Priset, en hemlighet?

Läser ibland, ganska sällan om folk som inte talar om vad sin häst kostar. Och det är klart man är olika och tycker och tänker olika, men varför är det en sån hemlighet vad hästen kostat? Dyr som billig. Jag skulle inte ha några problem att berätta det.. tror jag?

Kan inte någon förklara vad ni tror/känner, som tycker det är lite hemlighet med priset? :-) Blir väldigt nyfiken.

Kommentarer
Postat av: anni

Jag tycker nog mest att folk bara ska låta bli att bry sig :) Vad man betalar för sin häst är ens egen ensak, och vill man inte skylta med det så tycker jag bara att det är bra. Finns inget fjantigare än folk som ska hålla på och skryta om hur mycket pengar de slängt upp.. Priset spelar ju ändå ingen roll i slutändan, det viktiga är att man har roligt och trivs med sin häst :)

2011-03-26 @ 17:05:49
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Såklart man säger priset om någon frågar! Eller i alla fall jag. Jag tycker sånt är intressant, hur mycket man kan tänka sig betala, vad man betalar, vad man tar för hästar o.s.v. Inget man ska behöva hymla med!



SV: Haha ja, mycke tatt ta in på en gång ! :P Men hon sköter sig ju bra ädnå

2011-03-26 @ 17:08:28
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

SV: Tack ska du ha! Jag kämpade så jag svettades ihjäl typ. :P hahaha. Hoppas hon släpper det där snart och börjar hoppa så här fint som vanligt http://www.youtube.com/watch?v=aVpubUFJZNY

2011-03-26 @ 17:10:40
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: blir så fruktansvärt uppgiven på alla fel en enda liten sketen häst kan ha. Efter alla dessa jävla motgångar jag har fått stå emot va Penny de sista hoppet jag hade. Jag ville egentligen inte ens köpa någon ny efter förra hästen,så uppless på att må dåligt över allt de här.



inte haft ute någon innan,efter som de va många år sen hon slutade på travet och först nu blir riden ordentligt har dom här problemen hängt kvar väldigt länge. Hon hade iallafall inga låsningar så de är väl bra. men just nu känns de som att den här hästen och jag verkligen inte är bra för varandra. Ja ska kolla upp hur jävla skev jag är hos en kiropraktor som hon rekommenderade och se vad som går att göra.



Slängde ut lika mycket pengar på en ny sadel som hela hästen kostade. Jag jobbar på helgerna så mycket jag orkar och kan. Men det ger bara tusen spänn i månaden. 600 går rakt till träningar.



Ingen motivation kvar alls till att fortsätta med de här,de här va droppen. jag vill mer än jag kan,allt detta har sakt mig är att jag inte får ut något positivt av de här. Så jävla ledsen.

2011-03-26 @ 17:40:20
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: josephine- fixar din design gratis!

kikar in på din blogg hoppas du kikar in på min! :P

2011-03-26 @ 18:00:44
URL: http://twinblogg.blogg.se/
Postat av: Hanna

Själv har jag absolut inget problem med att säga vad min häst kostar om någon frågar. :) Jag tycker inte att priset på en häst/ponny spelar någon roll och om någon undrar svarar jag.



Men jag kan tänka att andra inte vill döma dem pga av hur mycket deras häst kostade. De kanske inte vill att mer erfarna ryttare ska se ner på dem för att deras häst/ponny var billig m.m. Det är kanske en långsiktig tanke, men jag tror att det säkert finns sådana personer ute i världen. :)

2011-03-26 @ 18:05:12
URL: http://hannamellberg.blogg.se/
Postat av: Felicia Holm

Jag har inget problema, bara det inte är något annat som är privat :P Vad kostade Bellie då? :)

2011-03-26 @ 18:11:38
URL: http://carrepip.blogg.se/
Postat av: rebeccadahlin

Fin blogg :D

2011-03-26 @ 18:14:31
URL: http://pitchtjejen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag tror att det har och göra med att det anses "fult" att ha mycket pengar i sverige. den svenska avundsjukan är ju välkänd ;)

2011-03-26 @ 18:14:45
Postat av: Matilda

Jag har inga problem att säga vad mina säger. För man vet ju att alla travare är billiga och så är det. Det är ju inga problem att säga för man betakade ju det man betalade!

