Dissar

Dissen går till folk som skänker alt. tar väldigt lite i pengar för sina hästar. Jag förstår verkligen inte hur man kan sälja en häst under 10.000.. Det skulle aldrig jag göra. Och skänka? Det är som att be om att sin häst ska sättas på närmsta slakttransport.

Skänker/säljer man
en häst mycket billigt, för ett par tusen eller två, så är det mycket stor risk att den hamnar i fel händer. För 'vem som helst' i princip kan ta över den då, eftersom den inte kostar något. Kostar däremot hästen 10.000:- så vet man iallafall att inte vem som helst tar den, för vem som helst pungar inte ut 10.000:- för en travare. Ja, det är till 90% travare jag pratar om här.

Passar även på
att slänga en diss till folk som hets-säljer sina hästar, eller de som desperat frågar runt om man kan ta sig an en häst FORT, för annars går den till slakt. Buhu. Hästen har det mycket bättre som död än att hets-skänkas till fel händer, vilket oftast händer. En människa som seriöst tänkt över sitt framtida hästköp tar inte an sig en häst i panik som annars slaktas dagen efter, varav anledningen till att de är stor risk att de hamnar hos fel människa, som bara tar sig an djuret för att det är synd om det för att det ska slaktas.

Kommentarer
Postat av: anna

Sv; tack ! :')

2011-01-15 @ 09:37:40
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Ebba

Håller med dig till fullo, är så hemskt att se alla stackars hästar, främst varmblod, som ofta hamnar ifel händer. Många har tyckt att jag gjorde ett konstigt köp då när jag köpte mitt varmblod. 10 000 för en 4-årig valack som knappt var uppsutten på, men ägarna mena på som du säger att man skänker inte bort hästar. bra text! :)

2011-01-15 @ 09:59:43
Postat av: Hannah

Inget illa menat... men en travare som kommer direkt från banan, var totalt värdelös där, helt omusklad, ur kondis & aldrig riden, skulle jag ALDRIG betala minst 10 000 för! Inte värt det...! Bara för att man tar kanske 5000 för sin travare är man inte oseriös, många bryr sig lika mycket som dom som tar 15000 vart hästen hamnar. Visst, det finns sådana som i princip skänker hästen till vem fan som helst, men det finns folk som säljer hästar för 35000 & inte bryr sig dom heller... Så tror inte du ska dra alla över en kam. Nu har jag aldrig ens sysslat med travare så jag vet inte hur den världen fungerar, finns säkert massa gubbar som slänger iväg hästar hur som helst, men spontan tanke är ändå att man inte ska dra alla över en kam & att det faktiskt kan vara akut pga sjukdom etc.

2011-01-15 @ 10:15:21
Postat av: Matilda&Vicky

Håller så med! Man måste tänka lite.

Som du säger så kan vem som köpa en hästar för bara någon tusen lapp..

2011-01-15 @ 10:47:25
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Emma

Håller inte riktigt med dig där, men så har ju jag en häst som jag fått för att om hon inte fick komma till mig så skulle hon gå till slakt, plus att min älskade Snazza också var en sån häst. Har även fått andra hästar som jag sedan utbildat och sålt vidare och som idag går som riktigt fina ridhästar. Det är inte alltid de som gett mig hästar har känt mig, men de har kollat referenser och varit väldigt noga med att kolla upp hur jag tar hand om hästen sen när jag väl fått den. Tycker att det alltid är lite trångsynt att dra alla över en och samma kam, för det finns alltid undantag!

