Bestämd tjej? Ja!

Gud vilken jädra humörstjej till häst jag äger. Jag har aldrig träffat på en häst med mer åsikter än denna rödhåriga dam. Ena dagen går hon som en dröm och gör mer än jag ber om, andra dagen går hon som ett ånglok med noll samarbetsvilja ALLS! :p Galning.

Idag var en sån dag, haha. Hon gick som en jäkla struts och spänd som ett as första delen av ridturen. Sedan började vi trava lite över stock och sten i skogen och då började hon komma till lite arbete, men ändå inte sådär optimalt. Vi red över kalhygget och kom ut på travbanan tillslut, där vi fortsatte med lite skritt- och travövergångar. Men inte blev hon nå bättre, snarare sämre. Spänd, trippig och tänkte bara galopp. Ökade jag så sprang hon på som ett ånglok och när hon kände för det tog hon galopp. Kortade jag in henne blev det trippigt och spänt och hon bjöd inte riktigt framåt.

Påväg hem ser hon två hästar på travbanan längre fram som får galoppera. GREAT liksom! Då blev hon snorförbannad på mig, som inte lät henne. Så hon försökte stegra men jag höll tygeln åt sidan så upp kom hon inte iallafall. Sedan skulle hon försöka takta hela vägen hem, och jag kunde faktist inte göra annat än att bara hålla i tyglarna. Och jag hade verkligen 500kg häst i handen, men inget annat fungerade så. Hon blev iaf superarg på mig för att jag inte lät henne takta utan skulle ha henne att skritta. Haha söt hon är, kan verkligen bara skratta när hon piper till och ska 'slå sig fri' från denna hemska samling som jag utsätter henne för (tycker hon).

MEN- eftersom det gått
så kasst hela ridturen så bestämde jag mig för att avsluta bra i paddocken. Blev dock lite osäker på om det var en sån smart idé med tanke på hur det gått senaste ggna där + hennes humör för dagen. Men jag red någon minut i trav, Bellan bjöd fint, inte en bakåttanke! Som annars kommer fram direkt i paddocken. Så jag rider kortsidan, kommer ut i hörnet och ut på raka spåret och lägger en v.fattning och HÄSTEN TAR DEN!! Från nedsittning!! Inget bakåttänkande, inge surerier, ingen spänd häst. Hon galopperade på kalasfin med avslappnad överlinje!! GILLAS :D:D:D:D:D Så massor av beröm fick hon innan jag hoppade av och vandrade hemåt.

Kan säga att dom 2 minutrarna
jag var i paddan räddade hela vår tur på 1tim och 20min som gick förjävligt. Det är liksom glömt nu! ;)

Kommentarer
Postat av: Julia

vilken härlig känsla det måste ha varit när hon galoppen så bra! :D Förstår verkligen din lycka där, haha ;)

2011-05-18 @ 19:43:01
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: anni

sv: http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2430550/profeten-jorden-gar-under-pa-lordag

2011-05-18 @ 20:18:24
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Jenny - Frågestund på bloggen

Hahaha, visst är det underbart med ston? och dessutom har jag hört att fux ston ska vara de med värst humör...



Skönt att höra att ni blev vänner till slut i alla fall! :)

2011-05-18 @ 22:24:27
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: Sara

sv; Vet! kanske det hon kallade tölt? haha;)

2011-05-19 @ 08:38:54
URL: http://hastbloggeen.se
Postat av: Linda

Jojjomen här hemma har vi ett riktigt jävla sto ^^ Jag fick hela stopaketet. O det är verkligen från dag till dag.



Jisses hon blir riktigt förbannad ibland. Studsar hit och dit, slänger med huvudet och går gärna ner i diket in i buskar och träd- men jag älskar henne ändå.



O när det går bra- då går det jävligt bra :D Så det är inte BARA att rida min donna heller..

2011-05-19 @ 19:35:56
URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Camilla

Dessa fuxladies :P

2011-05-19 @ 22:04:11
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0