Vad kostade Bellie då??

2011-03-26 @ 18:15:01
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Moa

var med och tävla hos oss på http://ridbloggisarna.blogg.se/

2011-03-26 @ 18:24:27
URL: http://ridbloggisarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker också det är larvigt, jag har inga problem att säga att jag fick Zola gratis och hon var osedd när transporten rullade in på stallplanen. Tänk om det var en gris där inne liksom haha ;)

(kanske inte det smartase, men det gick ju bra ändå) (:



Tror att folk kanske skäms över vad den kostar, eller så. en annan förklaring har jag inte. Men varför skämmas om de nu gör det? :o

2011-03-26 @ 18:40:47
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Dani

Jag tror att de vill ha så att det ska skicka flera männsikor kommer och undrar över priset och sedan om de tycker det är de värt så kommer de och köper hästen om den passar och så ! Men det är ju larvigt att ha det hemligt !

2011-03-26 @ 19:00:35
URL: http://ryttarnaslife.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja tror det är så att vissa människor kan skämmas för priset dom gett för hästen, det har jag fått höra. :)

Jag skulle lätt kunna säga, det är ju inte pinsamt alls :D

2011-03-26 @ 19:15:25
URL: http://sandriey.blogg.se/
Postat av: Tilda

Själv har jag inga problem att säga vad K kostade. Men jag tror att vissa kankse tycker det är pinsamt att säga det. Plus att jag tror vissa bedömmer hur mycket priset kostar med typ hur mycker pengar man har eller nått. Ex. om en häst inte kostar så mycket, så ligger man i "underklass" vilken jag själv tycker är helt fel. Jag menar vad spelar det för roll hur mycket man har lagt ut på en häst. Viktigaste är ju att man trivs tillsammans och har det roligt och tar hand om den rätt.

2011-03-26 @ 19:38:47
URL: http://ponnyfjantarna.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag har inga problem med att säga vad hästarna kostade, däremot skulle jag nog aldrig skriva ut det i bloggen. Inte för att det är hemligt utan jag säger det hellre till alla personer som frågar.



Varför vet jag inte riktigt eftersom jag inte bryr mig om att mina hästar inte är köpta för 100 000 kr, känns skumt att diskutera pengar i bloggen bara =)



2011-03-26 @ 22:13:14
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har inga som helst problem att tala om vad jag betalat för min nuvarande häst eller tidigare hästar jag har köpt..om folk frågar. Men att skriva ut det i bloggen titt som tätt anser jag inte ger så mycket. Har köpt hästar för mellan 5 000-75 000 kr under mina år som hästägare. Och varit nöjd med allihop oavsett pris och utbildningsnivå. Så att man skulle skämmas för att man köper en billig häst tror jag inte riktigt på!! Men det är jag det...



När jag talar om vad jag betalt för min nuvarande häst brukar folk snarare bli förvånade över priset;) Och tycker att jag har fått mycket häst för pengarna:)



Mvh Anna & Tabasco:)



2011-03-26 @ 22:31:13
URL: http://anaby.bloggplatsen.se
Postat av: Camilla

För att kulturen i samhället är sån, pengar är en privatsak. Folk berättar ogärna vad de har för inkomst eller vad större inköp kostar, och man frågar heller inte om det.



Men beror väl också på vilken samhällsklass man tillhör, är man låginkomsttagare så pratar man gärna om vilka kap man gjort till låga priser.



Jag är dock kass på att följa "de sociala reglerna" så jag har inga problem att berätta vad Dacke kostade. Folk vet redan att han inte var speciellt dyr i och med att han var en outbildad kallblodstravare som inte travtränas längre, dom brukar ligga mellan 10-15k (är de utbildade kan de ligga ute för 20k, men jag tror sällan att de säljs för det ändå).

Köpte honom för 13,5k, normalpris för den typen av häst alltså, men hade han varit ett sto hade han antagligen varit betydligt dyrare då han har en väldigt bra stam. Men hos en valack spelar ju stammen ingen roll..