2011-01-15 @ 10:51:49
URL: http://stallpaarni.blogg.se/
Postat av: beatrice

Håller med, men sen finns det ju undantag, jag fick Zola gratis. Visst det händer allt för ofta att de hamnar i fel händer osv. Men tycker inte att man ska dra alla över en kant. men så vitt jag vet köpte inte du B för 7000? Visserligen ner prutad och så hade du ju henne på foder innan men i alla fall! :)

2011-01-15 @ 11:52:38
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: EmbLeM

Agree

2011-01-15 @ 12:25:49
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Anonym

jag fick mitt varmblod gratis, hon skulle slaktas annars, så det är stor risk att de kommer i fel händer, men denna gången gjorde hon inte det, så man kan inte dra alla öbver samma kant :)

2011-01-15 @ 12:26:16
Postat av: Sara

Vi fick Busan helt gratis men det slutade med att den travtränaren fick betala över tio tusen i böter för att vi fick henne och det sa inte vi nej till...

2011-01-15 @ 13:57:28
URL: http://allroundmuppan.blogg.se/
Postat av: Erika

Raski köptes av mig för 8000kr.

Och hon har det bra, vad jag tycker i alla fall. :)

Hoppas att andra med tycker de.



2011-01-15 @ 15:55:25
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Vendela

du har helt rätt :) jag är halvfodervärd till en travare så vet inte hur mkt hon kostade, men hon köpes från några som köpte henne från travet, sen vet jag inget mer :P men älskar travare!! btw så är din häst sjukt fin! :D

2011-01-15 @ 17:13:58
URL: http://hastus.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag fick ju oxå Juvel helt gratis och han skulle gått döden till mötes annars. Nu kände ju förra ägaren förvisso mig och jag hade jobbat hos dom men jag vet många många hästar som gått under 10.000 som har det hur bra som helst.



Är väl lite som några andra redan kommenterat här stt dom flesta kollar nog faktiskt ändå upp hos vem och vad sin häst hamnar, oavsett pris för den.



Tänk vad många hästar som skulle ha gått till slakt om dom inte skänkts bort eller kostat några tusen bara, jag är nog ganska så övertygad om att det är ganska få hästar ändå som hamnar i fel händer bara för att dom är billig.



Jag skulle aldrig ha betalat för Juvel, låter kanske hårt men så är det , men jag är gudomlig tglad att dom gav honom till mig och att jag fåår chansen att ge honom en andra chans i livet.



Så tror jag ganska många känner som fått sina hästar eller köpt dom billigt.



Jag förstår ditt tänk på ett vis men ibland kanske man måste formulera sig lite försiktigare eller tydligare ;)

2011-01-15 @ 17:25:50
URL: http://littlemissfias.blogg.se/
Postat av: Lollo

Nu måste jag fråga lite hur du tänker här.

En människa som inte kan lägga ut 10000kr för att köpa hästen kan vara precis lika bra om inte ibland bättre än en människa som betlar 100000 kr för sin häst. så jag håller inte med dig i ditt tänk här.

Kan visserligen hålla med om det finna "dåliga" säljare som vill bli av med hästen då den inte fungerar till det som den vill använda den till. Det var dom med trippen jag hade förut, han blev övertränad och kunde inte fortsätta på travet så honom fick vi av säljaren för annars hade han slaktas dagen efter vi hämtade/tittade på honom.

Men kan inte hålla med om att bara för att köparen inte kan betala för hästen så betyder det inte att dom är dåliga ägare och hästmänniskor bara för det.

2011-01-15 @ 17:37:09
URL: http://blog.st.nu/ungaryttare
Postat av: linda

Men du köpte ju bellie för 7000kr.

2011-01-15 @ 18:03:15
URL: http://varmblodstravaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du får det att låta som att en person som betalar mer är en bättre ägare, att de som inte tycker att en grundutbildad/outbildad är värd mer än ett par tusenlappar automatiskt är dåliga.



Det är väll ändå säljarens ansvar att se till att hästen hamnar i bra händer, oavsett prislappen på hästen?

2011-01-15 @ 19:34:00
Postat av: Emma

Håller med dig.

Min' travare köptes för 10.000, men då var det bara utrustningen som kostade.

Han gick på travet, skadades och blev western inriden istället. Sen köpte hans nuvarande ägare honom, som tur är så kom Gullet till ett bra nytt hem trots priset.

Håller med den anonyma ovanför mig, det är även säljarens ansvar.

