Ridning på pärlan

Ja ni läste rätt! Red på pärlan idag. 1 timmes skrittur  tog vi i den kolsvarta skogen. Det enda lyse vi hade var snön och stjärnorna, suuupermysigt! Barbacka oxå. Hur gosigt som helst.

B skötte sig suveränt faktist, på bortavägen iaf, haha. Hon var lugn och nyfiken, inte alls så tittig och fjollig som hon kan vara om hon är sådär pigg och har överskottsenergi. Sen mitt i skogen så hörde jag något med motor, och jag tänkte att "äh dom är nog ute och åker skoter, så jag får väl se upp", medans jag red åt motsatt håll än vad jag hörde fordonet.

Fortsätter en bit och där vi ska rida är det oplogat, och eftersom hon inte är riktigt igång så tänker jag  inte plumsa massa snö det första jag gör. Så vi vänder, och som TUR är så är det en stor vändplats där, mitt i skogen, för just som vi börjat rida hemåt så hör jag detdär mullret igen, och ser ett STORT ljus lysa på granarna i skogen, och i full kareta kommer en STOR JÄVLA LÅNGTRADARE. Mitt i skogen!! Fattar ni. Haha det såg jävligt udda ut. Jag red ut på vändplatsen och han hann se oss. Jag undrar vad som hade hänt om vi börjat rida på vägen han kom på? För det gick inte sakta om man säger så. :o Jaja han åkte förbi oss, och vi red förbi, sen hörde jag att han stannat. Haha självklart skulle han ju vända på vändplatsen, smartass, så fick vända B och rida förbi igen medans den for förbi oss.

Hon skulle trava och greja på hemvägen tyckte hon, och hon var mjuk och trevlig i mun när hon väl skrittade, men inte tusan var det något arbete med kroppen elr. Hon gick så fort så fort, haha vet inte om jag nånsin skrittat så fort på henne. Inte en halvhalt tog hon, och halterna tog 100 år. Så jag fokuserade lite på det ett tag, och att inte börja ta i tygeln så fort jag ville något, utan fokusera på att använda sätet. Och efter ett tag blev hon betydligt mer lyhörd och lyssnade helt OK på sätet mitt och jag fick henne mer mellan hand och säte.

Supermysig tur var det iaf! Hihi. :-)

Mitt livrädda lilla ufo efter ridturen






Är era hästar oxå alldeles tittig, spänd och visar ögonvitorna på höst/vinter?
Haha min tok är så. Hon blir alldeles fjantig och måste veta ALLT som händer och sker utanför stalldörrarna innan man kommit ut. :-D

Kommentarer
Postat av: Anna

Usch, Crazze hade typ dött om det kom en långtradare ;S

2010-12-01 @ 21:59:07
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Tova

Vad hemskt! >_< Vera hade smällt av hon.. xD

2010-12-02 @ 07:49:57
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Lina Holmbom

Alla hästar brukar bli extra laddade på vintern ;) Sen brukar man få ännu en extra växel om dom är klippta :D Jag tycker det är skitkul när dom är laddade!

2010-12-02 @ 07:58:55
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Frida

Det där sista låter precis som min ena häst, nu när hon inte riktigt kan springa runt som en dåre i hagen(som hon brukar) får hon istället riktigt med överskottsenergi så hon visar oxå ögonvitorna och blir tittig och står mest och hoppar på stället när man försöker rida :p

2010-12-02 @ 10:59:42
URL: http://fritzzjavel.blogg.se/
Postat av: Elkah / HORSEBACK

Älskar dina bilder på headern :D

2010-12-04 @ 17:09:12
URL: http://horseback.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0