2011-03-26 @ 23:05:39
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Nina

Är hästen billig så tror jag inte folk har några problem att berätta men är den lite väl dyr så kanske det blir skitsnack om att nån är bortskämd eller folk bara blir allmänt sura/avundsjuka

2011-03-26 @ 23:32:03
URL: http://www.ninalodin.bloggplatsen.se
Postat av: mia

det anses fult att ha mycket pengar, så därför talar jag aldrig om vad min häst kostar

2011-03-27 @ 00:45:13
Postat av: Tova

Jag har väl inga problem att berätta vad Vera kostar. Dock så var hon inte "värd" pengarna jag betalade just då. Betalade för egna pengar.



Nu är hon värd mer, och dyrare och dyrare blir hon ju mer hon utvecklas. Men ah, Vera var inte värd pengarna jag köpte henne för, och har inga problem att säga hur mycket hon kostade =)

2011-03-27 @ 09:56:40
URL: http://knappskallar.blogg.se/
Postat av: melinda

Förstår inte jag heller, kan säga om någon frågade mig hur mycket jag köpte P för, nu i efterhand var det världens överpris med tanke på vad han kunde men ändå. Lite kul att höra att det går rykten därimot att jag fick honom gratis, hahah... :P

2011-03-27 @ 11:53:13
URL: http://melliskung.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Jag har haft hästar från prisklass 3.000- 150.000kr.

Jag ahr haft några av norrlands tidigare bästa hopphäst, halvblod. Men nu har jag en ridtravare + ett halvblod i stället. Halvblodet mitt har tyvärr pålagringar i höger fram kota, lindrigare.. han är nu under igångsättning och håller som tur är för ridning och ev. lättare hoppning. Men en tävlingshäst blir han aldrig igen. Det är dyrt med hästar och just nu har jag inte råd med ett dyrt halvblod. Min Speedy, ridtravaren är typ det bästa som hänt mig! Det är ngt m,ed dessa fina ridtravare som gör mig så glad och varm om hjärtat! :D Jag kan berätta att jag köpte speedy för 3.000 papp! Det är ingenting ju, men se bara kolla vilken fin ridtravare jag har. Tror folk blir så märkvärdiga bara för att edras häst kostar över 100.000kr.. Jag kan säga att priset är inte alltid allt, vet de som hittat hästar för 5.000kr och vunnit DM tävlat 140 hoppningar och högre med stora framgångar. Så hopp finns! ;)

2011-03-27 @ 15:35:41
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: elinor

ingen aning om varför det är så himla hemligt, men ofta är det de som köpt rätt dyra hästar som inte vill berätta. Jag tycker inte priset spelar någon roll och jag tycker inte det är något fult att köpa en dyr häst heller.



Själv har jag köpt hästar för mellan 130 och 15 000 så det har varierat väldigt mycket och frågar folk vad den kosta så svarar jag, tycker inte det är något konstigt.

2011-03-27 @ 22:03:00
URL: http://engelstoft.se
Postat av: Beatrice

Jag berättar aldrig vad min häst kostat, om det inte är för någon som jag känner och står mig nära. Men annars tycker jag att folk inte har med saken att göra. Så om någon frågar brukar jag säga pengar. Jag kan även känna mig lite irriterad på folk som frågar direkt, som att allt handlade om pengar. Men det är min lilla åsikt! :D

2011-03-28 @ 12:36:13
URL: http://eyeo.blogg.se/
Postat av: Agneta

Frågar någon så svarar jag. Mina hästar har inte varit dyra (15000 resp. 7000) så jag behöver ju inte skämmas för att jag lagt ner så mycket pengar på hästarna i inköp i alla fall. Men skulle jag känna att jag ville ha en svårklasshäst för 150.000 och även köpa mig en sån, så skulle jag inte heller då hymla med priset om någon var frågade. Jag har för länge sedan slutat bry mig om vad folk kanske eventuellt skulle tycka om att jag lägger 150.000 på en häst. Stör det dem så är det deras problem. Jag tycker att det är lika fånigt att inte tala om vad man gett för hästen om någon frågar som att titta snett på folk som valt att köpa en häst för dyra pengar.



Jag kan störa mig mer på folk som gnäller om att det är förskräckligt dyrt att ha häst när de absolut måste ha senaste märket på prylarna till hästen. Har man råd med dyraste märket så fine, men då ska man inte heller gnälla om att allt är så dyrt.

2011-03-29 @ 15:57:40
URL: http://agnetautanh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0