Svar på tal

Anonym: Visst går din häst ute/lösdrift? på nätterna? Kan du inte berätta lite om hur det funkar, fodringar osv, gärna lite bilder också ;)

Svar: Jajjemen hon går ute dygnet runt. Hon trivs super, jag tror dom allra flesta hästarna skulle vilja det eftersom de är utedjur och inga innedjur. Många säger att "men hästen vill gå in", men det är nog för det mesta strunt. Klart hästen vill gå in och få mat eftersom den är van vid det, men vänjer den sig att gå ute och få maten ute/komma in och få mat så kommer den inte stå vid grinden kl 20 på kvällen och "vilja in". Nåja, nu ska jag inte spåra ur totalt här i svaret på din fråga, haha.

Dom går på fri tillgång på hösilage, det går åt ca 2 balar i veckan + att dom får ungefär 3-6 buntade höbalar per dygn att dela på i hagen oxå.

Jag vet inte riktigt vad du tänkt dig för bilder? På själva lösdriften? När de är ute i hagarna?

Här är en gammal bild från i våras, när hästarna hade delade hagar. Du ser lösdriften till höger där bredvid stallet. Numera är allt en enda stor hage.


Bellsan står och mumsar hösilage


Bells dricker vatten ur karet


Hade verkligen urkassa bilder, hittade inga bättre. Men vill du ha bild på något spec. så säg till bara så fixar jag det!

Kommentarer
Postat av: Natalja

Mina 2 varmblod går oxå ute på lösdrift dygnet runt! Tycker det är superbra! Dock har dom mer som ett 'utestall' kan liknas med en stoooooor box med plats för 6 hästar, fyllt med massa spån och fri tillgång på hösilage, nu när det är vinter! ;)

2010-11-19 @ 11:08:04
URL: http://nataljas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj, vad kul att du svarade :) Tack så mycket! ja det var precis några sådana bilder jag menade, så man ser hur själva lösdriften ser ut, tack tack :)

2010-11-19 @ 11:22:54
Postat av: Natalja

Kul att du tittade in och Tack! Nej, han är inte min egna, men jag rider honom så ofta jag hinner! (Det är min kompis mammas häst) Själv har jag två ridtravare, Hillbillie och Biting! :)

2010-11-19 @ 11:52:20
URL: http://nataljas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0