Jag kan sälja en häst för 80.000 och kanske en dum idiot köper hästen för att han eller hon har en liten son eller dotter som inte kan nånting.

Men jag håller med dig till viss del.

Att sälja en häst billigt ger personer som kanske inte har råd att ge den allt det som en häst behöver chans att köpa en häst. Trots att dom egentligen inte har råd.



Bra text! :)



btw, du har en sjukt fin häst :D

2011-01-15 @ 21:02:38
URL: http://snygghest.blogg.se/
Postat av: Carolina Andersson

Håller med dig!

Speciellt när folk har en problemhäst som de säljer billigt för att ingen vill ha den och så hamnar den istället hos någon helt orutinerad som bara letade efter en billig häst!

2011-01-15 @ 21:23:33
URL: http://calbm.blogg.se/
Postat av: Jossan

Jag håller med så långt som till att sätta ut en annons med en häst för ett så lågt pris kan medföra att hästen får flytta runt massor, eller till slut gå till slakt. Men, jag ser inget som helst problem i att skänka bort en häst till ngn som man vet skulle ta bra hand om den och ge den ett bra hem. Dvs, någon som man redan känner. Jag vet ju flera stycken inne på ridtravarforumet som fått sina tidigare hästar för en spottstyver, och någon av dem skulle jag gladeligen kunna tänka mig att skänka Heddan till med, om så vore. Nu har jag redan en "förstatjingare" på henne när den dagen kommer, som faktiskt ska få henne. Gratis. För hellre det, än att sälja henne till fel hem för 10.000 eller mer.



Men, skulle jag då bli tvungen att sätta ut henne på annons, då skulle jag sätta ut henne för en betydligt högre summa, för att just sålla ut oseriösa.



Hoppas att du förstår hur jag menar. Men bra skrivet!

2011-01-16 @ 10:14:08
URL: http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se
Postat av: Petra

Jag har då sålt många hästar i mitt liv :O

dock gjorde jag världens störta köp av ett varmblod för 10 000 kr, han var inte värd något när jag fick honom. han var hat på 3 ben & fick söndrig utrustning sadel som var typ halv ?

& jag skulle betala av dem, fy fan hela deras familj smsade 6 tjatade om pengar när det stod annat i annonsen. Dem sket fullständigt i vad han hamnade bara dem fick sina pengar. fick inte pruta ner något fast han inte gick igenom besiktningen hemma hos mig. Sen visade det sig att han behövdes operares hela bakdelen för att bli bra igen han släpade hela bakdelen Så då skulle jag slakta honom men samma dag han skulle åka kom det en tjej som köpte honom för 3 tusen & hon fixade till honom & han mår skit bra där. han rids inte så jätte mkt pga av allt han gått igenom hos förra ägaren.



sen sålde jag en travare i somras för 10 000 kr, men skulle haft mer, men sen kom det en som red honom & hade inte mer än 10 tusen så dem fick köpa honom för de. Hon var ju inte super duktig på att rida men kasper visade inga surheter när hon red & var jätte lugn & snäll SÅ tkr dem passade bra tillsammans. Fast skulle nog inte sålt honom till dem för att trodde hon skulle behålla honom, men efter 6 månder så ville hon sälja honom för hon tappat intresset. men jag tog ett snack med henne & så ska hon ha kvar honom nu :)

2011-01-16 @ 16:35:20
URL: http://petraasjoberg.blogg.se/
Postat av: fea

Tycker du har så rätt ! Jag vet många fall som är såsom du beskriver. Det är så himla sorgligt att se vad människor kan göra. Dom tänker "en billig häst, ja villö ha häst", "Ja har råd med häst det kostar ju bara att köpa loss den" Så himla fel ! Tyckder de var as bra av dig att ta upp de här, och om folk tar åt sig kanske dom faktiskt har fått klagomål. Ja menar Texas var ganska billig han låg på 9.000 tror ja.. Så han hade tur !

2011-01-17 @ 12:21:46
URL: http://feaftw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0