Rödtottshumör

Red ut på lilla pinglan idag. Slängde på na dressyrsadeln och tränade på min nedsittning. Hon var så extremt, grymt fin första 20min så det är inte klokt. Red i väldigt lång och låg form, och när hon kom fram i trav så behöll hon den låga stabila formen hur jäkla fint som helst. Vi bara svävade på moln! Helt underbart. Sen tog vi en galopp i en uppförsbacke så att hon fick arbeta, och lika låg och trevlig form där utan att försöka smygöka tempo eller nånting. Galet fin var hon!

Sen vände det. Jag tänkte jag skulle testa och prova en vänsterfattning, bära elr brista, hon tog höger galopp ist. och jag brydde mig inget om det. Men det gjorde hon! För hon vart så upprörd, gick och spände sig hela tiden. Sa jag trav blev det bakåttänkande galopp osv. Tillslut förstod hon att jag inte skulle göra någon grej utav vänsterfattningen, utan att det var trav jag ville ha bara. Då släppte hon lös bitvis och blev trevlig.

Men- då ser hon en häst, och så äre kört igen. Haha. Satt mest och skrattade hela den biten och påväg hemåt.. Herregud en sån rödtott hon är. Hon gick och trippade och skulle försöka trava, men då samlade jag bara upp henne mer och mer i skritten istället (vilket är bra jobbigt för henne) och fy gröne vad arg hon blev på mig. Och att ställa henne, ne fy, då trippade hon i sidled i en så vacker sluta så, haha. Hon gav mig ett gott skratt iaf. Och hon fick igång en jättefin trav näst sista travsträckan oxå.

Sen skrittade vi hem i ilfart, enligt B. Men vi avslutade inte förrän hon taggat ner. :-)

Min goa rödmärr. Längesen hon visade upp detta fina humör! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0