Mysdag

Har haft en riktig mysdag med min Bella idag. Red ingenting eftersom jag hade/har fruktansvärd huvudvärk.

Började med
att ta itu med hagproblemet idag igen. Hon hade grimma på sig då jag kom, och då äre ingen större svårhet att ta henne (även om hon gick iväg en stund innan jag fick ta na). Så jag tog henne, lekte följa john en minut, sedan släppte jag henne igen och smackade iväg henne.

Efter en stund
så börjar jag gå emot henne, och icke, hon ska inte komma. Så då kör vi igång leken. Gick jättebra idag, B var verkligen fundersam på vad jag gjorde bakom henne. Idag igen! Hon orkade inte springa iväg från mig idag iaf, hon kände nog att det var meningslöst. Hon tog nåra travrundor och jag var inte sen att haka på. Efter det skrittade hon typ hela tiden, skönt för mig! Hon var som sagt mycket fundersam och nyfiken på mig idag. För jag vet inte hur många ggr hon vände sig om och tittade på mig så fort jag började följa efter henne. Så jag vände fort bort från henne och fortsatte så.

Fick komma hur nära som helst, flera ggr. Stod och myste med hennes huvve och klappade, berömde m.m. Men så fort jag tog fram grimman så stack hon iväg. Men hon var så söt, för jag skojar inte om jag säger att hon så FORT jag följde med henne och gick efter så vände hon sig och sneglade konstigt tills hon stod och tittade på mig. Sen vände hon huvet, jag gick efter, och vips stod hon och fundera på vad tusan jag höll på med igen.

Tillslut fick jag
ta fram och på grimman utan problem. Då fick hon apelsin och massa beröm! :-)

Då gick vi in och myste i stallet, ryktade och tog sedan och masserade igenom henne vilket jag inte gjort på någon vecka nu. Men hon var urfin!! Skitroligt. Avslutade med att släppa henne i hagen, och sedan gå fram och mysa en stund och ge henne apelsin. ;)

Kommer videoblogg sen ikväll, massage del 2. ;)

Kommentarer
Postat av: Felicia

Sv; Okej, ska försöka med det imorn! Tack :D

Längtar tills del 2 kommer ikväll! Jo två frågor till, eftersom jag inte kan så jätte mycket, så undrar jag om man ska massera innan eller efter jag har ridit? Och är det farligt att massera för mycket? :D

2011-01-16 @ 17:02:13
URL: http://dressyrgalna.blogg.se/
Postat av: Frida

Kul med del två av massagen! :D

2011-01-16 @ 17:10:11
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: Anna

sv; Japp .. vi har inte turen med oss direkt .. hoppas det blir bättring snart!

2011-01-16 @ 17:29:50
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Camilla

Inte läst din nya blogg så mycket, men läste den när du bloggade på zoomin.



Minns vilka problem du hade tidigare med att få henne att komma i hagen, så roligt att det går bättre nu och ni fått koll på catching game. Är en rolig lek som man kan använda till mycket. :)



Men ett tips ang. grimman, ta inte fram den rakt mot henne, utan stå vid sidan om henne och smek henne med den över resten av kroppen. Se hur långt upp på halsen du kan smeka utan att hon drar sig undan, "approach and retreat"-lek lite med det.

Låt henne nosa på grimman, kanske lägga den på marken och lägga lite godis på den för att få henne intresserad utan att du håller i den.



Testa klickerträna lite med den som targen, klicka och ge godis så fort hon nosat på den. Brukar gå snabbt för dom att förstå, tog tre klick för min herre.

Då gör du grimman till något positivt.



Bara lite tips nu när ni fått till catching game. :)

2011-01-18 @ 01:42:45
URL: http://parellikusken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0