Sadelfunderingar

Har starka funderingar på att ge mig ut i sadeldjungeln igen, till och från. Tekna går hon ju som sagt kalas i, och denna sadel var verkligen en wow-upplevelse utöver det vanliga. Men jag kan inte släppa att hon blir så pass rak i ryggen när hon arbetar att bakvalvet glappar. Hade önskat att den varit något mer rak.. Men samtidigt musklar hon sig som hon ska och har inga spänningar? Vi går framåt med stormsteg.

Jag blir sugen på att köpa hem en Wintec Isabell Werth. En sådan har vi haft förut, och den ligger i klass med min hoppsadel av bekvämlighet. Dvs den är helt gudomligt skön. Nu var det ju två år sedan och mycket förändras ju, så som jag minns den kanske den inte alls är. Men då var den iaf soffmjuk, och hade sjukt bra stöd. Skönaste jag suttit i då. Men den var yttepytte för svängd, verkligen lite. Samtidigt hade jag en stor sadel, den var 17.5" vilket är för stort för mig. Sånt kan oxå påverka passformen på hästen, så jag funderar på att köpa mig en 16.5-17" istället. Tittar jag på bilder/filmer så placeras jag rätt, och läser jag om hur jag skrev att Bellie gick i den så gick hon jäkligt bra i den och rörde sig helt fritt. Hon gjorde även framsteg i våra problem med vänsterfattningarna då.

Så.. frågan är ju.
Är som sagt otroligt sugen på att köpa hem en och provrida ordentligt, nu när jag har lite mer kött på benen. Var ju trots allt 2 år sedan jag bedömde hur IW låg. JAG ÄR SUGEN! OCH PEPPAD! :-D

Dessutom så tyckte de som jobbar som ÅF för Wintec/Bates, att det var just Isabellen jag skulle testa utifrån att min häst hade mkt rak rygg och att jag hade en Momentum som passade. Det gjorde inte saken värre precis!


Såhär satt jag i Isabell Werth

Kommentarer
Postat av: Jennie

Sv: Ok, skönt att ni kommit en bit på vägen iaf! :)



Du kan ju alltid prova en IW, dock hade inte jag brytt mig så mycket om att sadeln glappar lite bak om hästen visar att den trivs i den samt musklar sig rätt. Men du kan ju alltid prova, det är lika bra att göra annars kommer man aldrig sluta fundera ;) haha!

2011-08-03 @ 11:16:33
URL: http://nobleride.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den såg lite står ut för dig, tror det skulle bli bättre med en 16,5-17" jag med! (:



Har samma problem med våra sadlar till Zola, min syster har en aning större rumpa, och är mycket längre så hon måste ha 17,5" på sadeln medan jag måste ha 17" och man sitter väldigt konstigt i en förstor sadel! :O

2011-08-03 @ 12:08:41
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Elenor

Det bästa vore om du kunde låna hem en IW från en butik. Då har du ju alltid kvar teknan om inte IW:n skulle passa

2011-08-03 @ 16:09:37
URL: http://iamunreal.blogg.se/
Postat av: Sussi

Mycket nöjd med min IW, men skulle då behöva ett smalare koppjärn om du hade nå ;)

2011-08-03 @ 16:34:57
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Annelie

Har du inte provat att lägga nån form av pad underdå? Finns ju en massa olika modeller och utseende på dom :) Jag har varit och prövat ut min sadel (Globus Crincle) hos en expert. Den ligger bra fortfarande efter 2år. Hade med den hos massören (som oxå är sadelutprovare) för några veckor sedan och hon säger att den är bra ännu. Jag använder antingen en ett tjockt schabrak (polypad) el. en fårskinnspad undersadeln. men det finns ju en djungel med sånt... gele, kilformade och fårskinn och ja... massor :) Jag hade nog prövat nått sånt först.

2011-08-03 @ 18:09:57
URL: http://riderdressyr.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch jag hatar wintec sadlarna, så himla obekväma :P Har en till salu dock inte en sådan du är ute efter.



Men men smaken är som baken :) Annars skulle jag rekommendera albion som jag har :) SUPER skön, kostar lite med det är dom värd!! Min häst har ju en väldigt rak rygg..

2011-08-03 @ 19:02:23
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Petra

*Funderar med på att testa en sådan sadel :O

funderar på att göra det lite senare när han fått mer muskler :)

2011-08-03 @ 20:57:07
URL: http://petraasjoberg.blogg.se/
Postat av: Marie

Såg att du lagt ut Teknan på annons! Hoppas du hittar något annat i sadeldjungeln ;) Jag har fått hem min Kentaur medea nu och ska testa den så fort som möjligt!

2011-08-04 @ 09:08:15
Postat av: Annelie

SV: Nä det kanske är sant att det inte går att lösa med pad för din del, jag vet ju inte för jag har ju inte sett hur det ser ut. Synd att du ger upp med Teknan igen. Lite tråkigt att sälja den innan man kanske prövat en annan. Tänk då om isabelle sadeln inte passar :) Inte så bra ;) Wintec är väl en syntet va? Ser skön ut, men jag är allergisk mot syntet sadlar ;) Läder är fräschare att hålla ordning på :) Kram

2011-08-04 @ 10:07:12
URL: http://riderdressyr.blogg.se/
Postat av: Therese

Jag har en Jacson Santa Cruz, den är tillför hästar med rakrygg. Super skön att rida i!

2011-08-04 @ 20:40:00
Postat av: Annelie

Oki dok... blir säkert hur du än gör. :) Jo alltså jag brukar oxå torka av mina med en fuktig trasa... syntet sadlar som jag tänker på typ Claridge house från hööks (jag vet inget att ha) är ju inget konstläder på väl? Det är nånslags syntettyg. Kompisen hade en sån och den tyckte jag blev väldigt ofräsch och var svår att hålla ren från damm å sånt som satte sig i tyget. Det var så jag menade :) Fast wintecen kanske inte ser ut så, med tygliknande säte? Kan däremot tänka mig som du säger att den är skön att rida i :)

2011-08-04 @ 22:14:49
URL: http://riderdressyr.blogg.se/
Postat av: anette

wintec isabell werth har jag oxå haft (älskade den!) emn den var mer svängd än min Tekna! såvida man inte har väldigt smal bom men ju vidare ju mer svängd blev ju isabellen

2011-08-05 @ 20:19:41
URL: http://dressyrteamet.se
Postat av: Anette

jag hade en ullstoppad isabell. Jag tog hem en cair förra året o testa, jag har bilderna ngnstans på datorn hur den låg, men den låg väldigt långt upp i luften bak. Testade både normal, normal mot vid, vid och extra vid järn. Min häst har dock väldigt rak rygg. Men det fanns en sadel som faktiskt låg bra om jag minns rätt, också syntet, den där wintec med countorblock som ser ut som innova fast är syntet. Synteten var dock rakare än innovan (som jag också testa...gud vad jag provat sadlar..haha)

2011-08-05 @ 21:34:46
URL: http://dressyrteamet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0