! :-D

Trotsar vädret!

Jag och Linn stack iväg på en längre tur idag, som vi hade planerat igår. Det har regnat här sen inatt, och ska regna hela dagen imorgon. Men vi drog iväg ändå! :-D Supertrevligt hade vi! Och B skötte sig väldigt bra må jag säga. Jag kände att hon snappat åt sig av det vi övade på under tisdagens lektion, kul! Trodde inte hon skulle göra det så snabbt på uteritt, och speciellt inte denna runda där vi rider till galoppbanan.
 
Hon var rätt påverkbar i traven då vi joggade, red tempoväxlingar. Även i skritten lyssnade hon hyffsat. Sen när det var dags för galopp vart hon däremot VRÅLSTARK, jisses. Kan inte ens minnas hon var såhär stark, så när jag gav henne lillfingret tog hon hela handen. Och när jag bad om halvhalt fick hon nå fel och studsade med framdelen, bytte galopp och hade sig, slängde med huvve osv för att protestera. ;-) Den lilla fuxen. Hon ska ju iaf ta halvhalterna för jag kände hur hon mer och mer rann iväg på eget initiativ. Men de gick fint ändå!
 
Även på hemvägen. :-) Trevlig tur trots att man var pissblöt när man kom tillbaka.. For och handlade gotta, och har precis ätit mat. Ska ta och stänga ner här om en stund och kika på TV och mysa med mitt gotta. ;-)

Pictures

Idag kom två hästar till betet, förutom B och Q. Dom två har haft det lite kämpigt att bara vara två, utan att se andra hästar eller något. Så nu ska det förhoppningvis bli en liten flock av domhär fyra, så småningom. Dom går nämligen två och två. Bellie vägrar låta Q hälsa på dom andra, och Flisa vägrar låta Ruby hälsa på Q.... ;-) Men det tar sig nog!
 
 

TILL SALU

RBH-schabrak, GRYM kvalité samt funktionsinsida som andas. Ventilationskanal för ryggraden. Full. Använt mkt få ggr, nyskick! 350:-
 
Schockemöhle Dynamic, vitt med marinblå kant. Riktigt snyggt! Jättebra skick, funktionsinsida som andas. Full. 300:-

Shopping

Idag var jag ner på stan en sväng till Equeen, och ute efter ett till RBH-schabrak, då jag fått massa schabrak + utrustning sålt för att kunna köpa nya såna. Hittade två st som fick följa med hem, perfekt! Köpte även PROB sommardeo som B ska ha nu för tredje sommarn. Letade gummisnoddar, bruna, men de fanns ej..
 


Sen for jag till betet med häcksaxen och röjjde upp en bit under tråden, det är SJUKT mkt grenar och växter ivägen, så dom har typ ingen ström nu. Fortsätter imorgon. :-)
 
Älskade B! så mkt kärlek

Träning

Har precis kommit ut från duschen efter att ha varit och tränat, ikväll stod step på schemat. Fyfan vad jobbigt det var idag! Jag vet inte men jag kände mig tung i kroppen och hade verkligen inte kraften i benen att göra alla övningar helhjärtat, men gjorde så gott jag kunde iaf. Kanske beror på dressyrträningen imorse när mina ben höll på dö?
 
Har iaf fortsatt tränat varenda kväll som det är träning och inte krockar med jobb. Snittar på 5 dgr i veckan. :-) På söndag har det gått 4 v så då tänkte jag ta nya bilder på kroppen och se om någon liten förändring skett. Jag kände förändring efter bara 1 v faktiskt på byxor, i rövva. Så det var synd jag inte tog mått.. Men bilder får duga. Vikten är helt oförändrad iaf, 60kg. Men det gör ingenting, det är inte mitt mål. Mitt mål är att få upp kondition och styrka, och det kan jag lova att jag har. Känns grymt! Jag kan ta i och utmana mig själv nästan för varje gång, och lyckas mer och mer.
 
Kosten sköter jag fint! Mån-tors äter jag inge sötsaker eller godis. Men förra veckan hade jag en riktig sötsugsvecka, så där åt jag lite smått och gott, men inte nå mängder alls så det gör mig inget. Fre-sön får jag äta vad jag vill, men jag försöker hålla mig även på söndagen i viss mån. ;-) Jag ballar lätt ur under helgen, jag älskar ju allt sött. Herregud vad gott det är! Inte för att det gör nånting, jag äter gärna. Men det är ju bättre om jag inte vräker i mig hejdlöst.
 
Nu ska jag gå och fixa iordning lite fika i form av hallonsmoothie, äggröra och macka och kika på Biggest Looser med min E. Treeevligt värre!
 
Förresten, ni med blogg.se... Gå in på Arkiv - Inställningar - Mobilt, och kryssa sedan i rutan för en mobilanpassad blogg! Då när man läser bloggen via mobilen så slipper man hålla på och zooma in och grejja, skitstörigt. Då blir texten anpassad efter mobilrutan med lagom stor text och man slipper zooma. Så gör det!! :D

Önskeinlägg

Lisa: Hej! Jag skulle vilja läsa mer om B:s skada och hur du reflekterar över den. Kan du slappna av när du rider eller sitter du och känner efter och oroar dig? Hur mycket och i så fall på vilket sätt har skadan påverkat din ridning?
 
Svar: Hej Lisa! Jag vet att jag varit/är väldigt otydlig i min blogg gällande "skadan", pga vissa skäl. Men jag kan förklara lite närmre iallafall. Skadan är ingen skada, utan hon har utvecklat syndromet High Heel sen hon var 2-3 veckor gammal. Det innebär att ena hoven, i detta fall vänster fram, är högre än resterande. Detta pga att hästen när den är liten bebis börjar stå med sitt ena ben bakåt, nästan alltid, när den äter och dricker. Därför växer denna hov mer då den belastas mindre än resten av hovarna.
 
Detta har då medfört en del problem i ridning, så som att hon alltid haft mycket problem i höger varv, hon viker in huvudet, hon har sämre högergalopp, hon puttar över ryttare till vänster etc. Det finns fler symtom, men alla stämde överrens med vad som "krävs". Varför det visat sig i en rörelsestörning nu, det kan vi bara spekulera om, och vi har våra teorier på det.
 
Åtgärder på detta syndrom är, mer träning. Och rätt träning. Gärna mkt öppnor som lossar vänsterbogen, och andra stärkande övningar. Med tanke på att B blivit markant bättre i sin rörelsestörning, som jag knappt känner i dagsläget, så tyder jag det som att hon stärkts i detta och nu klarar av det på ett annat sätt.
 
Jag slappnar av helt när jag rider. Sen jag lämnade kliniken för sista ggn så har jag kört på precis som vanligt, och har jag känt av störningen (vilket jag gjorde nästan varje gång i början) så har jag bara ridit på, men ändå anpassat träningen efter vad hon klarat av utan att bli så himla dålig i rörelsen.
 
Men som sagt, nu är det väldigt sällan jag ens känner av det. Förut kändes det även lite i trav, men det är som bortblåst nu! Samma med skritten med undantag för att det känns ibland, men väldigt sällan. Sen är det ju så att du har rätt, hon hade en skada oxå. Men det var bara ett fynd vi "råkade" hitta i jakten på orsak till "hältan".
 
Bästa B från dagens dressyrträning <3 Är så glad att vi fått möjlighet att fortsätta vår resa tillsammans!

Dressyrlektion (FILM)

Idag har jag och B varit över till Färsta och tränat dressyr för bästa Gittan! Jag är så vansinnigt nöjd med detta pass. Så galet mkt som faller på plats, nya knappar och verktyg jag hittar/får, och ett samspel med hästen som jag är långt ifrån att komma utan hjälp. Det är så sjukt nyttigt med dessa lektioner, att varje gång kliar jag mig i huvudet efteråt och undrar varför jag inte tränar dressyr oftare för tränare. Det ger så ofantligt mkt! Det ska bli ändring på det i sommar. :-)
 
G är extremt noga med grundarbetet, och hon vill att allt funkar i skritt innan man gör nånting annat. Så vi fick sitta o skritta, o skritta, o skritta. Tills vi fick alla delar på plats. B vill nästan alltid bli hastig i stegen och vill inte vänta på mig, och jag är osäker på hur jag ska lösa det så då rider jag mkt på hennes villkor. Men varje gång vi rider för G så blir det ändring på det, och vi får ta tag i det helt enkelt.
 
När det föll på plats gick vi över till trav, och jag höll på DÖ efter tre varv. Gittan undrade om jag var nervös, om det var därför jag blir så extremt trött? Men nix, det var jag inte. Så vi kom fram till lite senare att det är pga jag kniper med knäna och spänner mina överben. Det gör mig helt slut i benen och jag kan inte inverka nånting på henne. Så jag fick ett skitbra ord för att jag skulle tänka rätt, nämligen att "fluffa" med låren. Det funkar klockrent för mig, för helt plötsligt flöt allt på ganska bra, och jag höll inte på dö av brist på styrka..
 
Sen red vi lite öppnor på långsidorna, och jag kämpade o kämpade.... och B bröt av, och bröt av. Och jag får puscha mig själv som attan för att kämpa ännu hårdare, sitta ännu mer och jobba med magen och rumpan, och benen. Så tillslut fick vi till bra steg i båda varven.
 
Sen gick vi över till höger galopp. Och G guidade oss till en galopp jag aldrig känt förut! Fyfasen vad bra högergaloppen var, efter detta grundarbete som vi fått rida i skritt och trav. Vanligtvis blir jag hängandes i innertygel, framåtlutad, hästens bogar och bakdel helt åt skogen, och den blir liksom inte bra. Men nu... hon gick att påverka, jag satt rätt osv. Jag fick kämpa för att få koll på alla mina kroppsdelar oxå, och att verkligen rida galoppen bra. Så det var ju ingen dans på rosor, men vilken skillnad. Underbar känsla. Och då var detta den sämre galoppen.
 
