Less...

Funderar verkligen skarpt på att hoppa av skolan. Har problem med min huvudvärk igen, nu i 2an. Samma problem hade jag 8an och 2 år framåt. Konstant, varje dag. Nu är det dock inte varje dag, men ändå ofta så jag är hemma 2-3 dgr i veckan från skolan. Jobbar ändå ikapp hyffsat lätt så jag är inte så mkt efter.. Men ändå, nu vill skolan ha sjukintyg och det verkar inte som att jag kan få det.

Så.. min motivation är lost
och jag lider av huvudvärk jävligt ofta. Lätt att gå i skolan då? Dessutom.. jag har inga drömmar, inga mål. Det jag vill är att ha en inkomst bara, ett jobb. Och det har jag. Jag älskar mitt jobb. Men vill jag ha det hela livet? Det vet jag inte. Men jag har inga drömmar om att då sticka folk i armarna med nålar eller sätta in katetrar i folks puppor.

Som sagt.. jag älskar mitt jobb och jag får mer än mycket jobb där. Min mamma är där sen 30 år tbx så jag har verkligen foten inne om man säger så. Och jag har mkt lättare för att jobba än att sitta i en skolbänk med huvudvärk. Inom mitt jobb är man ute mkt och får frisk luft och ja, man är omkring glada människor där man trivs. Så jag känner i princip inte av huvudvärken ens. Samma i stallet.

HJÄLP MIG

(Och allt är kollat med huvudvärken. De enda som är logiskt är väl migrän, stress, spänningshuvudvärk)

Kommentarer
Postat av: Marie

Gör det inte. Hoppa inte av skolan. Har några kompisar som hoppat av skolan av olika anledningar och de sliter nu på Komvux och ångrar verkligen att de inte gick klart gymnasiet. Just nu vill du nog inte plugga vidare på universitet men om du ångrar dig i framtiden måste du plugga upp dina betyg på Komvux och nu med de nya reglerna är det inte fördelaktigt...



Jag gick ut gymnasiet med bra betyg men jag ångrar att jag inte la ner mig lite till så att jag fått fler MVG, hur hemskt det än är så är det lättare då. Vi går mot tider då många fler är universitetsutbildade och att då stå utan en gymnasieutbildning är inte helt bra, man är inte första valet hos en arbetsgivare.



Du gör ju såklart hur du vill men jag tycker verkligen att du ska fortsätta kämpa. Kanske du kan få läsa lite hemma? Försök ta reda på varför du är stressad och åtgärda det problemet så kanske huvudvärken försvinner. Sover du ordentligt? Sömnbrist kan leda till koncentrationssvårigheter och det i sin tur kan ju göra att du hamnar lite efter ibland och blir stressad p.g.a. det.



Värsta novellen fick du nu men jag önskar verkligen att du går klart gymnasiet, det är så mycket värt i slutändan.

2011-05-04 @ 10:38:06
Postat av: malin

jobbigt! Känns det inte som att skolan ger dig något så skulleag ha hoppat av. Det finns rätt många olika jobb nu för tiden som inte kräver någon utbdning alls. Du ska ju inte må dålig av att gå i skolan!

2011-05-04 @ 11:02:37
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Har någon läkare konstaterat att du inte har Hortons?

Kolla upp det annars.

mvh/Q

2011-05-04 @ 11:22:13
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se
Postat av: Matilda

Oj, känner du inte att du vill vara kvar när det sen är ett år kvar??



SV: Okej =) Har du täcken på då, om det är minus?

2011-05-04 @ 11:26:58
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Camilla

Fast du kan väl ta upp pluggandet senare om du känner att du har mer motivation då?



Vet inte vad du pluggar eller vad du jobbar med, men finns inte möjligheten att plugga på halvfart så du hinner jobba också utan att behöva stressa? Eller plugga på distans?



Om jag var du skulle jag har struntat i skolan, och jobbat tills jag hittade nåt jag verkligen ville plugga. Ingen mening att slösa bort tid och studiebidrag/lån(om du får det) på attplugga nåt du inte vill jobba med senare när du ändå har ett jobb att gå till.

2011-05-04 @ 11:29:46
URL: http://parellikusken.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Har du provat de speciella migränmedicinerna som finna på apoteket? Iofs är det väl inte direkt bra att ta medicin alla dagar året runt kanske..



