Dagens fråga

Hur ofta rider ni för tränare? Vinter resp. sommar? Vilken gren? Ni som inte gör det regelbundet/över huvudtaget, varför inte?

Själv rider jag för tränare året runt. Dressyrtränar för Emma oftast 1 gång i veckan normalt, ibland blir det mer sällan. Och nu har jag ju börjat hoppträna för Marianne Bäckström oxå, 1 gång i veckan.

Det känns som att denna vinter blir en kalasbra vinter! Tycker att det är enormt viktigt för utvecklingen att rida för tränare, annars kommer man inte långt om man inte är väldigt skicklig. Men även de skickligaste har ju brister som de inte märker av eller tänker på själva.


Kommentarer
Postat av: Carro

Storen och jag tränar dressyr en gång i veckan ungefär, då för Eva Hägglund.

Förut tränade vi lite hoppning för johanna hammarstrand, men eftersom jag är så hopprädd så har jag lagt ner det. Ska hoppa nån gång ibland för Eva bara, lite låg gymnastikhoppning utan krav. bara som omväxling och skoj för hästen :)

Sen tränar vi western en gång i månaden på timrå, Lasse från Vattlång Western kommer upp och har träningar varje månad. Då är vi inriktade på Reining. Superkul!

Annars så försöker vi träna PNH regelbundet för Rosa som jag har i stallet, mycket intressant och nyttigt både för mig och hästen.

Hmm, det blir ganska varierande träning ändå ser jag nu när jag lägger upp det framför mig, och jag som tänkte för mig själv att vi mest lallar runt...:)

när vi inte tränar för tränare så jobbar jag själv ute, rider bara på banan när det är träning i stort sett, absolut max 2 ggr/vecka om ens det! Allt vi gör på banan kan man göra ute, och med mycket bättre bjudning och arbetsvilja.

2010-12-08 @ 09:29:13
URL: http://sartorius.zoomin.se
Postat av: elin

Jag tränar inte alls för instruktör för jag bor i den mest o-hästvänligaste kommunen i hela sverige skulle jag tro ^^ .. Det finns inga instruktörer i närheten o det finns inget ställe att kunna rida lektion på.. Visst skulle man kunna åka dom milen som behövs för att träna, men då behövs en chaufför som är villig att köra med transporten, de vågar jag inte göra själv...

2010-12-08 @ 09:54:52
URL: http://elineek.blogg.se/
Postat av: beatrice

hann börja träna för en tjej som heter pernilla innan det blev vinter. Men tyvärr kan jag inte ta mig till något ridhus så träningen får börja till våren igen (: OCh då är det dressyr som gäller! (:

2010-12-08 @ 10:18:12
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Hopptränar 1 gång i veckan för Marianne B tränar för Ted Nätterkvist när jag får chansen=)

Tränar också några gånger per år för Magdas Dressyrtränare från linköpning som kommer upp ca 1 gång i månaden.Sen har jag mamma också som har varit ridlärare =)

2010-12-08 @ 10:33:33
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Lina

Det blir när jag kan och mamma kan! :P Men en gång/vecka till varannan vecka är lagom tycker jag. Har tränat både hopp o dressyr i år. På vintern blir det inget eftersom vi inte kommer någonstans

2010-12-08 @ 10:57:22
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Nea

rider för tränare från våren till hösten, våran paddock fryser och vi har inget ridhus. Oftast 1 gång i veckan i dressyr med det händer även att vi sätter upp 1-3 små hinder och gör olika övningar. Själv tycker jag att rida för en tränare någon gånger i månaden skadar inte :D

2010-12-08 @ 11:20:20
URL: http://aelt.blogg.se/
Postat av: Carro

glömde säga att den enda perioden vi inte tränar är under sommarbetet, från mitten av juni till augusti ungefär, och så igångsättningen därefter såklart.

Westernträningarna har uppehåll från slutat av november till början av januari, och från slutet av maj till början av september. Vi har ju tillgång till 2 paddockar året runt, och så ridhuset på SRK när det är dåligt underlag ute hos oss. åker transport till ridhuset i Timrå när det är w-träning.

2010-12-08 @ 11:42:45
URL: http://sartorius.zoomin.se
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Det beror lite på..Men det brukar bli ungefär var annan vecka. året runt.Åker till ridhuset vintertid.

Dock endast dressyr eftersom vi inte hoppar alls någon av oss här hemma.

2010-12-08 @ 14:34:54
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: sylvia

Rider för tränare ca 1-2ggr i veckan på lektionshäst i dressyr nu när jag praktiserar.

kan tyvärr inte träna för tränare med timur eftersom jag inte kan rida bort till klubben nu när det är snö ivägen..

2010-12-08 @ 15:09:05
URL: http://timur.blogg.se/
Postat av: Jennie

Jag tränar, som du säkert redan vet, varannan vecka hoppning och varannan dressyr.. Vinter som sommar, dock blir det vill inte lika intensivt på vintern om det är snöoväder och en massa drivor och sånt, då undviker jag helst att ge mig ut med transport! ;)

2010-12-08 @ 15:25:24
Postat av: Isabelle

Nu har det blivit varje dag i snart 1,5 månad. eller hon går ju inte varje dag utan går två och vilar en dag typ:) Eftersom hon är så ung och väldigt mycket egna ideer bockningar, ställer sig rakt upp och hoppar på stället. Har min tränare varit med mig hela tiden så vi är två och att vi ska kunnde få bukt på det. Så nu börjar det bli bättre. Det blir nog träning 1-2 gånger i veckan senare. Och om vi rider sammtidigt så brukar hon på peka något eller säga till när det ser bra ut:) Detta är lika hela året om ungefär:)

2010-12-08 @ 16:15:20
URL: http://towardslife.blogg.se/
Postat av: beatrice

här igen, jag kan verkligen inte slita mig från din blogg, haha (:



har ett inlägg om att hylla travare, du kan väl kommentera vad det är det du hyllar dom med! :D

2010-12-08 @ 16:25:48
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare! Ta chansen att vinna en reflexgrimma

2010-12-08 @ 17:00:33
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare! Ta chansen att vinna en reflexgrimma

sv; tack :) Det första min ridlärare sa ett vi va klara var " Emma, han kan ju galoppera!" Nähä det visste jag inte xD

2010-12-08 @ 17:01:18
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: anna

jag rider inte för tränare regelbundet då det nästan inte finns någon vettig tränare i björsbyn, har hopptränat en gång för robban men det var med min förra medryttarhäst. men nu snart ska jag testa en ny tränare och se om hon kan hjälpa mig och elma. fast eftersom att vi måste transportera så kommer jag nog inte att kunna rida för henne regelbundet då vi inte har möjlighet till transport hela tiden. trist, eftersom att jag är så sugen på att rida för nån tränare med regelbundet, men istället så rider jag för kompisar och elmas ägare :)

2010-12-08 @ 18:05:10
URL: http://ttjurskalle.blogg.se/
Postat av: Janni

Jag rider för tränare oftast minst 1 gång i veckan, ( har hoppträning varannan tisdag och försöker klämma in ett dressyrpass för tränare på veckan emellan.)

2010-12-08 @ 20:06:58
URL: http://janniahlholm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0