Sen gick vi till vänster galopp, och här hade hon hunnit bli lite trött för hon var lite spänd och ville inte riktigt komma till ro. Men så småningom så gick de bättre. Vi red lite förvänd, och det gick bra.
 
Sen gick vi över till höger igen, för första ggn där så bröt hon av och sen fick vi skrittpaus för B vart för trött. Så här fick jag verkligen hjälpa henne, och verkligen RIDA. Så jag fick göra om övningen typ 3ggr innan vi satte dendär bågen med förvänd galopp.
 
Skitnöjd med passet!! :-) Ac var snäll och filmade, hela 20 minuter haha. :-D Men jag klippte ut galoppdelen så här nedan kommer den:


Uteritt - förvänd galopp

Igår vilade B. ;-) Imorse klev jag upp kl 7 och for upp till betet för en ridtur i regnet. Dock hade vi tur, för när jag skulle sadla osv hade det typ blivit uppehåll. Skönt! Jag red en ganska bra runda idag, hon var pigg och spänd som vanligt men var absolut godkänd! Hon lyssnade bra, även om hon hade egna förslag och idéer ibland. :-) Joggade igång henne en bra bit, med lite övergångar och med- och motställning. Efter det red jag skrittjobb i form av öppnor och slutor, vilket var längesen. Varför slutade jag med det? Hon blir ju så loss och börjar lyssna så bra av sånt.
 
Sen kom vi fram till våran äng där jag brukar rida förvänd galopp på henne, så där stannade vi ett tag och red på. Snirklar, och volter, och små bågar. Vänstergaloppen går verkligen SKITIBRA, hon är nästan klockren där. Men högern.... som jag tänkt varit lättast för henne att hålla, den är hon jättesvag i visar det sig. Fick till en bra power i högergaloppen i början, på rakt spår, men när det var dags för volt så vart det liksom kattskit av det hela. Fick verkligen jobba för att få henne att runda sig. Men det gick sådär. Fortsatte försöka, och så la jag in förvänd där emellanåt, och första ggna så bröt hon av för hon orkade inte. Och jag hjälpte henne inte tillräckligt. Försökte göra stoor volt så det skulle bli enklare, men nix. Tror hon fick en liten spärr i huvudet, för sen provade jag på nytt ställe, plus att jag hjälpte henne ordentligt och då satte hon den! :-) Så efter det avslutade vi och skrittade hemöver.
 
Imorgon är det träning för oss! Det ska bli kul. :-D Andra dressyrträningen på över halvåret...
 
Just ja! B har även en fästing.. suck. Dehär är andra fästingen nånsin på henne, på våra 6 år. Jag provade en grej jag läste på fejjan för ett tag sen, som skulle funka så bra så bra... Var sjukt skeptisk, och det funkade verkligen inte. Försökte tre ggr, men nix. De gick ut på att ta en bomullstuss med tvål på, lägga mot fästingen, hålla 20-30 sek och sen lyfta bort tussen. Då skulle fästingen ha vänt sig och grabbat tag i tussen istället. Jo, tjena. Åker dit med pincetten ikväll efter jobbet!

TILL SALU

Säljer detta DÖLÄCKRA schabrak från Rider By Horse. Absolut de bästa schabraken man kan ha! :-)
 
Allround, storlek 17", mkt lite använt. Nypris 599:-, säljes för 350:-
 

Det högra turkosa, fast i allroundmodell.

Frågestund/önskeinlägg!!

Vi kör en liten kombinerad grej.. Frågestund blandat med önskeinlägg. Och med de sistnämnda menar jag att ni kan skriva saker ni vill att jag skriver min syn på saken om!! :-)

 

Gårdagen

Igår tänkte jag att B skulle få gå en ordentligare ridtur, och få galoppjobba lite. Så jag red bort till rakbanan på 1km i skogen. Men det gick inte riktigt som planerat med dendär fuxen.. ;-) När vi kommit ett par minuter från stallet så är det någon som sågar, längre bort, och B börjar vägra gå fram... mitt i vägen. Så jag hoppar av direkt för hon blir en riktig trafikfara när hon gör sådär. Sen går jag en bit, och när det är bilfritt hoppar jag upp igen. Tvärstopp. Blir förbannad och hoppar av igen och släpar med henne gående.
 
Kommer in till grusvägen vi ska rida in på, hoppar upp, och tvärstopp. Här blev jag redigt förbannad på fjanterierna och manade på henne två ggr med skänklarna, nä, sa B och började backa. Jag hindrar henne dock genom att svänga henne så hon inte kan backa, och hon vill inte backa mot faran så då reser hon sig istället. Eller försöker. Och då vart jag ännu mer irriterad och tog helt enkelt tygeln och snärtade till en gång på halsen, här var jag beredd på en resning så innan hon ens hunnit tänka på att resa sig hade jag svängt henne, sen drev jag framåt en gång och hallelulja! Hästen gick fram, och det med råge. Vi travade på där med öronen framåt och bra driv i bakkärran, väldigt tittigt, men fram kom vi! Jag tror hon behövde att jag tog en liten strid med henne, så att hon får veta vart jag vill ha henne. Hon ska kunna lita på mig och åtminstone gå framåt. Och det brukar hon ju, men denhär vårknäppen vill ju aldrig ge med sig känns det som.
 
Hur som helst, vi fortsatte jogga tills det inte gick att jogga mer. Sen gick vi ett tag i skogen, över stockar och sten osv. tills vi kom fram till rakbanan där jag tog trav på bortavägen. Hon var så vansinnigt taggad så någon avslappning och riktigt arbete kom vi aldrig till.  Tog galopp på hemvägen, och red lite avsaktningar/fattningar vilket gick helt ok. Sen red jag tillbaka en gång och tog banan igen. Jag fick sänka kraven massvis, för hon hade en sån dag att vad man än gör så kan hon inte fokusera. Spänd och ganska svår att få kontakt med.
 
På hemvägen travade vi där det gick. Sen körde hon skritt-rally, men där fick jag försöka jobba henne bäst det gick. Längesen hon var sådär stressig i skritten.. >.<
 
Så ja, inte alls en ridtur vi fick ut något av... Och jag har nog lärt mig att den rundan rider inte jag själv nå mer, och inte när det vankas arbete. För hon kan inte arbeta när hon blir sådär taggad, vilket hon blir på det stället..
 Vi får hålla oss till våra rundor där hon kan hitta ro och arbeta. :-) De ger mkt mer!

Senare på dagen så släppte jag och L hästarna på bete, och de vart superglada! :-) Till veckan kommer två till pollar, de blir spännande.
 

Jobb, shopping, träning och ridning!

En späckad dag, som vanligt, precis som jag vill ha det! :-) Underbart. Jobbade först dagen, vilket var superhärligt. Vädret underbart! Så vi tog och grillade lite fläskfilé till lunch. Mums! Sen for jag och hämtade mor min för en tur på Birsta, behövde skor, foundation och solglasögon då jag trampat sönder mina älsklingar. :'(
 
Hittade allt, men köpte inte skorna idag för det hann jag inte (provade, och for sen vidare o kikade och sen hann jag inte åka tillbaka), men solglasögon blev det, likadana blingbling som innan. Love. <3 Och så blev det supersnygga shorts med hängslen i jeans, och två topar, en till träning och en till annat. Sånadär korta bh-toppar med tryck. ;-) Foundation hittades, samma som alltid. Och så blev det strumpor, snoddar och lite smått o gott. Och en go-fika såklart!
 
Fick sedan för mig att åka och träna, då jag såg att de lagt in ett step-pass idag. Och det var superhärligt! Andra ggn för mig, och jag kunde stegen och kunde liksom GE idag! :-) Superhärligt verkligen.

Vidare hem och slängde i mig lite käk innan jag bytte om och for till stallet för en ridtur på fröken Bus.  Har precis kommit hem därifrån, duschat och hällt upp godisskålen. ;-) Ridturen gick fint! Men hon var fruktansvärt skvätten i början, herregud, flög upp i luften bokstavligt talat för en FÅGEL, två ggr! Jag höll fan på ramla av. Fjås. ;-)
 
Fortsatte ritten och började jogga, spänd som en fiolsträng var hon. Och stenhård, fick jobba som fan med benen. Sen tog jag en kisspaus för jag höll på kissa på mig, och efter den... då fungerade hjärnan på fuxen igen minsann! Jättemjuk i munnen, fortf. mkt energi men denna gång kunde vi använda den energin till arbete istället. Så jag la in tempoväxlingar och red lite mellantrav varvat med arbetstrav, och jäklar vad hon tar i. :-) Sen fortsatte vi jogga hemöver och då red jag lite skänkelvikningar vilket gick super. Vi har inte tränat på det nånting alls nästan, skänkelvikning i trav, så det är verkligen dags nu. :-)
 
Nu, film, The Green Lantern. :-)

TILL SALU

Har fortfarande lite grejjer kvar till salu:
 

Full, 100:-


Full, 50:-


16" (stort som 17") 50:-

Flugtäcke 145cm, en gjord under magen. 80:-


Strl 158, som en 34a elr 36a. 50:-


Täckbyxor XS, 50:-


Ländtäcke med fleecefoder, Full, 50:-


Small, 100:-


Full, 180:-


Full, 50:-

Bucas SunShower, superbra skick, två mindre lagningar (ett par cm). 135cm. 400:-

Schockemöhle-schabrak, Full, 300:-

Har även ett vitt schockemöhle dynamic (som bilden ovan) med marinblå kant och silverdetaljer. DÖSNYGGT tävlingsschabrak. 300:-


Vila

Idag får Bellotrix vila då jag inte känner mig på topp idag. Är lite slö, huvudvärk och varm.. Så så får det bli! Fått en massa gjort iaf. Storhandlat, lagat middag, tvättat... och tagit ut hästar imorse. Ska iväg och jobba om en timme. Och ikväll blir det eventuellt träning igen. Igår var jag på Zumba, tredje ggn nu. Det blir bara roligare o roligare, jag börjar få riktig pejl på stegen nu! ;-)
 
Men jag är liite omotiverad denna vecka till träning, men det är bara att köra ändå. Sen vill jag bara äta, massa. Är assugen på godis och gotta. Och det har jag inte varit på dessa 2 veckor som gått.. Men nu tredje veckan så.. Dock så håller jag mig i skinnet. ;-) Imorgon blire gottis.. För helgerna får jag ju äta. Elr det får jag ju alla dagar men jag väljer att avstå och istället äta bra, och träna, för jag har som sagt inte varit ett dugg sugen heller. Förrän nu.
 
