Hoppning ;)

Idag tänkte jag att B skulle gå ett lite längre/hårdare pass. Så jag fick den briljanta idén att rida till Näset och skutta lite. :-)

På ditvägen var B
lite jobbig. När hon hade lång tygel var hon seg som en räka, och hon är aldrig seg. Och kortade jag den speeda hon upp och greja. Jobbade henne lite och i skritten var hon något tjaffsig, i traven var hon jättejättefin. Galopperade inget påväg dit.

Väl framme galopperar
jag lite i båda galopperna. Vänstern funkar verkligen bra nu. Om hon tar fel så bryter jag bara av och fattar ny utan att göra en stor grej av det och det är Bellan med på. Hoppade ett minihinder på typ 40cm och jädrar vad hon drog iväg. Jag var spänd och lite skakig då jag hela ridturen dit fokuserat på att jag ska hoppa.

Gick ner till lilla banan där det perfekt nog stod 3 framhoppningshinder på rad. Så jag gick och ändrade höjd till 85 på oxen och 90 på räcket och sen var det ett litet staket i mitten som vi hoppade lite på först. Började sedan med att rida an räcket på 90cm, det kändes inte högt men jag var skakig och inte riktigt klar så Bellan stannade lite försiktigt första ggn. Sen var vi igång! Kändes dock inte så jättebra för jag var ju som sagt lite konstig i kroppen. Men jag tänkte att jag rider väl tills det känns bra.

Höjde även oxern till 90. Och efter det så såg jag till att "låtsas" vara på tävling, för jag blir så lugn inne på banan då. Och då släppte det, jag blev lugn, avslappnad och andades. Och då blev Bellan likadan, haha nästan lite för lam! Ne men de gick super då! Kontrollerat, bra tempo och ingen tvekan från någon av oss.

Är riktigt impad på Bellan
idag för vi red an i ett ganska så lågt tempo motför vad vi brukar, och så när vi kom så att det blev antingen hoppa aslångt ifrån eller hoppa nära så behövde jag inte trycka iväg henne för långt, utan jag kunde lägga in dedär extra språnget utan att B tveka en sekund!! Hon bara hoppa hon. Lungt och fint.

Där avslutade jag och hoppade
av direkt för att vandra till fots hem. Vi var ut 2 timmar och 30 min nästan. Tog 50min att rida dit i skritt och trav, hoppade 15 min och sen gick jag hem på typ jävligt lång tid. Haha. Stannade efter vägen och prata med folk och sen drack B vatten osådär.

:D:D:D:D:D:D:D

Jag kan ju ännu en gång
konstatera att det BARA sitter i min hjärna, INTE i höjden. Så fixar jag mina hjärnspöken kommer det bli skitbra. :-)

Kommentarer
Postat av: Astridji

Jo det tycker jag också! Men är lite små kär i Uvex;)

2011-05-31 @ 19:15:42
URL: http://[email protected]
Postat av: Anna

Superkul! Ni är himla duktiga ni :)

2011-05-31 @ 19:58:03
URL: http://munsborotonto.blogg.se/
Postat av: jessica

sv; Jaha okeej :)

2011-05-31 @ 20:00:07
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: anni

Vi verkar ha precis samma problem du och jag :) Tur att vi båda har grymma hästar som hjälper oss! :)

2011-05-31 @ 21:23:05
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Matilda

Kul att det gic kså bra =D Ni är grymma =D

2011-05-31 @ 22:11:57
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Frida

Vad kul! :)

2011-06-01 @ 13:25:03
URL: http://litenryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0