Dressyrpass

Woho! Nu ska ni få höra. Har ridit dressyr på Bellan idag i paddocken. Hon var så himla fin i början, mjuk, stadig, avslappnad och allmänt trevlig bara. Med på noterna liksom. Vi hade en snöskottande snöslungs-traktor med oss strax utanför och sedan i paddocken, så hon blev något tjaffsig i munnen där ett tag och lite spänd. Inte så samarbetsvillig som hon var innan.

Men så skulle jag testa vänster galopp. Icke, de blev bara trav och bakåtstrukna öron. Sur häst. Dock inget försök till höger galopp vilket jag är mer än nöjd med.

Så kom Emma och började fota och greja, och så efter en stunds ridande testar jag vänster igen. Jag låter henne gå i helt fri form, i trav och försöker få henne att ta den i svängarna. Och vips så satt den! Vänstergaloppen! Med gest och allting!! Idag hade jag även bestämt mig för att OM jag får den, så ska jag prova ta den igen, istället för att ge mig efter en gång. Så jag testade två ggr till, och hon tog den BÅDA gångerna! Inget försök till höger galopp, inget försök till byte eller avsaktning. Underbar tjej eller?!

Dock var hon sur idag, bakåtstrukna öron under hela försöken till galopp. Det som gör mig så glad och chockad blir att trots hennes bakåttänkande så tog hon faktist vänstern. Det är just bakåttänkandet som varit stora boven i detta.. Jag tror det börjar släppa för oss. Min älskade fina tjej.

Sen var det dags för högern. Och då hade hon surat till rejält, så fick driva som ett jävla cp för att hon skulle gå FRAMÅT och inte UPPÅT som hon gick då. Så tillslut fattade hon vinkeln och då gick det undan. Men sen släppte det, och då gick det att arbeta med fin framåtbjudning.

Älskade häst!

Bildbomb på G. Kanske film

Kommentarer
Postat av: Camilla- Ridskola- Himmel eller Helvete?

Va roligt för er att vänstern fungerar så bra nu :D Ni har kämpat länge med den. Blir roligt att se bilder ifrån passet.

Har börjat följa er nu så nu ska jag väl lyckas hålla lite bättre koll ;)

2011-02-13 @ 18:19:33
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: LINA

Woho ! :D

2011-02-13 @ 18:27:34
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Jessica josefsson

åh va kul att de gick!! :D

2011-02-13 @ 18:31:24
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Stråålande med vänstern!! :D

2011-02-13 @ 22:27:26
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh va roligt att det går framåt! Längtar så tills min får till höger galoppen, blir bara några enstaka gånger efter hinder hon lyckas fatta.. Har du några tips på hur man ska kunna lära dom?:)

2011-02-14 @ 20:00:05
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0