GALOPP!

Idag har jag och Bellsan galopperat ute för första ggn på 3 månader då. Skrittade bort till "galoppbacken", och dit så kändes hon fin. När det var dags för galopp så bad jag om vänster och DÄR startade bomben att ticka. Hon blev riktigt upprörd, stod och hoppade på stället i höger galopp och var allmänt blockerad. Jag vände tillbaka och provade igen, samma visa, fast ännu mer upprörd häst. Hon blir så otroligt explosiv, hon stannar upp och samlar sig så mkt hon bara kan så det känns som hon ska explodera! Hon vill gärna försöka resa sig men hon lyckas inte.

Jag hade bestämt mig redan innan att absolut inte tappa tålamodet, sagt och gjort. Jag var hur lugn som helst och tog henne för vad hon var. Så jag pratade lungt och började rida lätt trots att hon inte ens gick fram, men tillslut så började hon trava lite framåt och tillslut slappnade hon av lite. Varpå jag la en högerfattning, och blev stressad och jag fick sakta av direkt.

Efter lite tragglande och lugnande så får jag både vänster och höger galopp. Vänster dock bara något språng, och bara två fattningar. Men jag nöjer mig där. Högergaloppen får jag henne riktigt rund och trevlig i, sådär rund brukar jag inte få henne i högern då den lätt blir fyrtaktig när hon tar tillfället i akt att stressa upp sig och tappa takt. Så jag kunde inverka riktigt bra i sadeln kände jag, och B vart riktigt lugn och fin. Arbetade trevligt i en arbetsgalopp.

Så i och med att jag
inte stressade upp mig, vilket jag kan ha lätt att göra när hon beter sig såhär, så kände hon tillslut att hon behövde ju inte alls bli sådär upprörd. Det blev ju mycket trevligare att slappna av. Så efter galoppen tog det inte alls lång tid innan hon kom till ro även i skritten. Tog några travsträckor till, små korta, och det gick väldigt bra med tanke på hur hon varit innan.

Så jag är jättenöjd
med våran ridtur. Kan ju säga att man alltid får sig ett äventyr med B i farten, inte en lugn stund. ;)

Imorgon blir det ridning på travbanan i alla gångarter.

Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:Tack ..Grejen är ju den att jag brukar när det gäller just honom eftersom han är som han vara extremt petig med säkerhetsdetaljerna bara för att jag vet vilka utspel det kan bli om något går snett och jag begriper inte hur jag kunde missa öglorna på schabraket i dag.=( han blev så otroligt rädd och det är så fruktansvärt att se honom sådan .Jag hoppas att jag nu kan få bukt på markskyggheten som han uppvisade efteråt.Gubben får ta bilen i morgon så for vi testa hur illa det faktiskt blev av detta.Förhoppningsvis är det relativt lätt avhjälpt.

mvh/Q

2011-11-09 @ 18:33:37
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Emily

beror ju på hur man ser det :) men om inte galoppen blir bättre hade jag verkligen inte gett mer än 10 :) tyvärr är ju varmblod inte så mycket värda och då menar jag verkligen tyväörr,har själv en jättefin liten tjej som är varmblod som jag köpte för 6..

2011-11-09 @ 19:07:49
URL: http://emilyojulius.blogg.se/
Postat av: Emily

du behöver inte ta illa upp :) alla har olika åsikt. men detta sto verkar inte ha den utbildningen som krävs för 15 tusen och galoppen är inte bra. jag har själb utbildat många varmblod och de har blivit felfria i galoppen :) man ser knappt att det är en travare. men som sagt alla har olika åsikt. moch självklart kan man få mycket för en travare men då ska den vara utbildad väl och tävlad högt. vilket denna häst ej är. ha det!

2011-11-09 @ 19:18:32
URL: http://emilyojulius.blogg.se/
Postat av: Emily

min travare har jag utbildat själv därav låga priset när jag köpte. som sagt du tar illa vid dig så orkar inte ens disskutera för du atr allt för personligt. här är länkar till 3 travare med mycket bättre galopp än det du tycker,sen e du mer än välkommen att komma o se mitt varmblod galoppera. du kan inte så mycket om varmblod om du inte tror att det går o fixa :)



http://www.youtube.com/user/emilylundberg?feature=mhee#p/f/3/26tj1nO-8FI



http://www.youtube.com/user/emilylundberg?feature=mhee#p/f/2/U5nLmS-Dbnw



http://www.youtube.com/user/emilylundberg?feature=mhee#p/a/f/1/vBWYaNs2lJ4



2011-11-09 @ 19:23:47
URL: http://emilyojulius.blogg.se/
Postat av: Carro

sv: jodå jag har glenn, men jag är skyldig sen förra skoningen då jag inte hann fixa pengar innan jag åkte på jobbet. Så jag skulle betala det nästa skoning och det blir ju nu... Suck...

2011-11-09 @ 20:13:22
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Carro

Är det inte lite tidigt börja galoppera henne redan? :) Tänkte på att det inte är så längesen du nyss började sätta igång henne :)

2011-11-10 @ 14:17:58
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Carro

Är det inte lite tidigt att börja galoppera henne redan? :) Tänkte på att det inte var så längesen du nyss började sätta igång henne :)

2011-11-10 @ 14:32:08
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Carro

Oj, råkade visst bli två kommentarer xD

2011-11-10 @ 14:32:38
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson- TVÅ tävlingar i bloggen, vinn benskydd eller minitrimmer

Nu ska vi se, många sena svar kommer här ;)



Sv1: Aldrig fått ridsår mellan skinkorna men det verkar nästan vara vanligare än mellan benen som jag får. Blä för ridsår!!



sv2: Roligt att du uppskattade hjälpen, svårt att ge kritik till andra utan att det ska låta elakt. Blir roligt att se nästa tömkörning, hoppas det blir film då med. Ha kvar tömmarna knäppta och bara lägg "det lösa" i ena handen, jag föredrar handen närmast rumpan på hästen. Noga att du inte virar runt handen ifall olyckan skulle vara framme. :)



Sv3: Hittade felet på TDB. Hade inställt på att tävlingarna skulle visas på kartan och där hade de inte satts ut än. Bara listan ser jag.



sv4: Härligt! Ja ni har ju missat hela säsongen ni också. Bara satsa på våren. Några planer för våren?

2011-11-10 @ 15:03:27
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Topdressage

Caramint Candy - Amanda Moberg

Caramint Candy är en unghäst som håller på att ridas in just nu och hanteras dagligen från marken.

Hon är 2,8 år gammal!



Coelenhages Martha- amanda moberg

Märta är en ponny amanda har på foder tillsamans med en kompis, som just nu håller på att bygga om sina muskler. Och tränas varje vecka för tränare, för att få de bästa möjligheterna till att klättra i klasserna. Hon är 15 år.



Priory Bambi- Nadja Lundberg.

En svart liten ponny med krut i baken som nästan varenda person säger. En ponny som tränas inför Ungponny SM i dressyr ( med lovord från A-tränare i dressyr ) och har fått lovord från Hans Westergren och Alexander Zetterman inom hoppningen.

Är 3,8 år gammal.



Var även med i vår tävling där du kan vinna ett shockemöhle schabrak i valfri färg samt modell och ett par matchande Benlindor.



http://topdressage.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html#comment



Mer info och anmälan där!

2011-11-10 @ 15:51:27
URL: http://topdressage.blogg.se/
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

SV: Haha ja precis, de går undan med när man vänjer sig vid saker! Fick du iväg skydden imorse?

2011-11-10 @ 18:12:31
URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0