I helgen får Bellis gå uteritter tror jag, åtminstone två st. Vi får allt se vad som händer och sker!

<3


Eftersom RBH-schabraken är de enda som ligger bra under denna sadel så fick jag ju lov att köpa mig en brun kavaj då jag hade detta beiga som mest liknade ett tävlingsschabrak. ;-) Men det ser ju riktigt bra ut ändå tkr jag! Ska satsa på ett vitt så småningom, men dom är ju rätt dyra så.. Och så behöver jag åtminstone ett till till vardags.

Hur som helst, snyggt! Fast den marinblåa outfiten är supersnygg den med, lite mer liv i den. ;-)

Tävling dressyr (FILM)

Idag har jag och Bells tävlat dressyr på hemmaklubben. Superroligt startfält då det var typ alla utom 4 st som var från klubben. Skoj!
 
Jag försökte ha samma upplägg som senaste dagarna, och samma upplägg jag hade igår när jag trimmade dressyr. Att hon ska svara på mina skänklar och verkligen trampa under sig, och att hon får trava på i ett friskt tempo tills hon kommer till ro och börjar lyssna. Därefter jobbade vi övergångar och lite sånt. Lite uppridning, någon volt osv. Och ganska friskt tempo som sagt så hon inte får sirap i ändan. Det gick super!! :-) Hon var ganska spänd bitvis, och hon vill gärna galoppera.. helst hela tiden, haha.
 
Jag fick några minuter inne på banan innan jag fick startsignal, vilket jag lärt mig utnyttja nu sen senaste tävlingen. Trava, trava och trava. Volter, snett igenom, serpentiner. Friskt tempo. Från början är hon jättespänd men ju mer jag travar på så ju bättre slappnar hon av = ju bättre förutsättningar får vi till programridningen.
 
Jag är skitstolt över dagens ritt, på ett sätt. Och på ett sätt hade det kunnat gå bättre. Jag tappade nämligen ena stigbygeln efter halt/hälsning, och därför tappade jag fokus och kunde inte rida ordentligt då jag försökte fånga den nedrans stigbygeln, som jag inte fick ifatt förrän vänster travvolt. Men sen kom vi igång! Jag gjorde någon miss och red högergaloppen till fel bokstav vilket drog ner poängen till en 5a. Sen var ju B taggad som vanligt och la in lite taktinslag i skrittprogrammet där vi bara fick en fjuttig 4a! Det tyckte jag var väldigt snålt faktiskt. Så himla dåligt skrittade hon inte, inte hela tiden. Men det släpper vi! ;-)
 
Däremot fick vi en väldans massa 7or idag, speciellt på galopprogrammet förutom missen. Sen på mellantraven fick vi 6 och 6,5 och den kändes SKITBRA, den börjar bli bättre och bättre! Så där trodde jag att jag skulle få lite bättre poäng. Men vi fick även vår första 7,5a (tror jag?) på sista halten. På halten!! Jag brukar ofta få dålig poäng där för hon trampar runt eller nåt.
 
Men fyfasen vad B var med idag!! :-) Jag har hittat en ridning som får henne mellan hjälperna, och en superhärlig arbetstrav där hon ändå lyssnar kanon på övergångar, halter, fattningar. Allt! Hon var verkligen ambitiös idag fina lilla B. När hon får tydliga direktiv så gör hon ju som hon ska. När en annan velar omkring däruppe blir det ju som det blir. Men idag.. love it! :-) Och när jag fick se ritten på film, ännu mer lycka! Vet aldrig om jag varit såhär stolt över att se oss på film, inne på tävlingsbanan. Oftast får vi sirap i rumpan och traven blir väldigt platt. Men inte idag :-D
 

Dressyr

Idag var det då dags för lite dressyr på fröken Bus, för att rida igenom lite inför morgondagens tävling. I början när vi kom in i paddan kände jag att det inte var någon som helst idé att börja skrittjobba för hon var spänd och seg som sirap för hjälperna, så jag kickade igång henne i trav direkt faktiskt (att skritta dit tar 10-15 min) och lät henne trava på i serpentinbågar, men väldigt kravlöst i ett ganska friskt tempo.
 
Så småningom började hon lyssna och vänta ganska bra, så då la jag in övergångar på dessa serpentinbågar. Hon var jättefin! Så efter en stund la jag in galopp oxå, och vänstergaloppen var kanonfin! Jäklar vad bra hon jobbar i galoppen i dressyrsadeln. Jag ligger och rullar 1 m innanför spåret på långsidorna, lägger en stor volt på varje kortsida. Och så rider jag på tills hon är där jag vill ha henne. Sen var det en väldigt spänd häst i traven efter galoppen, men vid läge tog vi höger galopp och red fram i den oxå. Den var katastrofal, haha. Det var bara att acceptera, jag kunde inte göra så mkt för att påverka henne då hon bestämt sig att bli tittig och hitta farliga saker på utsidan paddocken. Så jag lät henne vara, hon fick bara rulla på och jag tänkte på vägen och mina hjälper samt att inte bli dragande i vare sig inner eller yttertygel.
 
Skrittpaus, och sen körde vi igång lite travarbete med mycket varvsbyten och volter så att jag får fokusera på att verkligen rida henne även i byten av varv osv. så hon inte får möjlighet att springa iväg. Här var hon astaggad, så hon var jättespänd och hade bakkärran i kina. Jag vart irriterad och vi liksom knossade ihop oss till en enda stor taggboll och störde oss på varandra, haha. Så hon blev skitsur och fattade galopp istället, men då insåg jag att nu får jag ändra taktik här. Så jag slappnade av, fokuserade bara på mina vägar och att hon skulle kliva på framåt. Och då vart hon hur fin som helst, glad och positiv och med bra tryck i bakkärran. :-) Dutti polle!
 
När jag ridit övningen i båda varven körde jag igenom LB:2an. Jag hade inte suttit ner på hela passet så jag var lite orolig över hur det skulle gå. Men JÄVLAR vad hon laddat inför programmet!! Vilken jäkla trav hon bjöd på... sjukt bra tryck bakifrån, rund och avspänd i formen och jäkligt påverkbar. Hur jäkla kul som helst. Halterna var suveräna!! Även fast hon hade sånt bra tryck och tempo så tog hon dom DIREKT. :-D Volterna helt ok, jag måste komma ihåg att gunga på med arslet och inte bli passiv.
 
Det enda som inte funkade i programmet var galoppfattningarna, för sadeln hade glidit fram så mkt så fattningarna blev hon bara sur i. Men galoppen i sig, kanon. Och resten kanon. Ngt spänd och springig i längningarna men att hon ens går att länga från fin arbetstrav till ganska så okej längning ändå, utan att hon blir för taggad eller stressad. Sjukt kul!! :-D Jäklar så ambitiös hon var :-)

Och sadeln då, den funkar alldeles kanon för mig att rida i, och B går bra i den. Men beroende på hur jag sadlar så glider den antingen jättelångt bak och jag får känslan av att den blir för vid då jag hamnar i framåtlut med bäckenet. Jag sadlar om, på ett annat sätt, och vips åker den fram så fort jag sätter mig ner. Mitt klassiska problem. Jag får försöka hitta nåt mellanläge så att den ligger kvar när jag sitter ner oxå. Men den funkar bra, inga ruggade strån och helt jämna avtryck/svettfläckar. Skönt :-)
 
Efter ridning då den glidit fram. Ser ju själv att det inte ser katastrofalt ut, men känner man efter så ligger den ett par cm för långt fram på bogbladet som ska vara fritt.
 

Skrittur

Skrittade ut fröken Bus idag med F och hennes F. ;-) Supermysig skogstur tog vi oss. B var ganska så lugn. Hon har stått ute inatt så jag undrar om det är därför.. hm... kanske borde börja ha henne ute heltid snart så hon börjar tagga ner. ;-) Men inatt går dom in för det ska regna massa..
 
Imorn blir det att trimma dressyr och rida igenom programmet inför tävlingen på onsdag. Innanför staketet håller hon sig i skinnet så det ska nog gå fint! ska fortsätta tänka på att vara noggrann med att hon ska ta skänkeln och faktiskt trampa inunder sig även när det sker nån förändring som varvbyte t.ex då hon gärnar tar tillfället i akt och springer iväg.
 
Jag har tränat på, i lördags step + core, och steppen var kul!! Första ggn för mig, och kan absolut tänka mig gå fler ggr. Igår blev det tabata, 45 min. De gick bra, och vad jag stärkt min kropp. Jag känner verkligen skillnad, för jag orkar övningarna mkt bättre/längre än från början. Nu har jag precis svalt min sista tugga mat och ska iväg på Aerobic + core snart, om en timme. Äter inte mindre än en timme innan ett pass, för då vill jag bara kräkas. Och är de styrkeintervall äter jag inte gärna mindre än 2 timmar innan.
 
