Övergångar

Red upp till travbanan idag och tränade övergångar med B. Skrittade först fram en längre bit, började jobba henne och tillslut började vi trava fram. Hon var superduperfin! Sedan började vi med skritt/trav övergångar, vilket gick super. Vi har inte jobbat så himla mycket med sånt, eftersom B brukar ha en himla fördröjning mellan avsaktningen från skritt till trav. Fast det är egentligen då jag borde ha jobbat mest med det, hehe.

Ja iallafall så
försökte jag vara mer medveten om vad jag själv gör, och det gick så himla bra då! Jag tänkte på att sitta till lite tyngre och luta mig något bakåt i avsaktningen, och det tog inte lång tid innan snuttan hade snappat upp det! :D Att en sån liten grej kan göra sån skillnad, bara man tänker till lite. Så det var himla kul! Nu kommer vi nog börja få iordning på dedär ännu bättre.

Sedan började vi
med galopp/skritt övergångar, och hon är ju en mycket känslig tjej som lätt börjar tänka bakåt. Så just i fattningarna började hon, men det tog inte många sekunder innan hon märkte att jag ville ha fram henne, så när hon börjat tänka framåt en bit och fortsatte att ha det tänket så saktade jag av till skritt. Dock blir det trav emellan, B tycker jag är jättejobbig som ska be om såna grejer! Haha.  Så vi får öva massa mer. Kände dock mycket bra resultat även här, efter en stund så reagerade hon mycket fortare. Och fattningarna blev kvickare och med mer framåttänk.

Försökte mig på
vänster galopp oxå men det var tvärkört. Hon började tänka bakåt direkt, och stressa upp sig, låsa sig. Det är inte lönt att fortsätta på en låst häst. Så vi får fortsätta på longering-övningen som tycks vara det som fungerar för oss. :-)

Travade av henne
lång och låg, men sen när vi skulle skritta försökte hon smygtrava iväg hela tiden, haha. Så jag red lite fler övergångar och hon var så glad så! Saktade av jättefint när jag bad om det. Dock var hon inte lika lugn i skritten sen... Hon blir tamejtusan aldrig trött. x)



JO btw! Skulle filma när jag visade slide-stop-övningen idag, men eftersom jag ridit var hon så uppvärmd att det inte hände något när jag sökte en reaktion, haha! Så jag filmade när jag masserade halsmuskeln och mankammen, DOCK SÅ TROR JAG DET ÄR FEL PÅ KAMERAN eftersom ljudet inte fungerade. Så kommer tyvärr inte lägga ut den om det inte är nå ljud! ;/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0