Markarbete

Idag var vi som sagt iväg till ridhuset och tränade markarbete. Jag körde lite travbommar, två små minihinder och så kom jag på galoppbommar i vänster varv när hon hade vänster galopp.

Hon var super idag! Hon var trött efter samlingen i tömkörningen igår, hon var verkligen loj på framridningen. Hon ville gå i en mycket lång och låg form, vilket hon absolut fick göra. Hon var väldigt lugn och fin, inte alls sådär på som hon kan bli när det vankas hoppning.

Idag hittade jag fler nya knappar på B! Det är så himla kul. Jag testade göra ett knep jag fick göra på Donna för att hon skulle hålla galoppen. Det enkla knepet var att ge mindre hjälper. Så jag testade att i princip inte göra nånting för att hon skulle hålla vänstergaloppen och även landa i rätt galopp, och hon blev genast mycket finare och gick mer för egen motor i vänstern utan att bryta av till trav. Visst gjorde hon det ett antal ggr oxå, men överlag kändes hon finare än vanligt! Sen tror jag tömkörningen redan börjat stärka henne, för hon gick mycket mer "samlat" än hon brukar oxå, och som sagt mycket mer självgående.

Är väldigt nöjd
över dagens ridpass!

Sedan tänkte jag berätta att nu är det NÄRA att jag får lasta henne helt utan problem. Emma får slinka in och hjälpa oss ibland, men på slutet idag när vi skulle åka iväg så såg vi till att jag kunde lasta henne själv, backa och gå in igen.

När vi skulle
hemåt så provade jag helt själv, fast på ett annat vis, det som Emma brukar komma in och hjälpa med. Och det fungerade faktist bättre för oss! Så Bellan följde med mig in flera ggr, dock med en tvekan innan, så vi gav oss inte förrän hon hade fokus på mig och följde mig in. Och det gjorde hon! :-D Min älskade fis.

Nu ska jag klippa ihop lite bilder och film.

Kommentarer
Postat av: Malin

Vad kul att träningen gick bra. Hon såg verkligen superfin ut över bomserien. I övrigt också såklart men jag gillar hur hon faktiskt respekterar bommarna, tar tag i serien och lyfter på benen! Många hästar ger fasen i det = noll respekt för bommarna...

BRA JOBBAT!

2011-01-14 @ 19:54:43
URL: http://marineprinsen.devote.se
Postat av: Isabelle

Tömkörning gör under!;)

2011-01-14 @ 21:05:58
URL: http://towardslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0