Dissar

Stor fet DISS! Förstår verkligen inte hur man kan sätta på hästen något dyligt. Vad hände med att LÄRA SIG arbeta hästen korrekt? Jaja.. skakar bara på huvudet. Vilka påhitt! :p Man blir bara le..


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Fast det där är ju longering.. Hur arbetar du din häst i korrekt arbetsform utan inspänning vid longering isf?

2011-01-05 @ 09:35:17
Postat av: josefine

Fast jag anser inte att hästen arbetar i korrekt arbetsform med hjälp av en inspänning. Jag undviker longering så gott det går, använder det aldrig som träningsmetod själv.



Och just denna "inspänning" är ju ännu värre än de som bara påverkar huvudet, tycker jag. Och ska man mot förmodan ha någon typ av inspänning vid longering så tycker jag inte att man bör ha någon som påverkar bettet över huvudtaget. Och absolut inte en jäkla grej i arslet på dom.



Och skriv blogg eller hotmail om du vill ha svar nästa gång, sista gången nu alltså... som jag svarar ändå. Hatar anonyma människor, dom är så otroligt låga i mina ögon.



2011-01-05 @ 09:46:52
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: beatrice

Så du longerar aldrig? (:

Tycker den där selen ser väldigt komplicerad ut och jag skulle aldrig få på hästen det haha.



Men undrar en sak, ser du longering på ett annat sätt när du sitter på?

som du skrev i ett inlägg, jag förstår ju att du kan invärka på hästen hur du vill då när du sitter på. Men jag bara undrar (:

2011-01-05 @ 12:19:13
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Julia

du kanske såg på min blogg att jag köpte en sådan igår? har sett hästarna i mitt stall som använt sånna och fått jätte fin galopp och bygger upp jätte mycket muskler med hjälp av den. Självklart har man den inte så spännt heller så att hästen tvingas ner i form, men den hjälper hästen. och jag har hört om andra hästar som har haft problem med galopp som har fått en jätte fin galopp med denna träning i longering utan ryttare på ryggen. Tänkte att det kunde vara värt att TESTA :) Och Lelle kan arbeta korrekt, men gör det inte av sig själv när jag longerar. Det lät på din inställning som att man tvingar på hästen en massa remmar och så går hästen ner, om man spänner så hårt går ju inte hästen ner, den ska ju söka sig ner själv. Aja, man får tycka som man vill. Men enligt vad jag har sett så är den inte farlig eller dum mot hästarna.

2011-01-05 @ 13:42:10
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

har hört mycket gott om den, men förstår inte riktigt heller. longerar sällan mina hästar, men tycker att chambong är en trevlig inspänning

2011-01-05 @ 17:52:29
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Othilia

Har ingen erfarenhet av den jag själv, men jag tycker inte den ser så hemsk ut =) vad är de du inte gillar med den? har du provat en sån nångång?

2011-01-05 @ 20:05:58
Postat av: Anonym

Har ingen erfarenhet av den jag själv, men jag tycker inte den ser så hemsk ut =) vad är de du inte gillar med den? har du provat en sån nångång?

2011-01-05 @ 20:07:01
Postat av: Linda

Nu använder inte jag en sådan sele utan jag gör ju på vårat westernvis. Men Varför man har remmen baktill är väl för att dom skall skjuta under sig mera? Så gör iaf vi men då har vi longeringslinan längre ner mot skenbenen, inget tryck alls det bara följer med och då brukar hästen vilja skjuta under benen mera.



Linda :)

2011-01-05 @ 21:16:24
URL: http://www.elmo.cybersite.nu/
Postat av: Lollo

Att lomgera hästen med hjälp av denna är grymt bra. man får hästen att jobba med hela kroppen fast att man inte rider den,

Är många elit ryttare som använder sig av sånna=)

2011-01-05 @ 21:54:25
URL: http://blog.st.nu/ungaryttare
Postat av: Emma

Jag vet att du verkligen inte gillar hjälptyglar, och att denna hjälptygel som heter Pessoan dessutom ser ut som det värsta tortyrredskap gör ju inte saken bättre. Men faktum är att den är (som allt annat) RÄTT använd en mycket bra hjälp för att bygga upp muskulaturen på hästar.



Säger absolut inte att du måste gilla den för det, men den har faktiskt sina fördelar! ;) Och den är ju absolut inte till för att användas vid ridning, utan som en hjälp för hästen när du jobbar den från backen vid longering.

2011-01-05 @ 23:10:16
URL: http://stallpaarni.blogg.se/
Postat av: Bella

det är en helt vanlig longergjod med inspänningstyglar, jag tycker iaf det är jätte bra och longera, och den remmen som går om baken är jättebra på unghästar då dom lär sig redan innan man suttit på dem ch när man bara skrittat att börja få stöd på ytter, varför tycker du inte dem ? Hade det inte varit bra hade man väl inte använt det, dom använder också detta på alla unghästar på Flyinge.

2011-01-06 @ 00:35:05
Postat av: emelie

FAKTA



Det bästa du kan göra är att longera hästen när den inte är musklad! Du sitter aldrig upp på en omusklad häst och bygger upp under vikt! Jag har ALLTID longerat mina hästar MED inspänning men du ska ALDRIG spänna mer än vad hästen klarar för tillfället.

Nu har jag ju lärt mig att tömköra och kan på så sätt longera mina hästar MEN DET ÄR LIVSFARLIGT ATT UTÖVA UTAN UTBILDNING!! Därför är då longering med en form av inspänning för outbildade en bra lösning helst över bommar och dylikt, men aldrig mer än 20 - 30 min åt gången och med lång uppvärmning innan.

Alla hästar jag ridit in och ridit till har blivit superfina och aldrig skadade pga dålig muskelbildning et.c och jag har över 20 års erfarenhet i ryggsäcken

Longering är också ett bra komplement om du inte har möjlighet eller tid att rida nån dag i veckan, men som sagt man måste anpassa tiden och inspänningen efter ålder och muskler på hästen!

2011-01-06 @ 12:40:13
URL: http://missyemelie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0