Tekna

Jag insåg just att det var över 1 år sedan jag köpte Tekna-sadeln till Bellie nu. 6 juli 2010 köpte jag den, och ni som hängt med sedan jag startade bloggen i augusti vet ju hur mycket jag skrivit om denna underbart goa sadel. Haha. ;)

Så... tycker jag fortfarande lika bra om den? Svar, JA! Men- jag har blivit bortskämd av min nyare hoppsadel som är 100ggr så mjukare än Teknan. Dags att börja nöja sig någon gång kanske? Ja.

Började dock noja ett tag för det är många som är skeptiska till att den är så pass takformad, och många tycker att den är väldigt svängd i bommen. När jag köpte den var jag medveten om att den var takformad, och att min häst inte är var/är det. Och även att sadeln hade kunnat vara något rakare för oss. MEN - det som gjorde att jag köpte sadeln var faktist att B själv valde den.

Av alla jag testat (över 30 st) och ridit i, är denna den som har gett mig rätt känsla. Det var verkligen en WOW-känsla när jag provade den för första ggn. Vi dansade fram, jag och Bellie. Det fanns ingen tvekan, sadeln skulle bli vår. :-)

Det finns fortf. folk som hävdar
att den inte passar knappt någon häst tack vare hur takformad den är, samt svängdheten som sagt tidigare. MEN- om sadeln vore fel och svåranpassad, varför har min häst och jag utvecklats enormt under detta år? Varför har vi fått beröm av veterinär för hur fint musklad hon är? Varför är hon enligt mig, ET och massör finare än någonsin i kroppen? Knappt någon spänning alls och framför allt inte i ryggen. Varför kan hon röra sig helt fritt och avslappnat i denna sadel, och varför kan jag kommunicera med henne via små små hjälper?

Säger detta att sadeln är fel för henne?
Trots att den är takformad och inte hon? Trots att den är något svängd för henne? Nej, detta säger att det är den hon vill ha. Detta säger att hon troligtvis gillar sadlar som släpper tidigt så att hon kommer upp och arbetar med ländryggen fritt.

Skulle jag byta sadel för att någon
annan enligt teorin säger att det inte funkar? För ögat..? När jag har så tydliga bevis på att den gjort oss otroligt mycket gott på detta år.

Vet inte riktigt vad jag svamlar i nu, förmodligen försöker jag övertyga mig själv vilken propp jag är som ens övervägde tanken att överge den sadeln som B nu fungerar så bra i.



Kommentarer
Postat av: Jennie

Håller med, den sadeln är underbar! Är så glad över att den passar Avons, trots att han är svängdare i ryggen n vad Jippan var. Den släpper tidigt på honom också, vilket den även gjorde på Jippan.. Hade fått krupp om den inte passade för jag bara älskar den! Det konstiga var att även min TG hoppsadel passar Avons, den släpper också bak, vilket den även gjorde på Jippan den också.. Men du har helt rätt, så länge hästen trivs så spelar det ju ingen roll hur den ligger för ögat :)

2011-07-10 @ 23:17:59
URL: http://nobleride.blogg.se/
Postat av: carro

Jag tror inte det spelar någon roll att den släpper tidigt, som du säger, det ger henne mer frihet. En sak hade väl varit om den vart för svängd för henne, Men den ser inte ut att vara det heller. Bara lite mindre anläggningsyta.

Och det där med takformat, platta, kilbossor osv, det kan man stöta och blöta i evigheter. Sadeln ligger i bra balans och hästen trivs med den. Om B visar en sån markant skillnad i rörelse, då måste den ju passa henne. Och du sitter som en smäck. varför då ändra det? Om du inte hittar nåt ÄNNU bättre förstås :)



jag vill ha en dressyrsadel jag med, men har ju inte den budgeten... köpte ju nyss hoppsadeln, så får nöja mig med det ett tag till :(

Sen får vi ju se om Storen blir bättre åxå, om det är ngn idé att ens tänka på en till sadel...

2011-07-11 @ 12:39:42
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Jennie

Det är hästen som ska gilla sadeln, inte våra ögon. :) Så får jag tänka med min herre som har en rygg utan bara helvetet. Tränarna säger att den är fel för honom, han går inte ett steg i en annan. I denna dansar han fram. Låt Bellie bestämma, det är hon som ska jobba i den. :) Är helt säker på att du kan vara helt lugn. Men jag vet hur jobbigt det är att tvivla på om dem passar eller ej. Men så länge hästen är frisk och utvecklas mot det BRA, då är sadeln inte fel.

2011-07-11 @ 14:57:44
Postat av: Anonym

Kanske en dum fråga, men när du skriver "takformad" vad menar du med det? (:

2011-07-11 @ 17:54:13
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Vad är det för skillnad mellan ET massör och vanlig hästmassör? Vad är det ET står för? :)

2011-07-11 @ 20:07:04
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag älskar min, jag har fått bättre sits och Viking rör sig bättre. Även på honom släpper den tidigare bak å de har många sagt inte spelar så stor roll då den för övrigt ligger bra och den passar oss. Jag är skitnöjd med min!

2011-07-11 @ 21:14:12
URL: http://zkold.devote.se
Postat av: Emeli

Ska prova en på min! När jag provsatt en i maj passade den mig helt perfekt, så skulle ju vara himla skönt om den passar på hästen också.

2011-07-12 @ 02:14:09
URL: http://tillhast.wordpress.com/
Postat av: Ida

Den där låg ju inte speciellt bra.... ;)

2011-07-13 @ 10:11:34
URL: http://idahjelm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0