Sprudlande lycka!!

Idag var ju som sagt tänkt att bli en lång skrittur för B, men planerna ändrades! ;) Skrittade med L och F från stallet, mot paddocken som dom skulle rida i, och jag skulle fortsätta skritta upp i skogen. Men jag blev så otroligt sugen på att stanna med dom i paddan, speciellt nu när det var superbra underlag osv. inge frost eller hårt. Så sagt och gjort.

Idag så testade jag
den nya metoden jag tänkt och den FUNKADE!! Jag är så jäkla glad just nu. (Så nu håller vi tummarna att B ej överlistar mig tills nästa gång haha).

Jag skrittade och galopperade idag, utförde inget travarbete what so ever. Jag har liksom inte så mycket att skriva, det gick bara så sjukt bra! Hon var hur trevlig som helst i galopperna med ett himla bra framåttänk och inga sura miner/bakåttänkande. I v.fattningarna som är vårat problem så blev hon inte alls sur, dock så blev hon stressad ett par ggr när hon tog fel, dvs höger. Men alltså, det är helt sjukt, det tog max några minuter att få henne lugn igen.

I skritten här så hann hon inte tänka så mycket på galopp, utan utförde snällt volter, serpentiner, skänkelvikningar osv. utan att stressa upp sig! Någon gång blev hon förutsägbar och trodde vi skulle galoppera men det var hur lätt som helst att få bort de förväntningarna från henne.

Jag har alltså fått lugna, trevliga vänsterfattningar (och såklart högerfattningar) idag, utan tokstressad och bakåtsträvande häst. De två sista fattningarna i varje varv blev hon lite sur, för hon blev trött av alla fattningar, så det fick hon lov att bli. Dock bjöd hon på fint väl inne i galoppen. Och avsaktningarna idag var inte alls lika drastiska som innan. Ofta tar jag tag i henne för mkt i munnen, men nu använde jag mig av mjuk hand och lugnande röst och hon var superfin.

GLAD TJEJ!!!!

Kommentarer
Postat av: Camilla Persson- TVÅ tävlingar i bloggen, vinn benskydd eller minitrimmer

Bra jobb!

2011-11-12 @ 15:42:59
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: amelia

SV; Ja han springer i skritten också, tacktar hela tiden, så får lägga en volt och börja om hela tiden.



Lydnaden är ju absolut inte bäst, men den tar sig hela tiden. Vill ju absolut inte betsla upp honom då jag tycker det är fel. Vill kunna rida på helt vanligt bett. Men då han blir som han blir ser jag just nu ingen annan utväg, då han faktiskt blir farlig när han sticker. Men vi ska testa hackamore, eftersom det inte sitter i munnen så det förstör inget med mjukheten i munnen osv.

2011-11-12 @ 18:51:23
URL: http://swedenequestrian.blogg.se/
Postat av: Annelie

Kul att det funkar även för er med skritt-galopp!

Kommer ihåg att jag med tyckte det var rean revolutionen :) Kul! Kör på :)

2011-11-12 @ 19:43:12
URL: http://riderdressyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0