Övergångar

Tog en ridtur på Bellabus idag längs vägarna. Vi övade massvis av övergångar idag, hela passet. Hon var kanontrevlig i början, vi red i skritt, ryggning, halt och trav. Sen kom vi på "okänd mark". Haha. Och då vände det för fröken.. Vi rider inte ofta där, och direkt när man kommer dit så börjar hon spela allan och menar på att hon absolut inte kan fokusera eller arbeta över huvudtaget. Jag blir sjukt le på henne då... men vi kämpade på och bitvis släppte hon till, även om det inte var i närheten av hur jag vill ha det. Sen hittar hon på en massa ideér, när jag inte ens ber om det så börjar hon flytta, göra egna övergångar, backa och greja för minsta lilla hjälp jag ger. Hon gör allt jag inte ber om.

På hemvägen var hon likadan, tills vi kom till mer kända marker. Då kunde fröken jobba minsann.... Hm.. Tog några galopper där och hon var kanonfin, hon kändes inte alls sådär spänd som hon kan bli. Hon kändes rätt avslappnad även om hon hade kunnat slappna av ännu mer. Och avsaktningarna var inte så horribla som dom brukar. Men, mycket av alla problem har ju med min ridning att göra. Idag fokuserade jag verkligen på att räta upp mig när jag ska göra halt elr avsaktning, och vips så reagerar ju faktist hästen på mina hjälper! ;) Inte konstigt att vi får dåliga avsaktningar när det första jag gör är att dra i tyglarna. Nästan. Elr inte riktigt. Haha.. Det jag vill komma till är att när man rider medvetet så går allt mycket bättre!

På slutet av hemvägen så travade jag av henne lång och låg, och hon var såååå fin! Inga tokigheter elr ideér, hon bara slappnade av hur fint som helst och travade på i ett friskt och trevligt tempo.

Börjar känna mig ganska frustrerad av att jag inte kan rida henne korrekt alltid, men jag antar att jag får träna vidare! ;)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Va glad att du kan träna henne på uteritter överhuvudtaget :P Chaca kan jag fortfarande efter 3,5 år inte ens få att trava i min valda trav ute. Hon tycker allt annat är såå spännande och läskigt och skoj att hon absolut inte kan fokusera. Börjat ge upp hoppet om att kunna ha henne fokuserad mer är fem steg åt gången faktiskt. Haha, min gammelskrutta

2011-07-16 @ 19:57:16
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Camilla

Sv. Great!



Haha Chaca har ridits ut hela sitt liv och jag har ridit henne mer ute än på banan under vår tid och alltid ridit dressyr och målinriktad ridning, vissa dagar går det någorlunda men andra dagar har hon så mycket i hjärnan att den totalt spinner loss. Hon är sån ute och det är väl inte skoj men hon går så underbart på banan att det väger över.



Brukar ofta rida på dressyr på gärden och i grusgropen osv och då går hon toppen, är just på vägar och i skogen som hon lever loppan istället för att fokusera ;)

2011-07-16 @ 20:13:55
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

SV; Tack så mycket! :D

2011-07-16 @ 20:25:34
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Eve

Hur lång är du och hur hög i manken är Bellie? (förlåt om du redan skrivit det någonstans i bloggen men jag är ny här^^)

Jättefin blogg!



När tycker du man räknas som en lång ryttare, och en kort ryttare??



2011-07-16 @ 20:50:13
Postat av: Sofie - Ejan

svar: Tack!! Alltid kul att höra =) känns skönt att vara igång nu även om vi är jätteringrostiga...



Jag har en liten tanke, eftersom du provat väldigt mycket olika sadlar. Ja ser på mina bilder från idag att sadeln glidit fram något, funderar på om man kan ursäkta hennes tjocka gräsmage för det, att den skjuter fram sadeln, och avvakta lite, eller om jag borde ge mig ut på sadeljakt med desamma? Hon väger drygt 30 kg mer nu än hon normalt gör på sommarn. Vad hade du gjort??

2011-07-16 @ 22:03:21
URL: http://ejankolifejan.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Hon verkar ha rätt mycket humör din dam! Det är ju inte roligt om du alltid ska få bestämma allt ;)



Sv: Det är ju bara bra med två likadana tävlingar, då blir det dubbel chans :D



Tack! Jättesnällt att du kunde mäta, då stämmer det att den är 34 :)

2011-07-16 @ 22:07:23
URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Melina

sv: hahaha, man måste ju få va lite oseriös ibland xd

äh, det är bara att träna, det är verkligen värt det! :')

2011-07-16 @ 22:46:47
URL: http://humlidumli.blogg.se/
Postat av: Alexandra

SV; Jo men precis. Jag blir dock inte rädd på såna låga höjder, det kommer när det blir 1m och högre... Men min tränare säger att det är bra att vara lite rädd, då har man respekt för hinderna :)

2011-07-16 @ 22:56:05
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0