Denna vecka jobbar jag nästan varje dag och samma tid det är träning, eventuellt blir det varje dag, till nästa måndag. Så jag har lite smått panik över hur jag ska klara mig utan träningen... Kommer ju känna mig jättelat. Men jag ska verkligen försöka lösa det så jag kan gå på åtminstone 3-4 pass..

Tävling

Imorse runt 05.30 insåg jag att jag skulle bli utan medhjälpare idag, så jag funderade starkt på att stryka mig. Men hade ändå nånting i mig som ville åka ändå. Så det gjorde jag. Bellie skötte sig fantastiskt bra med transport och allt, sadling osv. Inge problem alls på den biten. Helt sjukt lugn.

Framridningen gick även den bra, fokuserade på att hon skulle ta mina skänklar osv. och de gick så bra. Hon var lugn och hon kände sig trygg med att veta var jag ville ha henne. Inne på framhoppningen lika så, hon stannade inte en enda gång utan hon hoppade lungt och hyffsat avspänt. Hon var inte alls nån fiolsträng som hon varit ett tag nu. Så jag hade en skitbra känsla att yes, dehär fixar vi lätt. Hindren är små, hästen är fin OCH avspänd, till och med på framhoppningen.
 
Men tji fick jag. När jag kom in på banan stod hon genast emot och var livrädd för precis allt. När jag hade börjat galoppera fick jag driva som en idiot för hon ville bara stanna och kolla på allt farligt som fanns där. Så en gång stannade hon och tog några skrittsteg i svängen innan första hindret. Livrädd och tokspänd.
 
Fortsatte vidare och vägrade ut oss. Fick två stopp på 3an, och ett på 4an. Eftersom det var bedömning Clearround så fick vi hoppa om, om vi ville, vilket vi såklart ville. Så då fick vi två stopp på 5an, och ett stopp på 8an. Det tog vi om och kom alltså runt alla hinder.
 
Jag var jättenöjd! Jag hade ändå kul och kände att jag kunde slutföra det hela och hjälpa henne genom allt fast hon var livrädd. Så jag hade en bra känsla och kände att vi hade alla förutsättningar att fixa 90, för nu hade hon sett alla hinder och börjat slappna av litegranna.
 
Men så kommer vi och ska hoppa fram till 90, rider an en oxer och hon mesar på och stannar. Jag rider med mera driv och go inför nästa försök, och då bestämmer sig lilla hästen att hoppa ett helt jäkla galoppsprång i förväg (det var verkligen ett helt galoppsprång kvar innan hindret), så vi kraschar in i bakbommen där. Vilket ledde till att mitt självförtroende sjönk drastiskt.
 
Så därför kom vi bara över nr 1 på banan. Sjukt besviken. Less för att jag inte fixar att hjälpa henne, och less för att hon är så förbannat spänd hela jäkla tiden. Nu när jag äntligen hittat ett bra sätt att tänka själv, och hålla mig lugn, för jag är lugn inför tävling nu, så kommer hon och är som en vrålspänd jagvetintevad istället och är rädd för vardagliga saker. Suck.

Jaja, jag är nöjd med min ridning i 80n iaf så alltid något, plus hur Bella skötte sig hela tiden förutom inne på banan. Guldstjärna till henne. <3

Uteritt

Idag blev det ännu en uteritt för lilla fröken Bus. Idag hade jag planerat något längre, för att hon skulle få hålla igång och gå ordentligt. Särskilt bra då hon är extra spänd just nu fortfarande, och tar ett tag innan hon kan slappna av. Hon skulle idag få passera sina livsfarliga två ställen, varav det ena tog ju 10 minuter igår. Men idag gick det väldigt bra där, hon bara tittade extra mkt, men fram gick hon med bestämda kliv. Tuff tjej liksom! ;-)
 
Fortsatte vidare och när vi kom till ställe nr 2 som krånglat nu hela våren så tog det tvärstopp långt innan det brukar. Herregud. Jag orkade inte göra nån grej av det så jag hoppade av och gick med henne, och skräcken lyste i ögonvitorna på henne. Hon följde motvilligt med, och försökte stanna två ggr. ;-) Men seru de gick inte. Hoppade sedan upp och red neråt hela vägen, sen när vi skulle tillbaka tog det såklart stopp igen. Men jag har hittat ett sätt som funkar, för hon vill ju backa när jag manar på henne framåt när hon inte vill det, men nu lyckas jag liksom vända henne direkt så hon inte får backa annat än åt det håll vi ska. Och det vill hon ju inte, vilket leder till att hon inser att hon måste ta sig framåt för att hon ska kunna ta sig nånstans övht.
 
Så i myrsteg, och många vändningar och kruseduller så tog vi oss äntligen förbi. Det tog nog en 10-15 minuter iallafall. Herreminje! ;-)
 
Fortsatte vidare, och körde mkt jogging och att hon ska ta mina skänklar och ta i med bakdelen ordentligt. Fortsatte med dehär arbetet som G påminde mig om. Att jag som sagt anpassar mig för mkt till henne, och att jag ska ta kommandot mer. Brukar vara svårt utomhus när hon är såhär, men idag höll jag mig konsekvent och lugn hela ridturen då jag kände att det funkade. Bitvis blev det inte så supertrevligt, men höll jag min position och ram så trillade hon dit så småningom istället för att gå i någon annan ram och streta emot för att kolla på något. Och när hon väl insåg att jag var konsekvent och visade vad jag ville tydligt så kom hon till ro jättefint och arbetade verkligen superbra genom kroppen!
 
Men jag fick jobba ordentligt. Massa massa ben, och påminnelser åt henne hela tiden om vart hon skulle vara. Fick lirka en massa och försökte visa henne neråt så att hon rundar av sig mer, ännu en grej G påminner oss om. B blir gärna lite hög i formen då hon är så spänd, så det är bättre att jag försöker mjukna och lirka i fingrarna så att hon suger sig lite längre neråt framåt.
 
Fortsatte med detta arbete i galopp, där jag även passade på att rida förvänd galopp. Stod i lättsits då hon bäst kopplade av då. Var noga med min skänkel så att hon skulle trampa på ordentligt även i högern, och att jag skulle följa med i rörelserna och inte bli stel för då blir B desamma. Det gick skitbra! Riktigt trevlig galopp, och den förvända funkade fint! I avsaktningarna tänkte jag noga på att inte tappa mina ben utan hålla kvar dom och sätta in henne i arbete direkt för att hon inte ska rusa iväg i nån rallytrav och tappa arbetet helt och hållet, och de gick faktiskt väldigt bra! Jippi. :-) Det är vårat absolut svåraste moment... Så det är roligt när jag hittar nya verktyg som funkar.
 
Hon var genomsvettig under sadeln så hon fick sig en heldusch efteråt. Ja, förutom huvudet då för hon hatar att få vatten på huvudet. ;-) Lillpuppan. Smorde sen upp all utrustning och packade iordning för tävling imorn. Så imornbitti är det inte så mkt kvar förutom typ packa hö, och göra hästen lite snygg! Har även fått tag på en medhjälpare nu i sista sekund då min förre gav återbud. Så det blir att åka ändå. :-)
 
Från senaste pay and jumpen... ska sätta mig och glo på lite youtube-klipp på oss nu för att tagga igång lite!

Uteritt

Imorse fick jag veta att min häst varit ute inatt! :O Alltså lös... på gården.. helt fri liksom. Wtf. :o Jag måste ha slarvat med att stänga boxdörrn ordentligt, elr nåt? Men jag var övertygad om att det inte skulle vara något att mocka, men det såg precis ut som det brukar. Oxå mysko. För då har hon ju stått inne bra länge.. när både mat, vatten och bajs var som det brukar. Men men, lär ju aldrig få veta vad den donnan lyckats med hur som helst. ;-)
 
Red ut på henne i eftermiddags, tänkte ta en kort joggingsväng på 30-45 min, och de blev det. Men ca 7 minuter in i ridturen kom hon på att kolonilotterna var det läskigaste hon visste, så den sträckan som det annars tar 10 sekunder att gå förbi, tog idag 10 minuter. Herre min gud. Som TUR var så flippade hon inte fullständigt utan kunde gå i sidled, stanna, backa, men när jag sa åt henne att hon inte fick backa så fick jag henne i sidled. Sådär höll vi på. Och som sagt inge psykbryt. Hon stegrade några ggr när jag drev på lite väl enligt henne, vilket inte alls var särskilt mkt utan bara lite NU GÅR VI-stil. Men det funkar inte på en såndär. ;-) Var bara att skratta åt eländet och andas.
 
När vi väl kommit förbi gick de fint! Hon var spänd men jag tränade på det G fokuserade på igår på träningen, att hon verkligen ska ta skänkeln. Och vilken skillnad det blir när jag kräver det. Blir ju lätt slappridning annars, fast jag inte tänker på det. Jag anpassar mig för mkt efter hennes takt och tempo. Men nu så har jag fått lite mera verktyg att använda. :-)
 
Imorn blir det en uteritt i alla gångarter tror jag, och smörjning av sadel o träns då det bär av på tävling på söndag. Skoj!

 

Lilla långöra..
 
Nu ska jag krypa i kojs och ladda för ett step-pass och ett core-pass imornbitti. Jag tänkte, jag provar step ändå. Jag har inte provat just det passet, så det kanske blir kul! Jag var ju på step-intervallen där jag inte riiiktigt kände mig hemma. Men äh, de tar några ggr. De blir säkert bra. :-)

Benpass + Core

Ikväll skulle jag på Core, men egentligen tkr jag det e lite fjuttigt att bara välja en halvtimmes pass. Därför tog jag och anmälde mig på benstyrkan oxå, fast jag sagt att det inte är nåt för mig. Dock var den ganska kul! Motför steppasset. Så jag kmr nog fortsätta på benstyrkan så får jag en timme inkl Coren. 
 
