Ängel vs Djävul

Det var min häst idag. Båda delarna alltså. Tanken för dagen för att rida lite lösgörande inför imorgon. Hon var så himla fin! Gjorde halter, skänkelvikningar i skritt och trav samt övergångar mellan skritt och trav. Och gud så lyhörd hon var, så otroligt roligt att rida henne när hon är såhär. Jättefina övergångar, till och med avsaktningarna var kalas. Gjorde henne riktigt lyhörd genom att vara riktigt aktiv och snabb med att göra något nytt hela tiden. Tränade även på att behålla formen i halterna och det gick såå bra!

Tills vi kom  en bit in på hemväg....... då kände jag direkt att hon ville galoppera på en sträcka där vi gjorde det sist vi red där. Så redan där började hon bli småhängig i handen, göra nånting annat när jag bad om t.ex halt. När hon blir hetsig sådär så börjar hon göra skänkelvikningar och allt möjligt när jag ber om något, hon gissar liksom.

Hon blev bara värre och värre, hade 500kg häst i handen HELA vägen hem. Förstå vad jobbigt, usch. Hon låg på så in i bomben, och det gick verkligen inte att skritta normalt. Vanligtvis tar hon ut fina kliv i skritten oavsett tempo, men nu var det myrsteg, jättesakta. Krökt nacke och spänd häst, hon gjorde något som liknade piaff flera ggr oxå, samtidigt som hon pep, slängde med huvve och var allmänt sur på mig. Hittade på att hon blev rädd för grejer bakifrån och såna grejer.

Sen råkade hon se
en travare som sprang iväg mot hemmet, och då blev hon ÄNNU värre. Helt galen, skulle försöka stegra, visa ögonvitorna, gå ner i diket, vara allmänt cp bara.

Inte ens på den
väg hon brukar tagga ner och kliva på väldigt fint, oavsett hur hon varit uppe i skogen, inte ens där taggade hon ner. Så jag fick tillslut hoppa av och leda hem henne så att hon skulle vara någorlunda avslappnad. Inte för att det gick så mkt bättre...



Kommentarer
Postat av: Agneta

Hehe.. Riktig busblick :-)

2011-01-31 @ 18:45:40
URL: http://agnetautanh.blogspot.com
Postat av: Jessica josefsson

så söt h*n är :D

2011-01-31 @ 19:02:55
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Av att kolla på bilden, ser hon ut mer som en ängel än en djävul! (:

2011-01-31 @ 19:35:01
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: elli :)

snyggt schabrak:)

2011-01-31 @ 21:20:54
URL: http://ellinorelindell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0