Svar till frågestunden

e: kan du inte skriva ut några övningar för att stärka galoppen? :D

Hur var B första gången du galoppera på henne?

Hur har du fått henne att kunna galoppera så samlat? :D


Svar: Det är det gamla vanliga, hehe. Stärkande övningar, rid i ändamålsenlig form. Varierad form, underlag och träning. Stärkande övningar som t.ex galoppfattningar, övergångar, tempoväxlingar, skritt, klättring etc. är super!

Första ggn jag galopperade på henne var i paddocken, hon var lång och orkade inte balansera sig. HÄR kan du se hur hon var andra ggn jag gjorde ett galoppförsök.

Som sagt ridit ändamålsenligt helt enkelt. :-) Varierat, jobbat henne genom kroppen, stärkande övningar.

LINA: Vad är dina mål med B i år? :) Tävla dressyr och hoppning? Klasser?

Svar: Först och främst jobbar vi vidare med vänsterfattningarna, att få bort bakåttänkandet. Sedan får vi se, det hade ju varit trevligt att starta en 80cm lokal åtminstone. :-) Men annars är det bara att utvecklas, öka mitt självförtroende i hoppningen så att vi kommer vidare där.

Emelie: hur kommer det sig att du stubbade Bellie? Jag tyckte hon var så himla sin med kort man (alltså liggande)!

Svar: Brukar göra det varje höst/vinter. Praktiskt när värsta lervällingen är här och det blir stora lerkakor i manen. Och sen äre snyggt oxå! ;)

Lisa: OM du skulle betäcka Bellie, blir det en varmblods eller halvblodshingst? :)

Svar:
Jag vet faktist inte, men på rak arm så ingen av dom. Men måste jag välja så en halvblodshingst. Skulle hellre köpa mig en till travare än att ta föl på henne. För skulle jag ta föl på henne med en annan travare är det stor risk att hästen inte är lämpad för ridning på det vis Bellie är.

Felicia & ridtravaren Stardom: Hur stor är Bellie? =)

Svar:
Hon är 152cm hög.

Mikaela: Hur länge har du haft Bellie?

Vilken häst ras är din favorit? =)


Svar: Sedan augusti 08, alltså 2,5 år.

Varmblodstravare. :-)

Natalja: Vilka olika bett rider du med och varför? :)Skulle vara intressant att veta tycker jag :D


Rider med ett 3delat fullcheek, rakt och tvådelat med fasta bettringar. :-) Rider med olika bett för att det är bra med variation, det blir olika tryck i munnen på hästen. Rider främst på det raka och det tvådelade då det är dessa hon föredrar. :-)

anna
: Vad hade Bellie gjort inna hon kom till dej ? Hur kommer det sej att du valde henne ? (:

Svar: Hon blev tränad för trav och monté. Jag har lånat en häst av dessa personer förr, och kände dom genom det. Och då blev jag erbjuden att ta B på foder eller iallafall komma och prova henne om jag inte hittade någon annan. Och jag gav det en chans, och impulsiv som jag är sa jag att jag tog henne direkt utan att jag ens hälsat på hästen.

lina holmbom
: vad tror du du hade gjort nu ifall du inte hade blivit hästintresserad? :)

Svar: Oj, en svår och intressant fråga. Jag har faktist inga andra riktiga intressen just, så förmodligen hade jag varit en av dom som är ute och festar varje helg och bränner pengarna på sprit. Är ganska glad över att ha ett intresse jag brinner för. :-)

linnea
: hur många sadlar haru ? :p

Svar: Två st, en tredje påväg. :-) Men den ena ska säljas.

Emma Nlilsson: Hur får man hästen att inte "ta bettet" Min häst har stått ett tag och nu har vi börjat kommit igång och han har fått upp kondisen och orken.. Dock är han pigg jämt och har börjat tagit bettet och dragit ner huvudet.. Har du nå tips?:)

Svar: Det finns två sätt att tolka frågan. Antingen tar din häst bettet och sticker för dig, eller så tar den bettet och drar ner huvudet som du skriver, men att den bara blir tung och tar bettet liksom. Jag vet inte vilket du menar.. Men om hästen tar bettet och sticker så träna mer lydnad, och är det i trav den sticker så trava endast ett par steg och sakta av innan hästen börjat öka. Eller trava inte alls förrän det funkar i skritt. Samma om det är i galopp hästen sticker i.

Drar den bara ner huvudet och liksom rycker för att bli tung och ta tyglarna ur din hand så ge inte efter iallafall. Jag vet inte riktigt vad man kan göra åt såna problem. Men jag skulle aktivera hästen mer, med olika övningar så att den blir kvick och alert och börjar tänka till istället.

becca
: vad har du tävlat "B" i :) ?

Svar: Vi har träningstävlat i markbom, 30, 40, 50, 60 och 70cm. Samt träningstävlat en LC:1.

beatrice
: vad är det för ny sadel du köpte? (:

Hur många läsare har du, och hur har du gjort för att få så många läsare? (:

Vilka märken på ridprodukter tycker du bäst/minst om? (:

Svar:
Jag köpte en Bates Momentum. :-)

Har + - 250 läsare om dagen. Inte så många.. Men en tredjedel följde nog med från bdb, andra från facebook, bukefalos. Sen så har nog vissa upptäckt mig via länkar på andras bloggar, mina kommentarer osv. Jag ger och tar, dvs är ute och kikar efter nya trevliga bloggar ofta, och på så sätt ser ju dom även min blogg.

Jadu jag köper det mesta liksom. Har inget spec. favorit/sämst märke. Kan inte komma på något som varit dåligt heller.. ;o Tror minsann allt jag köpt varit bra! ;D

Kommentarer
Postat av: Jessica josefsson

kul att läsa frågor och svar :)

2011-02-06 @ 20:11:11
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0