Känner mig som Dwayne Johnson! ;-)....

Hoppträning

Hopptränat en jättefin häst idag! Trots vila 4 dgr varav 2 på box så skötte hon sig excellent! Himla kul. Hon var mer jäkligt känslig för hjälperna, istället för stark och tung i munnen vilket hon kan bli. Men inte idag. Vi hoppade studs, massvis av studs. 5 st studs på 3 studsar per "station". Dessa red vi som en bana på 11 st stationer, jobbigt värre för hästarna. Bellie skötte sig jättebra, men jag fick ge väldigt tydliga hjälper för första ggna tänkte hon bege sig fort som fan och då hade vi kraschat, så där fick jag ta tag i henne en gång, och därefter vara väldigt tydlig med halvhalterna emellan då vi red på distanser.
 
Hon lyssnade bra även om jag fick vara övertydlig men hon försökte inte gå emot och köra sitt race så det var jättebra. Sista 3 stationerna blev hon trött på och började på släppa arbetet med bakdel och rygg, så vi fick ta om det för jag styrde ut. Och då gick de bra ändå, på slutet! :-)
 
Så jag e skitnöjd!! :)

Gårdagen

Igår fick B äntligen komma ut i hagen igen då hon fått på sig en sula nu. Hältfri har hon varit sedan måndags, men då hon inte haft sula har hon inte kunnat gå ut. Men nu så!  Så ikväll blir det hoppträning. Intressant då hon som sagt vilat i 4 dgr. Det var bara att köra på om hon är hältfri, och stänger den in sig igen och gör ont så får hovis komma och skära upp den igen, vilket han inte trodde skulle bli nödvändigt. Så vi får se!
 
Själv var jag på Zumba igårkväll, superskoj! Det är lite svårare att hänga med där än på Aerobicen. Men det krävs väl några ggr innan det sitter. :-) Ikväll blir det ett Core-pass! Behöver få lite träningsvärk nu då den nästan är helt borta. ;-)
 
I helgen är det hopptävling om jag får med mig någon. Någon här som kan ställa upp? Behöver kameraman och mentalt stöd. ;-) Bjuder på lunch/fika såklart!

Gårdagen

Igår fick B äntligen komma ut i hagen igen då hon fått på sig en sula nu. Hältfri har hon varit sedan måndags, men då hon inte haft sula har hon inte kunnat gå ut. Men nu så!  Så ikväll blir det hoppträning. Intressant då hon som sagt vilat i 4 dgr. Det var bara att köra på om hon är hältfri, och stänger den in sig igen och gör ont så får hovis komma och skära upp den igen, vilket han inte trodde skulle bli nödvändigt. Så vi får se!
 
Själv var jag på Zumba igårkväll, superskoj! Det är lite svårare att hänga med där än på Aerobicen. Men det krävs väl några ggr innan det sitter. :-) Ikväll blir det ett Core-pass! Behöver få lite träningsvärk nu då den nästan är helt borta. ;-)
 
I helgen är det hopptävling om jag får med mig någon. Någon här som kan ställa upp? Behöver kameraman och mentalt stöd. ;-) Jag fixar fika/lunch!

Hovböld + träning

Igårmorse var Bells ohalt, men jag ville ändå kolla upp henne, så J (hovis) kom och kollade läget. Det var inte svårt att hitta problemet, en böld ute i tån utanför "kötthoven", som börjat söka sig uppåt en bra bit. Så förhoppningsvis stannar den av här, och fortsätter inte uppåt. Gör den det får han komma igen och skära upp mer. Idag ska hon få en sula på sig för att det inte ska komma in skit.
 
Jag själv hade aerobic och core på schemat, DÖKUL. Detta var mitt andra aerobic-pass och min hjärna hade smält alla moves, så nu jäklar kunde jag ta i och jobba istället för att fokusera på att hålla koll på armar och ben haha. Så himla kul!

Ikväll blir ett nytt pass för mig, en form av intervallstyrka. Spännande!

Blockhalt häst + träning

Idag skulle jag och B iväg på Ark och träningstävla. Men jag känner direkt att nåt är fel när jag börjar skritta. Hon kändes halt, men konstigt halt. Och tydligt halt. Skrittade ett par minuter och provade sen trava, och ja, hon var halt. Tog in henne på gången och studerade henne lite. Hon hade ett speciellt sätt att hålla på med höger fram, hon liksom lyfte upp de saaakta och tog upp det i luften för att sen sätta ner det. Om och om igen, ovillig att stå på det.
 
Hovböld elr sträckning var de första som poppade upp för mig, med tanke på att hon var tokfräsch igår. Så jag ringde hovis som rekomenderade våtvärmande omslag. Tog ut henne i hagen och for upp nu på kvällen för att lägga om.
 
Då är hon blockhalt, iaf i sväng. Hon kunde knappt vända på gången, hon ville verkligen inte belasta h. fram. Så jag ringde hovis igen och fick känna efter puls, vilket hon tydligt hade. Plus värme i hov och ballar. Så, det är 90% en hovböld. Jag håller mina tummar o tår för att det ska vara så!
 
Fortsättning följer....
 
For istället och tränade styrke-intervallpasset kl 18. JÄTTEKUL! Åh vad jag längtar tills imorgon. Då är det Aerobic och core. Kvällens träning gick iaf toppen. Jag hade inte ätit 1 timme innan som jag gjorde sist då allt bara ville upp, så det gjorde nog att jag pallade mer. Sen känner jag mig starkare i kroppen oxå. Superkul! Så de gick väldigt bra. Blev lite kräkfärdig på slutet vid stretchningen men sånt får man ta. Laddar om för imorgon som sagt.

TILL SALU

Fotat lite utrustning som ska säljas. :-)
 

Bucas SunShower regntäcke, 135cm. Mycket bra skick. Lagat två små hål. Nypris över 900:-, säljes för 400:-


Allroundschabrak grått, strl Full. 50:-


Dressyrschabrak strl Full, mkt fint skick. 100:-


Gult dressyrschabrak GLOBAL, inte använt mycket. Strl Full. 180:-


HV Polo dressyrschabrak, strl Full. 200:-


John Whitaker allrondschabrak, strl Full. Fint skick! 200:- SÅLT
 

Fin vinterjacka strl Small. 150:-


Gelpad, sönder mellan hålen på nåra ställen. 50:-


Ländtäcke strl Cob. 50:-


Täckbyxor strl XS. Dragkedja längs benet hela vägen upp. 80:-


 

Kvalitetsridbyxa från Sarm Hippique. Strl 34 elr liten 36. Nypris 1799:-, säljes nu för 300:- SÅLDA


Ridbyxa från Hööks passar 34-36. 50:-


Flugtäcke med spännen i bog + maggjord. Strl 145 cm. 80:-


Allroundschabrak, 50:-. 16" men passar 17" sadlar utan problem.


Dressyrschabrak duvblått, strl Full. 50:-


Vitt schabrak, strl Full. 100:-


Ridskor strl 39. Använda 4-5 ggr men passar inte mig. 300:- (nypris 849:-)

Bucas SunShower strl 145cm, äldre modellen. Säljes i befintligt skick, dvs smutsigt (mest insidan) samt i behov av lagning på två ställen. Nypris närmare 1000:-, säljes för 100:- SÅLT

FOTO

Fotat lite på tävling idag. :-) Superfina och duktiga ekipage! Har inte förminskat bilderna så kvallen blir som den blir. ;-)

 

Bucas SunShower SÄLJES



Ett superfin regntäcke Bucas Sunshower säljes. Det är ett perfekt vår-/sommartäcke som reflekterar bort solens strålar så att hästen hålls sval. Två små lagningar på ett par cm, bild finns. 135cm. Säljes för 400:- (ligger på närmare 1000:- nytt).
 

FILM (Tävlingen)


Dressyrtävling

Imorse var det då dags för dressyrtävling för mig och B, första dressyrtävlingen i år och sen i typ.. oktober eller nåt. Jag var inge nervös alls, mitt nya tänk har verkligen gjort nytta. Herregud alltså. :-) Hade E med mig som hästskötare, TUSEN TACK. Det gör verkligen jättemkt att bara ha någon med sig, någon att prata med osv.
 
Hade tänkt mig att jag skulle vara ganska så precis i tiden. Jag är annars klar på tok för tidigt med framridning och allt så jag får vänta 20 minuter typ innan det är min tur. Så nu tänkte jag prova vara lite mer precis. Men, de blev lite för lite tid istället. Hehe...
 
Red fram på en tokspänd häst. Seriöst, det gick inte att få någon kontakt med henne. Värst var galoppen, hon ba stängde av och var jättespänd. Mina ben fick jobba som fan men det gav typ inge resultat, fick svänga för handen och liksom "dra" runt henne för att hon skulle följa med. Helt borta. Precis när jag gett henne långa tyglar och surrat med E om att hon ska få pusta och sen ska vi fortsätta och se hur det går när hon taggat ner lite.... då ropar dom att nästa ekipage är välkommen in på banan vilket är JAG och B.... Jahapp! Väl uppe vid ingången fick vi bli ledda in, det var nämligen superläskigt där. Jag tänkte bara, andas och tänk att detta är första ggn på väldigt länge vi är ute och tävlar dressyr, och att hon har en spänd-period nu.
 