Det är ju ett väldigt stort och svårt beslut du har framför dig. Men ser du ingen nytta med att plugga och trivs med det du gör så är det väl bara att köra!

Du kan ju alltid börja plugga senare igen.

Om det nu är så att det du gör nu inte är något du vill syssla med hela livet kommer du nog på det senare. När du väl vet vad du vill bli så blir det ju mycket lättare att plugga :D



Hm.. det låter ju som om jag tror du är helt efterbliven med min långa förklaring.. Men ville bara var tydlig :)

2011-05-04 @ 11:53:07
URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Matilda

SV: åh vad fusk.. Vi har haft minus här i nästan 4 nätter..

2011-05-04 @ 12:12:33
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Jag har sällan huvudvärk, har haft hjärnhinneinflammation en gång då jag hade fruktansvärt ont i huvudet i två dagar, det var så jobbigt! Måste vara jättejobbigt dedär att ha ont ofta ;/ Min bror var med i en motorcyckelolycka när han var ung, sen dess har han konstant ont i huvudet, och bara vissa starka tabletter hjälper..

Tycker synd om dig!



Sv: Tack! Haha, va coolt :D

2011-05-04 @ 12:37:32
URL: http://charlottelundstrom.blogg.se/
Postat av: vendela

usch asså. går i 8an och har spänningshuvudvärk hela tiden, kan bara tänka mig hur det blir i nian och gymnasiet :S inte lätt...

2011-05-04 @ 12:41:00
URL: http://wendings.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vet en tjej som fick bli sjukskriven på min skola pga stress. Vet inte hur det gick till men men,

Och hoppa av när du nästan är klar, skulle jag inte göra, visserlige vet jag ju inte hur det är med huvudvärk varje dag, men det är ju liksom 1år kvar bara. Och även fall man har foten inne på ett jobb kollar dem ju på utbildning (okej, jag har fått tur med mig med min mamma som jobbat där jag ska jobba så jag vet hur det går till);)



Men ge inte upp, känn peppen istället! (:

2011-05-04 @ 13:06:05
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hoppa inte av skolan! Det kommer lösa sig. Känner du senare i livet att: Ahaa, det här vill jag verkligen göra! Då är det faktiskt bara att byta jobb.



Kanske detta kan hjälpa mot huvudverken? (lindra iaf):

Försök att planera för att minska eventuell stress. Lägg fram allt dagen innan och se till att ha god tid på dig. Massage kanske fungerar? Stretcha och motionera. Jag tror det hjälper lite. Migrän är ju verkligen inget att leka med. Men jag tror att om du skulle gå till en massör så skulle de kunna hjälpa dig att lösa upp spända "knutar" osv, vilket brukar kunna orsaka huvudverk. Tänk också på sömnen!



Hoppas det kan vara en liten hjälp på vägen.

2011-05-04 @ 13:09:04
Postat av: Elena

Hej, ja stövlarna från börjes var faktiskt ursnygga! Och ja bävernylon funkar bra mot vatten. Jag har iofs inte ridit i spöregn med det täcket men i snö. Fleecen värmer upp så himla bra så även om täcket blir fuktigt så håller hästen värmen. Det torkar även supersnabbt! Rekomenderar det verkligen!

2011-05-04 @ 14:53:48
URL: http://elikanske.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

usch jag hade många år med huvudvärk i högstadiet ffa och jag missbrukade tabletter och choklad som ja mår bättre av. har börjar få tillbaka de lite nu när ja stressar så :(

2011-05-04 @ 15:02:39
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Emelie

Kan inte plugg på distans vara ett alternativ? =)

2011-05-04 @ 17:46:58
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Felicia & Ridtravaren Stardom

Hoppa inte av! Skit i programmet, fixa bara så du får ett slutbetyg. Man behöver ju inte ens ha G i alla ämnen.. Utan slutbetyg kommer man ingenstans (typ..). Inte medan man är ung iaf! Fast att du har jobb är ju såklart ett plus =)

2011-05-04 @ 18:04:08
URL: http://lifeofstardom.blogg.se/
Postat av: annelie efraimsson

usch, jag har typ samma huvudvärk som dig så vet hur det känns.

är också hemma ofta, fast dock har jag verkligen inte lätt för att jobba ikapp igen, lite jobbigt när man går i åttan! :/

2011-05-04 @ 18:25:25
URL: http://anneliesara.blogg.se/
Postat av: Linda

Välkommen till min värld. Jag har haft regelbunden migrän i 4 år nu. Jag har ätit mkt mediciner och det ända som hjälper lite är faktiskt ibumetin. För en liten stund.



