Dressyrlektion

Carro och jag åkte till stallet 10, men kom inte hem förrän 16-17.. Anledningen? Jo tack vare mig, smartskaftet själv. Skulle ju åka till ridhuset och rida för Emma idag, och när vi väl kommer dit så går vi in. Sadlar, sätter på skydd m.m, allt sånt.. Tills tränset ska på.. då upptäcker jag att det hänger så fint hemma i stallet på ena tränshängaren. DÄR skönk hela mitt humör och ridlust över huvudtaget.

Efter mycket
om och men så körde vi helt enkelt hem och hämtade det, och for tbx till ridhuset.

Väl där så skötte sig B mer än bra. Hon kändes verkligen kalasfin i skritten och traven. Vi började med att skänkelvika in och ut ifrån spåret i skritt, vilket gick suveränt tycker jag. Sedan körde vi igång i trav och jesus vad hon jobbade fint! Hon kändes verkligen stadig och fin. Jättetrevlig helt enkelt. Men jag vart så irriterad på min kropp eftersom jag har så svårt att sitta jämnt och bra, och inverka rätt. Jag måste hålla reda på 100 delar.

Jag fick iallafall
en aha-upplevelse idag, vilket känns super. Det visar bara att vi är ännu mer på G! Idag flöt ingen bog ut i volterna och serpentinerna, utan idag så lärde jag mig att hålla om med ytterskänkeln och hålla den på plats. Det gjorde även att jag kunde inverka mycket bättre och att jag hade större chans att sitta rakt i sadeln och ha lika långa ben. Känns skitbra! Det gjorde ju verkligen underverk, haha. Annars har bogarna flutit ut både här och där, och jag har aldrig riktigt fått till det hur mycket jag än försökt. Men på detta vis gick det prima. Lägga ett mjukt stöd med ytterbenet bara, jag tappar lätt det och fokuserar på innersidan istället.

Sedan var det dags för galopp, vänster. Fröken tjurskalle skulle absolut inte ta den idag, så vi fick ta fram longerlina och en galoppbom och på så vis få in den. Det gick några ggr, vi gav oss efter 4-5 fattningar. Gud så tjurig hon var idag! För grejen var att vi fick bort bakåttänkandet, så hon blev bara tjurig istället, haha. Och när hon väl fattat den skulle hon inte hålla den. Så som sagt, vi gav oss efter 4-5 fattningar. Alltid något! Har absolut inte höga krav med tanke på hur stora framsteg vi gjort ändå på dessa senaste månader.

Sen tog vi en höger oxå och den var suverän. Synd Carros kamera fick slut på batteri redan på travdelen, så blev ingen film på galoppen. Den var iaf kalasfin som sagt. Sedan travade jag av lång och låg, och slutligen skritt. :-)

Emma lastade Bellie
dit och hem utan problem, men med mig går det inte.. Suck. Men det är inte så konstigt egentligen.. Får helt enkelt ta mig tid och försöka samla tålamod nog att lastträna henne själv oxå.. Menmen, får se när det lär hända. :-) Det är bara lite jobbigt ibland med denhär damen, hon är så himla speciell... jag menar i somras  fick jag skicka in henne helt själv i transporten utan någon som helst tvekan. Och flera veckor i rad kunde jag leda in henne så fint så utan problem. Men hon har ju sina perioder...

Blev typ inga bilder med min kamera så slänger in en galoppbild, och 3 bilder från avtravning/skrittning (kommer ev. fler bilder och ev. film ikväll)

Kommentarer
Postat av: Caroline - Tävla om årets bästa vinterbild 2010

Jag tycker att ni jobbade på jättebra iaf! :D

2010-12-30 @ 17:23:00
URL: http://arabenbeauty.blogg.se/
Postat av: Carro

Kul när man kommer på nåt nytt så man får till det bättre :)

Hoppas bara den däringa vänstergaloppen går till sig.

Konstigt då hon knappast kan ha ont eller sitta fast, med tanke på ET och massörer som du har ute regelbundet.

Hästar brukar ju inte jävlas bara för att liksom.

Det kanske sitter mentalt hos henne? Att hon har fått en blockering som inte vill gå över?

Storen hade troligen det förra året, för honom var det flyttningarna sidvärts som spökade. ute gjorde han allt jättefint, men i paddocken gick det inte. Han studsade, backade osv.Tog ut massör och ET, men inga konstigheter. Tränade från marken med sidvärts istället, och då gick det över efter ett tag.

Nu kan vi flytta utan problem både uppsuttet och från marken :)

2010-12-30 @ 17:37:17
URL: http://sartorius.zoomin.se
Postat av: Frida

Kul att det gick bra.

Vad fin hon var i lila! :)

2010-12-30 @ 18:42:51
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Julia

roligt att det gick så bra! :D



synd med vänstern då, men jag vet ju hur det är. bara att fortsätta kämpa på! :)

2010-12-30 @ 19:13:34
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Erika

Trist o glömma tränset, då förstår jag att du tappade tålamodet.



Men kul att ridningen gick så bra sedan. :)

2010-12-30 @ 19:50:14
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

snyggt matchat

2010-12-30 @ 20:35:42
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Anonym

Zola är likadan med lastning så fort jag ska lasta går det inte men så fort min syster tar över så funkar det prima. Antagligen är det jag som är dålig/nervös osv eller så är det Zola som vill att min syster lastar ;)

2010-12-30 @ 21:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0