Travade runt lite innan och det gjorde nog mkt, för hon hann precis börja koppla av när vi fick startsignal. Vet inte riktigt vad jag ska säga om programmet. Jag är nöjd, men liksom det finns SÅ mkt mer att förbättra. Men man måste börja nånstans, och i det läge vi var så kunde varken jag eller B göra bättre ifrån oss. Hon spänd, jag får inte riktigt påverka henne så bra som jag vill, jag vill ha henne mer avslappnad och länga på steget samt vila på steget. Blev väldigt kort steg och det gick nästan inte framåt. Men vi gjorde det vi skulle! :-)

61% räckte det till och två utanför placering, dvs 7a av 19 st startande. Så det var ju väldigt kul att det gick så bra trots att ridkänslan inte var den bästa. :-) Kollade på filmen nu precis och jag funderar hur jag ska göra om jag ska ladda upp den eller ej. Vi travar knappt framåt. Men allt som syns på filmen vet jag ju redan om.. Som sagt man måste börja nånstans.
 
Är iaf jättenöjd, och taggad till nästa tävling. Bästa B!! <3
 
FOTO: Emmy Eriksson

Uteritt/LB:2an

Red ut på Bellotrix idag i dressyrsadeln. I regnet... Till en början kändes den asbred, men det är bara att inse faktum. Jag är så pass van min hoppsadel nu som är sjukt smal i midjan att allt är brett. Jag kommer inte hitta någon dressyrsadel om jag strävar efter samma känsla som i hoppsadeln. Tyvärr.
 
Hur som helst, B var livrädd redan i stallet. Så fort någon gick utanför eller kom med bil/moped så höll hon på skita ner sig och hjärtat höll på hoppa ur. Haha. Trodde ju det skulle bli en kaosartad uteritt men hon höll sig på mattan! Avslutade i paddocken med lite galoppjobb, och red igenom lätt B:2an en gång. Gick jättebra! Hon var lite spänd bitvis men gjorde liksom det hon skulle ändå. Bröt inte av innan jag bad henne, osv. Enda är ju att hon blir vansinnigt taggad emellanåt, efter galopperna och innan/inför/och under längningarna. Men det är sånt man får ta. Märkte idag att det funkar att lirka henne lite mer neråt och ge henne något mer tygel för att få lite mer avslappning. Istället för att gå kvar i samma form, som då istället blir hög, och jag blir lite hängandes i handen då hon laddar. Men länger jag den lite och kramar och rider med arsle och ben så började hon på slappna av. Så det ska jobbas vidare på!
 
Sadeln hade inte glidit fram. Den hade glidit bak, och den såg ut att ligga i framvikt. Dumt att jag inte provade den med padd innan omvärmning. Hur som helst, det är ju alltså ingen katastrof just nu. Jag ska beställa en Mattes-padd med inlägg som jag velat ha hur länge som helst, så man kan göra sadeln smalare eller fylla upp på andra ställen. Bra läge att införskaffa en sådan nu känner jag. Och jag tror även jag kan lära mig rida i sadeln. Insåg faktum nr två ganska fort, nämligen att jag tappat så sjukt mkt och bara ridit dressyrlektion 1 gång på ett halvår. Och jag behöver helt enkelt vänja mig med dressyrsadel igen, stretcha mina ben mer och gå till min naprapat igen så jag inte känner mig så förbaskat sned i dressyrsadeln. Det blir liksom extra tydligt i den. Hoppsadeln är mer förlåtande.
 
Så det var ju skönt att den inte gled fram. ;-) Mysko dedär. Redan när jag sadlar ligger den bra på plats, med padd. Men utan padd dras den direkt framåt även innan jag börjat rida. Hm.... Men det som funkar de funkar! Så imorn kör vi med dressyrsadeln på tävlingen.

Fick även ett infall idag 20 minuter innan Hööks stängde, att jag skulle ha en ny kavaj. Haha! Så jag ringde och la undan en och blåste dit fort som attan och köpte mig en BRUN tävlingskavaj. Detta för att mina nuvarande tävlingsschabrak är så sladdriga att de inte ligger så bra under sadeln, och därför vill jag ha RBH-schabraken under denna. Och då kom jag på att jag har ett nytt RBH i beige superfin färg med lapparna kvar på, och då kan jag inte ha en blå kavaj. Elr det kanske inte skulle se så dumt ut ändå, men brun.... mums! Så därför fick min hjärna en impuls att fixa en sådan. <3

 

Hoppträning

Idag har jag och B hopptränat. B var väldigt fin och ridbar idag! Jäkligt pigg och spänd på framridning, sjukt taggad haha. Men hon var väldigt ridbar som sagt, på hinder och och främst i galopparbetet. Galoppen är verkligen hennes styrka. Och den blir bara bättre och bättre för jag hittar fler verktyg att använda och jag kommer mer till ridning.
 
Vi red en lång studs-serie på 7 hinder. De gick jättebra, första ggna var hon lite spänd och tveksam. Men sen började hon slappna av fint och de gick som sagt riktigt bra. Jag vågade lita på henne och även jag slappna av i armarna och mjukna.
 
Så, ett superbra pass! Sen fick hon beta ca 15 minuter oxå, de uppskattades. Lite streching blev det med.
 
Nu har jag precis hunnit äta maten jag nyss lagat ihop, kyckling m. ris och currysås + sallad. Supergott!! Ska hoppa in i duschen bara om någon minut nu, för om 45 min ska jag vara på mitt Core-pass. Ska bli härligt med lite magträning igen, gillas. Min träningsvärk är borta så nu är det dags att ta i. :-D Hur ska jag klara mig imorn? Det är inga pass imorn. Och lör + sön hinner jag inte då jag har massa annat för mig. Buhu. Nya tag på måndag!
 
Imorn ska jag prova rida med Ordon + padd. Jag har en förhoppning att det ska funka, det känns som det kan göra det. Men det kan lika gärna bli tvärtom att den glider fram lika mkt som utan padd. Men... magkänslan är bra. Håll tummarna! Så slipper jag tävla i hoppsadel i helgen.
 
Det ser ju onekligen väldigt bra ut... ;-) Vi får väl se hur den beter sig imorn..

Träning igår och idag

Bellson vilade idag. Tänkte skriva om min träning istället. ;-) Igår var jag på ett step-intervallspass. Det blev inte 1,5 timme som jag planerat, jag skippade halvtimmespasset innan. Så 1 timme blev det. Jag kände mig som en vilsen höna. Herregud! Men, det är ju inte så konstigt. Alla andra har varit med flera ggr och jag har aldrig varit med liksom. Tar väl ett par ggr innan jag sätter stegen. Problemet är väl att jag tänker för mkt istället för o bara göra. ;-) Så jag blev lite stående ibland innan jag lyckades haka på igen. Sen blev jag placerad längst fram mitt emot tränaren vilket gjorde att jag såg allt spegelvänt =  ännu mer förvirrad, haha. Så nästa gång ska jag vara snabbare och placera mig längre bak så jag har någon framför mig att kika på. Detta pass var inte så värst KUL, men ändå helt ok. Kanske inget jag kommer gå ofta på. Men man vet aldrig.

Idag var det dags för Zumba. Jag skulle egentligen inte träna ons-sön, men jag vill bara dit igen och igen och igen. Så vi kör på. Har aldrig tränat Zumba heller, men det var jättekul!! Det gäller att ta i och ut rörelserna så man får upp flåset. Här kände jag mig inte lika lost utan försökte slappna av och gå på känslan istället för att tänka hur rörelserna är rent tekniskt, och då gick de mkt bättre! Och det var som sagt jättekul. :-) Så de är ett pass jag kommer återkomma till! Kände att här måste man nog pressa sig själv lite mer för att få ut maximalt av passet, då det lätt blir att man inte tar ur rörelserna fullt ut utan mesar lite. Så man får liksom släppa loss och ba köra, då kommer flåset!
 
Helt klart bättre än att sitta och äta godis i soffan som jag annars gör. Åt lite godis förut för jag hade inget att göra och godisskålen lockade alltför mkt. Egentligen far jag ju och rider direkt efter jobbet, sen direkt hem o käkar och så vidare på träning en timme senare typ. Men dagar då B vilar.. vadfan ska jag göra då? Haha. Jo då sitter jag i soffan och äter igen. Åh vad jag älskar att äta. Bästa jag vet! Bäst jag har nåt att göra för då är jag inte lika sugen att småäta, och då kommer måltiderna i tid oxå.
 
Sitter nu med hårfärg i skallen, verkligen på tiden. Och så funderar jag vilket pass jag ska gå på imorgon efter hoppträningen. Egentligen VILL jag verkligen på intervallstyrkan, men det blir så vansinnigt tight efter hoppträningen. Hinner i princip bara hem, duscha 3 minuter, byta om och ta med en macka i bilen innan passet börjar. Alternativ två är att gå på Coren, men den är "bara" en halvtimme och jag vill träna meeer. Innan den är det benstyrka, men det är inget för mig. Så.... jag får suga på den! Lutar åt att försöka planera in minut efter minut så jag kan gå på intervallstyrkan ändå.

Uteritt

Ja vad ska man säga. FuxSTON. :-) Hann ut från gården och då satte fuxfröken igång att bli LIVRÄDD för ett jäkla liggunderlag som låg vid vägen, så hon slänger ut arslet i vägen när det kommer 3 bilar på raken. Smart där. Fick hoppa av och gå fram och visa henne dedär förbannade liggunderlaget och inte var det nå farligt eller... Jaja, tog några djupa och hoppade upp och red vidare.
 
Joggade henne massor och la in lite tempoväxlingar i den mån det gick. Spänd som en sträng travade hon på, och emellanåt blir hon snorstark. Hon har så sjukt mkt spring i benen nu och när hon samtidigt är så spänd vet hon liksom inte hur hon ska bete sig.
 