Lägger jag mig försvinner inte migränen, den kan till och med bli värre. Jag måste hellre röra på mig. Jag kan gå med migrän en hel dag, lägga mig och vakna utan att den är borta.



Jag är van vid värken, det är en del av min vardag liksom. Jag jobbar och grejar ändå.



Har jag jobbat en lång och tuff dag får jag oftast migrän. Så jag antar att det är stress och ansträngande. Doktorn var inte till någon vidare hjälp.



Hoppa inte av skolan, är det gymnasiumet du går? Du kommer att ångra dig. Om jag kan, kan du. Kämpa och stå ut och tänk att det finns folk som har det betydligt värre men som är tvungen att gå till sitt arbete ändå, kan ju vara en bra sak att tänka på då allt känns piss.



P.s Socker kan stärka huvudverk/migrän.



Nej hoppa inte av, kämpa!



2011-05-04 @ 19:08:13
URL: http://elmo.cybersite.nu/
Postat av: Agneta

Det är lite knepigt det där. Finns det någon anledning till att du inte kan få intyg för dina migränanfall? Kolla med en annan läkare i så fall tycker jag först. Angående studierna... Ja, är det så att du inte vill bli undersköterska så tycker jag faktiskt att du ska hoppa av. Jobba i några år så kommer du kanske fram till vad du vill göra och börja plugga igen. I Sverige har vi ju den eminenta hjälpen som heter komvux (eller naturvetenskapligt basår om man vill det) Så om du hoppar av nu så finns det ju möjligheter att plugga vidare senare.



Förutsättningen är ju förstås att du får möjlighet att gå upp till heltid på ditt nuvarande jobb.



Jag gick tvåårig linje (jo, det var på den tiden det ;) ) och jobbade sedan i tio år. Sedan pluggade jag in högskolekompetens på komvux när jag visste vad jag ville bli. Nu är jag färdig agronom sedan några år och ångrar mig inte en sekund :) Det blir ju lite annorlunda pluggande när man går på komvux och universitet. Det kanske skulle passa din huvudvärk bättre?

2011-05-04 @ 19:13:34
URL: http://agnetautanh.blogspot.com
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

usch fy , det där med huvudvärken låter ju inge kul alls ''/

2011-05-04 @ 21:15:04
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: emelie (hästblogg)

jobbigt :(

2011-05-04 @ 21:25:53
URL: http://skiitbra.blogg.se/
Postat av: Michelle

Känner igen mig i din situation, men jag har fått tipset att gå och kolla synen. Kan ju vara värt att kolla om du inte redan gjort det :)

2011-05-05 @ 13:00:28
URL: http://mischi.blogg.se/
Postat av: Anna

har samma problem. har haft huvudvärk så länge jag minns. jag är hemma oxå ca 2-3dar i veckan och dom kräver sjukintyg som jag inte kan ge dom. jag har migrän osv men det har jag inte varje dag? jag funkar oxå bättre med ett jobb dock jobbar jag bara ibland när dom behöver hjälp. och jag vet inte vad jag vill med min framtid förutom att ha ett jobb. så jag vet hur du känner dej och det är tufft:(

2011-05-05 @ 14:10:32
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Jenny Norrgård

Jag hade ett likadant problem! Men som tur så var min dåvarande chef Naprapath(stavning?) och han manipulerade kotorna som var fel. Nacken och käkmuskelra och svanskotan. + att han skickade mig till tandläkaren för jag hade ojämt bett. Inte någonting av det där visste jag att jag hade men huvudvärken är borta, och det är huvudsaken :)

2011-05-05 @ 21:14:44
URL: http://kallblodochvarmblod.bloggplatsen.se
Postat av: Helena

Akupunktur är åxå ett alternativ att testa för din huvudvärk om det nu är ok med syn mm som kan orsaka den. Jag har migrän men inte ofta men när det väl sker ett "anfall" blir jag förutom den fruktansvärda skallebanken som tom.kan kännas i näsbenet ljus & doftkänslig+ illamående.Känns det igen?

2011-05-06 @ 21:19:05
Postat av: Anonym

gnisslar tänderna? kolla med tandläkaren

2011-05-06 @ 23:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0