Dressyr

Red dressyr på pärlan idag. Var tänkt att vi skulle rida lektion för Emma i ridhuset, men då hennes bil krånglar blev det inget. Så istället gick vi bort till paddan och red runt lite själva, men Emma fotade. Gick så himla bra!

B kändes seg i skritten och inte alls dedär goet hon brukar ha, men det var lite skare på snön och hon fick lyfta bra på benen så det kan ha berott på det. I början i traven så for hon iväg som en jag vet inte vad, och vi samarbetade inte så väl då. Efter några minuter gick hon toppen! Ökade och samlade traven med bara sätet, och hon var himla lyhörd. Superkul!

I vänster varv så märkte man på B att hon trodde jag skulle fatta galopp, för hon gick sådär som hon brukar gå, och liksom "förbereder" sig för att bråka om vänstern. Så Emma sa att jag borde testa. Dock så testade jag att göra nånting helt annat än vad jag brukar, nämligen att ge väldigt små hjälper. Det blir ju lätt att jag vill hjälpa henne för mkt och ger grova hjälper till vänstern, men att ge små funkade ju i hoppningen, så vrf inte prova nu tänkte jag? Det fungerade!!! Efter 2 varv så fick jag en fin vänsterfattning som hon behöll ett helt varv utan att byta galopp, för då saktade vi av. Jag är så himla stolt över henne OCH mig! Vi kan!! Så himla roligt. Kände direkt att när jag råkade trycka lite med skänkeln en gång så korvade hon ihop sig och började tänka bakåt, men så kom jag tillbaka till att ge små hjälper och där satt galoppen.

Efter det tog vi
två högergalopper, travade av och skrittade sedan ut en sväng. :-)

Älskar min tjej! Kommer en bildbomb om en stund.

Kommentarer
Postat av: Caroline

SV: Ja, så tycker jag också. Det finns massa andra trick man kan lära hästen istället :)

2011-01-21 @ 15:59:04
URL: http://ridinghorse.blogg.se/
Postat av: Jennie

Gud va roligt! :d Klart ni KAN! :D

2011-01-21 @ 20:37:50
URL: http://jeila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0