Fina fina häst!

Idag gick det bara så himla bra att rida. Jag svävade på moln, och det verkade B oxå göra för fy vad fin hon var. Red ett litet lugnare pass på en raksträcka och tränade på övergångar mellan skritt och trav, och jag fokuserade på att rida lungt själv främst i skritten där vi annars ilar iväg. Men ne, hon var så himla fin. Gjorde jättefina igångsättningar och avsaktningar, herregud alltså. Hon reagerade direkt när jag ville sakta av, och hon bibehöll formen hela tiden och var bara så himla lyhörd för mig. Och traven var helt underbar, denhär avslappnade härliga traven med perfekt framåtbjudning.

Jag önskar verkligen att jag lyckades rida fram denhär traven oftare. Det är oftast på uteritterna som den tittar fram, och när vi kommer inom en paddock så blir hon genast lite mer bakåt. Men nu har jag ju insett att vi faktist kan även inom fyra "väggar", det gäller bara att knäcka koden. ;) Hon är inte lätt min tjej, så väldigt väldigt känslig.

Iallafall, på hemvägen blev hon (såklart) mer taggad, och då försökte hon släppa bettet och krulla ihop sig och tänka lite bakåt, för hon ville gärna ånga på, men jag sökte ärlig framåtbjudning och arbete genom kroppen. Så jag skrittjobbade ett tag istället, tills hon blev ärlig, och då red jag två travsträckor till och hon var så himla fin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0