Sadelprovning

Hämtade ut nya sadeln idag. Det första jag fick göra var att jävlas med att byta koppjärn.. har sagt det förr och säger det igen, HATAR wintec/bates system. Det suger! Thorowgoods e mycket enklare.

Iallafall, satte i det vita, xvid. Det satt normal i så fick kämpa som en dåre då det är två bomvidder mellan dessa. Till min stora förvåning var sadel inte för svängd! =o Den var nästan rakare än T6an jag har. Den följde ryggen väldigt fint... märkligt, haha.

Den var iaf FRUKTANSVÄRT skön! Herregud. Var som att sitta i en soffa. Så grymt mjukt säte och vulster, det är nog omöjligt att få ont i rumpan av denna. Kan säga att det var stor skillnad motför att sitta i min betongklump till hoppsadel.

Hon verkade röra sig jäkligt fint i den, kändes luftig i steget och rörlig i bogen framtill. Jag satt även väldigt stadigt i den. Självklart glider den fram något, som varenda sadel gör på henne. Men det är inte så långt att det stör, och denna sitter inte alls åt därframme som T6an gör.  Den gav inget rugg heller.

Ska ge denna underbara sadel en chans, provhoppa den och lite sånt. Se hur den ter sig helt enkelt.

Bellan skötte sig
iaf ok, hon tyckte det var lite jobbigt med mörkret idag. Lite tittig var hon. Men verkligen megasuperduperfin i traven. Lång och låg var dagens tanke, på hårt underlag. Var väl ute än 30 min. Hon vart cp på hemvägen som vanligt, men absolut inte lika illa. Dock lyssnade hon som en gud på skrittminskningarna, gud vad känslig hon var. Love!

Bilder kommer när jag kommer hem!

Kommentarer
Postat av: Frida

Håller med om både att wintecs järn är galet jobbiga att byta. Fick lova att hjälpa till i söndags att byta järn i en ridskolesadel. Vi var 3 pers som käpade man att slita isär sadeln och få det på plats! Syrran har en T6 hopp på sin häst och det är en av dom mest obekväma sadlar jag suttit i. Helt fruktansvärd tycker jag men hon gillar den...?

2011-02-09 @ 22:35:51
URL: http://seriouslyfrida.blogg.se/
Postat av: LINA

Verkar ju lovande! :)

2011-02-09 @ 22:43:15
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0