Var ute och red ganska länge. Sen kom vi till dendär livsfaran där jag kört fast med henne nu, och den var lika jäkla farlig idag. Så jag hoppade av och gick förbi. Hon var så fruktansvärt rädd att jag knappt fick henne förbi för hand. Hoppade sen upp och travade iväg åt andra hållet. Sen vände vi igen, och sist gick de ju bra att trava förbi allt de läskiga. Men idag. Idag gick de inte, och jag vägrade hoppa av en tredje gång. Så där stod vi och bråkade kanske 15 minuter. Hon bara frös fast, backa, stegra. Bad jag henne backa förbi faran så hann hon bara ställa sig rakt upp på bakbenen så den tanken gav jag upp snabbt.
 
Provade faktiskt snärta till henne med tyglarna på halsen oxå, jag var helt lugn och metodisk så jag tänkte att jag testar. Haha. Fuxen... Det kom ju inte helt oväntat (hon har alltid gjort så men jag har inte provat på åratal) så reste hon sig. Provade 4 ggr olika tillfällen under dendär kvarten och likadant gjorde hon varje gång. Tillslut, så fick hon backa. Och backa. Och backa... tills hon tyckte det var så tråkigt att backa att hon inte ville nåt annat än att gå fram. Så varje gång hon backade självmant så fick hon backa massor. Behövde göra detta 3 ggr, och sen kom vi äntligen förbi skräcken.
 
På hemvägen fortsatte vi joggandet och la in galopp vid passande tillfälle. Hon började slappna av mer och mer, och kunde faktiskt bjuda på en väldigt trevlig känsla med ridning bakifrån fram till handen. Där hon ska vara med andra ord. :-) Så det är ju skönt att hon faktiskt KAN varva ner och slappna av när hon "sprungit av sig" lite..

Lilla fuxpuppan. Kan inte vara lätt att bo i ett spökhus (världen)...

Tränat

Har precis anlänt hem efter träning. Har ju som sagt börjat träna, från igår. Hehe. Och 3 månader framåt till att börja med. Hoppas jag kommer fortsätta hitta motivation hela vägen. Det är skitkul!! Och verkligen inte att underskatta. Två halvtimmespass ikväll, ett aerobic som var jättekul men asså jag hattade ju runt som en yr höna där ibland.. Men inte konstigt, alla andra har varit där länge, och så kommer jag och kan inte ett enda steg. ;-) Det tar sig!
 
Efter det var det core-pass. Herregud. Jag har ju INGA magmuskler. Det var sjukt jobbiga övningar. Men jag kämpar på och gör så gott jag kan! Känns som att vara med i biggest looser. Haha. Skitskoj!! Man blir peppad. Tog bilder på min kropp igår, och jag fick faktiskt ingen ångest alls. :-D Men ska ta nya bilder efter någon månad och se om det hänt någe.
 
Imorn väntar ännu värre pass, som är 1,5 timme. Elr det är två pass, men en halvtimme känns för lite. Så jag går på nästa oxå och det är på 1 timme. Minns inte exakt vad det var, men styrka/kondition blandat tror jag. Blir skoj!! Det är nog inte heller att underskatta... Hoppas jag kommer levande därifrån! ;-)

Dressyr

Idag har jag och Bellson ridit ett dressyrpass i paddocken. Och idag fick jag hämta min glada fina lilla polle i hagen utan att hon ens la en tanke på att sticka därifrån.. She is back! Tänkte jag glatt. Men då lär hon ju vara en pain-in-the-ass att rida istället. ;-) Och ja, nå var det något åt det hållet. Men jag skulle vara orättvis om jag kallade det riktigt så illa, för det var det inte.
 
Började rida fram o kände direkt att hon var pigg, och spänd som en fiolsträng. Tittig. Men jag red på och försökte fokusera på mig själv, och vägen. Skritten och traven var inget att hurra för, så jag förstod att detta skulle bli ett galoppass. Hon blev såå nöjd när vi började galoppera, och vilken jäkla galopp hon har nu. Underbar! Red och rullade på en övning i båda varven. När jag kom över i höger varv skulle hästarna som befann sig i paddan då vi kom dit, gå hem, vilket gjorde B ännu mer spänd och skvättig. Så efter det var hon inte särskilt påverkbar. Fick strunta i formen och bara rida mina planerade vägar och försöka ha en bra sits som möjligt så fick hon släppa till när hon kände för det, typ.
 
Red en massa förvänd galopp idag, och testade mig fram igen. Red först som ett timglas runt hela paddocken, vilket gick super. Inga avbrott. Red in till medellinjen och sen ut till spåret igen. När jag rullat på så i båda varven en stund fortsatte vi på en annan övning. Nämligen den förvända galoppdelen i LA:3an, för jag ville testa hur hon tog den. De gick ASBRA! Hon var jätteduktig lilla snuttan. Första  ggn bröt hon av, andra ggr var jag lite extra tydlig och då höll hon hela varvet (som är ett halvt varv) runt!! :-D Sen rullade vi på så, och hon var superduktig i båda varven. Bröt av någon gång bara. Så hon förstod snabbt vad det gick ut på. Lillsnutta!
 
Sen red jag igenom LB:2an en gång, för det räckte. Spänd som en fiolsträng var hon men jag bara fokuserade på vägarna och min egen hållning så det gick bra ändå. Jag fick ta henne som hon var liksom, ingen idé att tjaffsa med henne. Hon gjorde ju så många andra rätt idag, så formen fick liksom vara. Kunde även länga traven idag, på första mellantraven. Även mellangalopperna. Men sista mellantraven hoppade vi över och jag red övergångar på henne istället så hon skulle slappna av, vilket hon gjorde. Hon blir så satans uppeldad! När man galopperat.. hon bara går och väntar på nästa fattning. Denhär pollen gillar verkligen att galoppera, men jag skulle önska hon kunde vänta lite mer. ;-)...

Komplement till ridningen

Jag har länge känt att jag varken har kondition eller styrka nog för att orka rida Bellie ordentligt. När vi tränar dressyr syns det väldigt tydligt, hela jag faller isär. Ni som läser min blogg och har gjort ett tag vet att jag får små infall ibland när jag får för mig att t.ex börja springa. Det håller ett tag men sen tycker jag inte det är roligt längre, och då blir det inget av liksom.
 
Idag berättade en arbetsamrat om ett träningsställe här i närheten som bara innehåller ledarledda pass. Sånt älskar jag! Jag har gått i aerobic förut, och dans osv. Så jag checkade upp det, ringde och fixade medlemskap och köpte mig ett träningskort på 3 månader. Var iväg på första passet redan idag och det var GRYMT. Det var fanimej inte att underskatta eller. Fick kämpa som en tok. Det var typ 10 olika stationer med kondition/styrke-övningar, som vi upprepade 3 varv. Sen var det uppvärmning och nedvärmning. Sjukt jobbigt var det iaf. Men jätteskönt. Och KUL!! Framförallt. Vilket jag tror är absolut viktigast för att man ska fortsätta.
 
Med kräket uppe i halsen och armar och ben som var som lelösa tog jag mig hemöver och slängde mig sen i sängen. Längtar tills nästa två pass som är imorgon, då är det aerobic och core (bålstyrka). Spännande!

Utövar ni något utöver ridningen? Intressant att få veta om det är fler soffmuppar än mig eller om det finns dom som faktiskt anstränger sig för att vara i bra form när det behövs i ridningen. ;-)

Uteritt, jogging + förvänd galopp + sadelprov

Red en uteritt på en SPÄND och tittig dam idag. Inga nyheter alltså! Haha. Jag joggade på ett bra jäkla tag. Hon var inte helt opåverkbar så det var ju bra. Men jag kan inte ha nå större krav mer än att hon ska trava på i ett bra tempo samt lyssna för gas och broms. När vi travat på ett tag kommer vi ner till det stället där hon fått för sig att det på riktigt finns livshotande faror, där jag sist fick hoppa av och leda henne, samt backa henne förbi det onda.
 
Idag så kom vi i frisk trav mot detdär stället och jag kände YES, jag har henne på kroken.. dehär fixar vi. Men precis då kommer hon på vad det är vi håller på bege oss mot, en stor plätt med kol-huvudsliknande växter. Ja.. Så hon drar på en TVÄRNIT och jag är inte lite nära på att få käka grus. Jag vänder henne och ska prova backa, och då reser hon sig så högt att jag trodde bådas sista stund var kommen. Så högt har hon aldrig rest sig. Men hon gör det när hon känner sig extremt trängd. Så ja, det var bara att hoppa av och möta faran från marken. Det gick bra, men riktigt farligt tyckte B.
 
Red ner en bit i trav, och påvägen upp så fortsatte vi trava, och då minsann kom vi förbi!! :-D Hallelulja.
 
Fortsatte joggingen, och blandade övergångar, inåt/utåtställning osv. Det som passade. Och hon började slappna av lite ju längre vi red.
 
Kom fram till ängen där jag tänkt träna förvänd galopp, och jag hade inga större förväntningar på om det ens skulle gå att galoppera överhuvudtaget. Men jojo, hon var hur fin som helst. Så fort hon fick galoppera blev hon väldigt avspänd och trevlig! Påverkbar. Så jag red enligt planen förvänd galopp i lite olika vägar och provade mig fram. Det är alltså en stig dehär, längs en kant på en äng. Och den svänger lite, så det blir förvänd i hörn osv. Sen la jag även in volt tillbaka, ganska smal, och hon höll galoppen (till o med vänster) kanonbra!! Hon bröt av vid två tillfällen. Men när jag hjälpte henne lite extra satt det kanon. Blev mkt högergalopp, men sen på slutet red jag vänstergalopp och serpentinbågar ganska så stora ändå, och de fixade hon galant! :-D

Dutti liten fis. Sen fick jag prova en Globus Crincle bv 38 på henne. Jag har lagt på en sån förut, fast 36. Denna låg exakt likadant fast i balans. Men dom är på TOK för raka. Jag fattar inte dom som säger att det är en sadel för svängda hästar. :o Den är spikrak i mina ögon.. Och B kan inte ha spikraka sadlar för dom trycker in i länden i och med att hon inte alltid jobbar och höjer sin rygg. Bättre med en lite svängd på henne så att ryggen går fri oavsett läge.
 
