Hästar jag haft

Tänkte lägga upp lite bilder/info på de hästar jag hade innan jag äntligen hittade the one! Som de flesta vet så har jag ridit i 4 år, och redan hunnit med 4 hästar + att jag haft min egen i 2 år. Jag tog alltså min första foderhäst när jag ridit 1 år. Låter inte spec. clever. Det var det inte heller.

Visst hade jag vett nog att förstå själva omhändertagandet av en häst, sjukvård, veterinärvård, foder etc. Men själva ridningen var ju ingen hit. Självklart ville jag ju lära mig och ville verkligen göra rätt, men jag var inte redo för en "egen" häst kan jag lungt säga. Sedan var jag rätt impulsiv och tog första bästa häst, för att senare lämna tbx den. Synd för hästarna. Men jag har lärt mig av mina misstag.

Först ut var Nekter. Gotlandsruss, maxad B. Han var 6år när jag tog honom på foder. Hade honom bara två månader, insåg att jag 'inte hade någon framtid med honom'. Plus att ägaren använde honom till trav, så det var inte alltid han stod i stallet hos mig. Utan han var på äventyr lite då och då! ;-)

Samma dag som provridningen


Sen hade vi Mack Que, 15 år då. 156cm i mankhöjd. En otroligt vacker varmblodstravare! Jag hade absolut inte kunskaperna att göra något bra utav honom. Han var så otroligt stressad stackaren, att han var sjöblöt av svett(stress) utav endast en skrittur. Efter en månad kände jag att, näe, dethär funkar inte.



Sen tog jag då Moongate på foder, som jag skrev om i tidigare inlägg (igår). Moongate var då 13 år, 162 cm i mankhöjd och även han varmblodig travare. Jag hade tyvärr inte kunskaperna att skola om honom heller, men ville såklart alltid göra mitt bästa. Jag vet inte varför jag inte sökte hjälp och tränade för instruktör regelbundet med honom? Hade honom i 8 månader iallafall, innan han åkte tillbaka till ägarna pga hälta som inte ville försvinna. Han blev promenadhäst men avlivades något halvår senare.



Sen har vi min underbara tjeja Bellabuuuuus! Henne köpte jag 2mån efter att jag haft henne på foder. Bästa köpet i mitt liv. Denna tjej kommer att få stanna hos mig livet ut, verkligen livet ut. Oavsett om hon skulle bli promenadhäst och aldrig mer gå att ridas. Jag tror inte jag någonsin skulle kunna sälja någon av mina djur, lika lite som mina vänner och min familj. Bellie är min familj. En familjemedlem säljer man inte.




Varför jag lyckats så bra med Bellie som jag gjort var för att jag tog hjälp från första början. Emma har varit med oss i nu 2 år, och utan henne hade vi aldrig nånsin varit där vi är idag. Jag är så glad över all kunskap hon skänkt mig!

Kommentarer
Postat av: Matilda&Vicky

Gud så fina hästar du har haft =D

2010-11-19 @ 22:44:36
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Emma

Du & B är så fina tillsammans :) Det är ju så underbart när det bara känns rätt med hästen :)

2010-11-19 @ 23:57:35
URL: http://emma.stjernstedt.net/blogg
Postat av: Emma

Du & B är så fina tillsammans :) Det är ju så underbart när det bara känns rätt med hästen :)

2010-11-19 @ 23:57:46
URL: http://emma.stjernstedt.net/blogg
Postat av: emmaa

söta hästar :) fin blogg !

2010-11-21 @ 20:32:50
URL: http://emmahellgrenn.blogg.se/
Postat av: Emelie

Roligt inlägg att läsa, fina hästar =)

2010-11-21 @ 21:04:52
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Emely

vf dog macque

2010-11-22 @ 15:05:59
Postat av: Natalie

hej;P hittade din blogg idag å blev sjukt förtjust!!! B påminner jätte mycket om min raring när jag köpte henne<3 ni passar jätte bra ihop de e så kul å se varmbloden värderas för vad dom e!!! världens bästa:P har ingen blogg men kolla gärna bilderna på shibra på min facebook:) brukar inte göra så här men fick verkligen en nostalgi tripp!! varma hälsningar natalie hjärpe

2010-11-22 @ 23:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0