Om sanningen ska fram

Haha. ;) Rolig jag är.

Ne men seri. Det är så att Bellan vilar just nu då hon 1. troligtvis har en si-ledslåsning som kilat fast lite värre än vad det brukar, eller 2. vridet bäcken/blivit kort i musklerna i högersidan

Har haft på känn ett tag att något inte varit rätt, men inte kunnat sätta fingret på VAD eller ens OM det varit något. Men i lördagskväll blev det så uppenbart, hon ville inte alls sätta under höger bak i högergaloppen och den blev otroligt fyrtaktig spec. på volt. Så jag hoppade av, sedan tog jag hjälp utav Malin och Emma. Vi longerade och böjde höger bak, utan reaktion. Enda som syns är att i vänster varv i ökad trav på volt, så rundar hon inte innersidan med höger bak. Det blir en liten fördröjning.

Kontaktade givetvis hennes ET och massör det första jag gjorde. Och massören tyckte problemet lät väldigt glasklart. Dom är ju så vana att se Bellies rörelsemönster och de känner henne väldigt bra muskulärt oxå. Så nu en vecka framöver ska jag göra en övning som tar bort ev. låsningar i SI-leden. (Det går inte att känna på min häst eftersom man inte ens får peta på henne utan att hon blir eld och lågor) Så man får helt enkelt prova "ifall att" hon har en låsning, och se om det blir skillnad.

Är hon inte bra efter en vecka kommer ET eller massören ut och kollar om det är bäckenet eller någon muskel som blivit kort i högersidan.

Så nu äre pyssel och grejer som gäller. Ska bli otroligt mysigt. Idag tänkte jag fixa manen lite ytterligare och tvätta henne lite då hon fått skit på sig som inte går bort, ungefär som kåda fast inte kåda. Haha. Eller är det kåda? Who knows. Sen tänkte jag ge henne lite massage oxå.

Har även sagt upp min fasta plats i hoppgruppen. Jag vill känna mig lite mer "fri", så jag inte behöver ha ångest om jag vill åka på någon tävling, göra nåt annat, eller helt enkelt inte har möjlighet att träna (för man måste ändå betala när man har fast plats). Så jag kommer åka ett par ggr i månaden, och jag har tänkt börja tränare oftare för Emma nu i mån av hennes tid och lust såklart. Var otroligt längesen vi tränade för henne nu och jag vill ha en putt framåt! ;) De kmr bli skitbra.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Det blir nog toppen tillslut för er! Vilan kom ju ganska lägligt ändå eftersom det ska bli supervarmt i veckan :D Tur i oturen :)

2011-06-27 @ 12:04:07
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: josefine

Hej! Skulle du kunna kika in på min blogg en snabbis och hjälpa mig att säga vad DU tycker jag ska ändra på/fixa. Jag håller på och göra om designen och allting för att göra den bättre och roligare att följa. Vad skulle du ändra på?

Ps; den är inte klar ännu, vill bara ha lite råd :)

Kram ha en jätte bra dag!

2011-06-27 @ 12:11:37
URL: http://chilic.blogg.se/
Postat av: Amelia

SV; Tack :)



Hoppas hon blir bra snart då! Inte alls roligt med sånna hära saker :/

2011-06-27 @ 12:20:18
URL: http://minehorse.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad tråkigt! :(



Fast då kanske det blir mer massage/streching (stavning?) videos, om du nu vill dela med dig!

:)

2011-06-27 @ 12:29:11
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Emelie

Attans att jag inte bodde närmare dig! :/ Jag vet hur man rättar till SI-lederna och även hur man tittar om det är SI-leden som krånglar tack vare min utbildning.



Jag gillar att du är så uppmärksam mot Bellie, om ändå alla hästfolk hade brytt sig om så "små" förändringar..

2011-06-27 @ 14:35:01
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: mollie

Hej!



va med och tävla om veckans blogg på min blogg! det inte inte svåra regler. :)



http://molliejosefina.blogg.se/2011/june/veckans-blogg.html#comment

2011-06-27 @ 15:47:09
URL: http://molliejosefina.blogg.se/
Postat av: Ellinor

din blogg är verkligen jätte bra!

Har själv en ridtravare.. Kolla gärna min blogg :)

2011-06-27 @ 17:59:33
URL: http://www.deya.devote.se
Postat av: Jessica Pira

ojj inte roligt när sekr och ting gäller SI-leden.. :S Fast behöver ju inte alltid vara "allvarligt" så, men man ska alltid vara extra observant.

2011-06-27 @ 18:07:44
URL: http://www.jessicapira.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag brukar smygläsa din blogg och hör till skaran som tycker att du gjort ett toppenjobb! Blev nyfiken på vad det var för övning du ska göra för SI-leden? Är själv så insnöad på rörelseproblem och snedhet hos hästar, tycker att det är kul när andra är lite insatta också!

2011-06-27 @ 19:00:11
Postat av: malin

SV:Det har nog dock inte så jätte stor betydelse på min tränare,hon är jävligt duktig och hittar dom flesta felen lätt på tanten. Men de har nog som du säger både med muskler & att hon faktiskt är travare som inte är likadant bygd som en ridhäst. Får väl helt enkelt träna vidare!:)

2011-06-27 @ 21:55:57
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Amelia

SV; Ska kolla det imorgon, ska ta kort på alla sakerna och lägger upp på bloggen. Så kika in så :)

2011-06-27 @ 22:02:38
URL: http://minehorse.blogg.se/
Postat av: emma

hej, jag läste din komentar på omskolad..

det där med att pessoat är ett taskigt bett, det beror ju helt på ryttaren om det är taskigt eller inte!

man får ju helt enkelt anpassa handen efter bettet.

visst pessoa är kanske inte mitt första val, men allt beror ju på hästen.

jag rider på ett kimblewick bett, MEN jag kan fortfarande rida på ett tränsbett om jag skulle vilja, men det går fortfarande inte lika bra och jag har inte samma koll på min häst med det. och kom inte o säg att jag är dålig, om du skulle sitta upp på min häst skulle du nog förstå.

jag har haft ett flertal äldre&duktigare ryttare som suttit på min häst o samtyckt med mitt beslut av bett. och ja, det kanske är att "fuska" enligt dig, men hellre "fuskar" jag med min häst och får ut mer utav ridpassen och en trevligare häst. ett tränsbett funkar inte alltid, och min häst blir INTE trevlig av det!

så tänk efter lite.. exakt HUR många elit ryttare sitter och rider på tränsbett i världscupen? (hoppning) och det är till och med emot reglerna att rida på tränsbett i dressyr.. ? så fuska vette fan om man kan säga alltså..

2011-06-27 @ 22:26:24
URL: http://hastbloggarn.blogg.se/
Postat av: Matilda

SV: jo visst är det så och det vet jag ju. Men det roliga är varför skulle en sadelprovare säga att sadeln låg bra om den inte gör det??

2011-06-27 @ 22:39:30
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Melinda

Hur har du lär dig att massera? tagit kurs? :D

2011-06-28 @ 14:06:30
URL: http://melliskung.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0