Populärt

Dagens fråga vart väldigt populärt märkte jag. Är det för att det är en fråga eller just den frågan? Vad vet jag. Mycket roligt iaf att få höra era åsikter och hur just ni gör.

Som svar på tal på vissa inlägg
så tycker jag att det är högst individuellt hur hästen reagerar på arbete och vad den behöver för att hålla motivation uppe. T.ex, för mig och Bellie ger det ingenting att flänga runt med huvudet i rymden i samtliga gångarter. Det ger som ingenting. Då kan hon lika gärna slappna av i kroppen och jobba i en låg form, och inte mår hon nå sämre utav det.

Hon har aldrig tappat motivationen till ridning
, tvärtom hon går bättre än hon någonsin gjort nu. Att "flängrida" för oss minst 2ggr i veckan skulle inte vara hållbart. Hon skulle nog bli ganska omöjlig då.

Däremot tar jag gärna en snabb galopp på raksträckan där hon får sträcka ut och bestämma tempo själv så länge jag kan stämma av att hon lyssnar och går att ta tillbaka när jag vill. Hon älskar det!

Man måste kunna passa in arbetet efter individen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Som jag förstår det så är de enda två alternativen för dig antingen konstant arbete eller flängridning med huvudet i rymden? Då är man ganska trångsynt. Till och med på Rubin bad jag honom om en något lägre hållning med huvudet för att på ett naturligt sätt få med bakben och rygg. Han gick inte i någon arbetarform men inte heller med huvudet i rymden. Då hade han blivit sönderriden ganska så fort. Och om man har en häst som kör upp huvudet så högt som du beskriver bara man låter bli att arbeta så har man ju ganska så stora problem att jobba med. En häst ska gå i en lagomt låg "profil" varesig man jobbar med den eller ej. Det är ju inte allt eller inget, frågan är väl snarare till vilken grad?

2010-09-07 @ 19:18:01
URL: http://rubinnovak.blogg.se/
Postat av: josefine-f

Jag anser inte att man får hästen på bakbenen och ett arbete genom kroppen om hästen har huvudet i en fri form. Och jag vill ha min häst på bakbenen, i låg eller hög form. Hon får själv välja i skogen.



Men anser du att vi har stora problem så får du det. Jag vet vad vi går för och vart vi står.

2010-09-07 @ 20:03:52
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Lina

Håller med ovanstående, flängridning och att inte arbeta hästen är ju inte de enda alternativen!

2010-09-07 @ 21:00:56
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: josefine-f

Men jag gjorde " på flängridning av en anledning. Ta inte allt så himla bokstavligt.



Spelar ingen roll om hästen går med normal huvudhållning eller stjärnkikare. JAG rider inte min häst så. Jag rider min i arbetsform, låg som hög beroende på dagsformen på henne.



Förstår inte riktigt problemet här.



Jag kan lika gärna kalla det normal huvudposition, likväl som stjärnkikare. Spelar ingen roll vilka ord jag använder. Det jag ville komma fram till var att JAG rider min häst i arbetsform.



Som sagt hon mår inte bättre utav att gå med "normal huvudposition", utan då kan hon hellre gå avslappnad och jobba i en form. Som vi faktist får någonting ut av.



Hoppas ni förstår bättre nu för jag är inte bra på att formulera mig och få ur mig orden rätt.

2010-09-07 @ 21:12:20
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Lina

SV: Eftersom du frågade hur vi red, snarare än berättade vad du tyckte, så tycker jag du "angrep" dina läsare lite här, vilket aldrig är kul.



Min ungponny behöver få komma ut utan att jag kräver någon form, eftersom hon inte orkar med det varje pass och behöver få tänka ordentligt framåt med utsträckt hals (eller så som hon normalt skulle hålla den fritt, rider då på nästintill hängande tyglar). Däremot så passar det absolut inte min häst att få springa med huvudet där hon vill, då hon blir spänd i överlinjen av det och stressad.



Alla hästar och människor är olika individer. :)

2010-09-07 @ 21:18:51
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: josefine-f

Det var absolut inte menat på det viset. Även om jag nu förstår att du reagerar så.



Jag förstår absolut att en unghäst inte ska/bör ridas i form så tidigt och alla ggr eftersom den ska framåt framåt framåt och få in dethär med att ridning är KUL. Inte börja plocka eller samla dom unga för tidigt.



Jag har aldrig sagt, tyckt eller påstått att det är fel på något vis att rida ut utan krav på form.



Det var det jag försökte komma fram till, alla är individer och behöver olika. Som jag sa, att rida min Bells a la stjärnkikare (som jag kallar det), skulle inte ge oss något, det skulle skada mer än det gjorde nytta. Jag rider henne hellre lång och låg, avslappnad i muskulaturen.



:)

2010-09-07 @ 21:25:13
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Johanna

Nu var det ju inte meningen att du skulle tagga till så av den kommentaren, ganska tråkigt med din reaktion. Min reflektion var mest att du fick det att vara svart eller vitt, inget mitt emellan. jag har inte heller påstått att Bellie går med huvudet i vädret och att du skulle bete dig så trodde jag faktiskt inte om dig. Vrida och vända på andras ord. men nu vet jag ju det, ska låta bli dina små frågestunder så du slipper tagga till så jävligt igen.

2010-09-07 @ 22:09:46
URL: http://rubinnovak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0