 

Jagis....

Idag skulle B vila då jag jobbat 12-timmars, så jag bestämde mig nu på kvällskvisten att ta itu med problemet att ta henne i hagen, som hon nu fått för sig senaste veckan. Först så kom hon och dök in med huvudet i grimman för hon trodde det var dags att komma in för natten, när jag sedan släppte henne och skulle ta henne igen gick det upp för henne att det var annat på G. Så fick kämpa på 15-20 min innan hon kom, och då fick jag klappa henne flera ggr. Men hon vände sig snabbt och drog därifrån om jag råkade ändra position typ.
 
Sen fick jag fjäska lite och klia tuttsen, och då njöt hon minsann.. stod med huvet i backen. Sen drog hon när jag var klar med det. Slutligen fick jag ta på henne grimman utan att hon drog när jag visade den. Jag vill att det är ärligt, så jag visar henne alltid grimman och så får hon själv sänka huvudet och "bjuda in" till att ta på sig den, annars får det vara. Då gör vi om.
 
Ville att hon skulle göra det åtminstone två ggr på raken utan att dra när hon fick se grimman. Fick göra om en gång, för andra ggn så drog hon igen. Men sen så sista två ggna så var det inga problem.
 
Gissa om hon var fundersam när jag släppte henne för sista ggn och gick ur hagen tomhänt! Hon kikade på mig med öronen spetsade hela vägen ut från hagen tills hon inte såg mig mer. ;-) Lillpuppan.
 
Ska tillägga att hon under alla dessa 5,5 år haft sånahär faser till och från. Det är mkt som försiggår i lilla fuxhjärnan nu, med allt. Så det är nog bara en del av denhär persen hon går igenom, hehe. ;-)

Vad får B för foder?

Sara: Hej ! Vad får din häst för foder ? Alltså foderstaten, skriv gärna den i ett inlägg ! Skulle vara kul att veta :))
 
Svar: Bellie äter olika foder från år till år beroende på hur höanalysen ser ut. Det som fattas näringsmässigt från hösilaget, är vad jag täcker upp med i form av kraftfoder. På så vis kan jag även se till att balansen mellan protein/energi är bra, samt balansen mellan fosfor och kalcium. Det är inte bra med eventuella felbalanser speciellt när det  gäller mineraler - som inte syns på hästen direkt. För mkt elr för lite, eller en felbalans mellan två mineraler kan gå tråkiga konsekvenser.

Men för att svara på din fråga, i dagsläget äter Bellie 4 dl Krafft Muskel, samt 6 dl sojamjöl. Plus fri tillgång på hösilage. Man mäter inte i dl, utan i gram. Men jag har inte vikten på fodret i huvudet. Om jag minns rätt väger 1dl muskel 60 gram, och likaså sojan. Har anteckningar på det om du vill veta mer ingående. ;-)


 Här är några myter om foder jag läste på Emmas blogg som jag håller med om till punkt och pricka:
 
"Hästar som tränas och tävlas måste ha kraftfoder" - Stämmer inte, kraftfoder ska huvudsakligen bara vara ett tillägg för att fylla de behov grovfodret inte täcker. Är grovfodret tillräckligt näringsrikt kan hästen klara sig mycket bra på enbart det som daglig kost.

• "Ger man färdigfoder täcks alla hästens behov" - Återigen är det grovfodrets innehåll som styr totalfoderstaten. 

• "Hästen känner på sig vilka mineraler den behöver" - När det kommer till salt, ja, annars nej!

Dressyr

Idag red jag bort till paddocken och red dressyr på lilla B. Ja, efter att hon haft jagis med mig i 30 minuter i hagen först. Det är jobbigt att vara B nu!
 
Hon var till en början lite motsträvig, eller ska jag säga såhär, JAG var fokuserad på fel saker. När jag skärpte mig och kollade på vägen o koncentrerade mig på känslan så vips så hamnade ju även hon där hon skulle.
 
Efter det var hon SVINFIN! Jobbade en del i galopp, med lite utåtställning, volt på varje kortsida, rida innanför spåret och varierade inåt/utåtställning även på raksträckorna. Hon var så jäkla fin. Underbar galopp! Idag fick jag verkligen till ridningen. Jag kommer på mig själv att ha tok-stelt bäcken, och vad händer då? Jo hästen blir stapplig och stel. Så fort jag RIDER med arslet och faktiskt rör mig i takt med hennes galopp så blev hon ju faktiskt riktigt ridbar. Sådär ridbar som inte händer alltför ofta för jag inte riktigt får till alla pusselbitar. Men idag hittade jag känslan och det var jättekul. Samtidigt är det mkt fokus på mjuk hand, lätta i yttertygel och läng gärna en bit så att hon har möjlighet att faktiskt länga sin yttersida och söka sig ner och runda sig mer. Inner hand fram elr sidförande. Jättefin blev hon lilla tösen. Det känns jäkligt kul att högergaloppen börjar likna vänstergaloppen i kvalité oxå. Shit :-)
 
Sen tänkte jag vi skulle rida igenom Lätt B:2an, och då brukar jag stanna till där vi får problem och ta igenom det innan vi rider till nästa moment av programmet. Men idag.. idag red jag igenom programmet EN ENDA gång! Och behövde inte stanna på en enda "station". Hon var jättefin! Lugn, mjuk, lydig, lagom framåt och lagomt tryck. Bara jag som blir andfådd och trött innan första mellantraven. Hua. Jag ska försöka ta tag i jogging så jag får upp min kondition. Hur kan jag annars kräva utav henne att hon ska göra allt korrekt.. När jag inte orkar hålla ihop mig själv ens.

Red inte mellangångarterna dock, utan där kör jag övergångar så att hon ska lugna sig, inte alltid tro att det är ökning som gäller när jag vänder snett igenom. Så i traven övergångar till skritt, och galoppen den behöll jag i arbetsgalopp, sen för att hon inte skulle bryta av självmant INNAN långsidan så svängde jag in lite innanför spåret och red i förvänd galopp ett par meter längs spåret och sen bröt jag av. Svinbra! :-) Annars bryter hon som sagt gärna av själv, innan jag ber om det, för att hon tkr det blir jobbigt/fel.
 
Förjävligt att man ska behöva rida i hoppsadeln ;) .... även om de går väldigt bra i den så ser det bara fel ut. Haha. Blir lagomt kul att tävla nästa helg och se ut som ett riktigt hoppekipage.

Tacksam..

Det har nu gått 3 månader sedan senaste veterinärbesöket för min lilla tjej. 3 månader sedan vi fick dom glada beskeden att det förhoppningsvis inte kommer bli några problem i framtiden för min lilla häst. Att vi helt enkelt får leva med en rörelsestörning i skritten. I ena varvet.

Och för 4 månader sedan satt jag febrilt och letade nya hästar på hästnet, varvat med att jag satt och grät och trodde mitt älskade hjärta och jag skulle behöva gå skilda vägar. Den känslan vill inte jag uppleva än på många många år. Fy. Så ledsen som jag var. Sjukskrev mig några dagar från jobbet oxå. Mådde jättedåligt.

Och nu står vi här. Och det har funkat! Planen vi la upp har funkat. Det har till och med gått över förväntan. Det säger jag därför att senaste veckorna har jag helt ärligt inte ens känt något konstigt i hennes skritt, förutom vissa pass väldigt sällan. Jag menar, jag har ju varit helt inne på att vi får leva med en rörelsestörning i skritten och det har känts OK. Vi får anpassa träning efter dagsform osv. Men att det övht skulle bli BÄTTRE, det fanns inte i min värld. Men troligtvis har hon blivit stärkt i denna träning och med dessa övningar vi rider lite oftare nu för att lossa och stärka.

Det känns verkligen lovande för min lilla prinsessa. Jag hoppas hon får vara frisk många många år till. Vi har så mycket kvar att ge varandra, och jag är så tacksam för att jag har fått den möjligheten. Från att vara helt säker på att jag kommer att få ta bort henne, till att hon är helt frisk och typ i bättre form än någonsin. Jag är så GLAD. Så evigt tacksam över att få tillbringa mer tid med min finaste ögonsten.

My darling darling..

Vila

Då jag jobbar hela dagen (12-23) idag så får Bellson stå. Bad AC i stallet fixa åt henne så jag fick sova ut, det behövdes! Hade en supertrevlig valborg igår, faktiskt med min E.. Och så följde bästa L med. <3 Men jag och E brukar aldrig "gå ut" tillsammans, för det har aldrig funkat förr i våra yngre år. Men nu så testade vi igen efter kanske 3 år? Minst. Och de var superkul! Så... ;-)
 
Har även precis kollat klart top model, och är SUR för att Ellinor inte vann. Jag har varit HELT övertygad om, från starten, att hon skulle ta hem skiten. Hon har verkligen lyst igenom dom andra och tagit det till en heelt annan nivå. Men men... ;-) Hon lär ju lyckas ändå!

Ha en fortsatt trevlig röddag! ;-) Dom flesta är väl långlediga nu antar jag, och jag har precis hoppat på min 9-dagarspers. :-D Blir nog bra de ändå!

RSS 2.0