Tömkörning

Blev riktigt tidigt för mig imorse. Blev upphämtad kl 7 ungefär, och sedan hjälpte jag till att ta ut hästarna i stallet. Efter det åt jag lite frukost för att sedan ta in Bellisbus från hagen och fixa henne. :-) Tömkörde i paddocken idag, och L följde med på Quantas.

Gick skitbra rent ut sagt!
Gud vad jag är nöjd och stolt. :-) Hihi. Idag lyssnade hon 10ggr bättre på hjälperna mina, främst avsaktningarna då jag kunde använda mig av proande. Förra ggn fick jag ta rätt mkt i henne. Höll mig på lite större yta idag och försökte svänga runt och använda mig av lite raka spår osv, och det gick skitbra. Bellie är verkligen fin och samarbetsvillig nu, även med en helt oerfaren tömkörare bakom sig.

Tömkörde mest på volt, lite övergångar. Men jag har betydligt svårare att tömköra henne i höger varv, för jag kan inte inverka så bra med yttertömmen. Så det blir att hon faller inåt, och jag hamnar i fel position osv. Men när det blir rätt (vad jag tror är rätt) så känns det verkligen. Så jag tror det har mycket med mina hjälper att göra, att det blir luddigt för henne. Och volterna blir som äggformade istället för runda, haha. Men vi kämpar på. Har lite film på det oxå som jag tänkte hänga ut mig med lite senare. Hehe. Kan bli kul. ;)

Har precis kommit hem
från Timrå efter att ha kollat på storhästhoppning med kära M. Suuuperkul!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Precis så kände jag också i högervarv, Viking föll in mot mig liksom, svårt att styra ut med yttertömmen och samtidigt få hästen att inte bli felställd i kroppen. Sjukt sugen att lära mig mer om tömkörning faktiskt.

2011-11-06 @ 18:17:40
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: Bettan

Hej! Fin blogg och Bellie har verkligen blivit jättefin, du gör ett bra jobb Josefiné!

/Bettan

2011-11-06 @ 21:25:13
URL: http://bettanshast.blogg.se/
Postat av: Bettan

Hej! jo jag köpte Olaf den 1 Januari 2011 så han har varit i min ägo i lite drygt 10 månader. Sen har jag ju ridit honom på ridskolan i många år innan dess. Vi har verkligen börjat hitta varandra och vi trivs bra ihop. Fokus ligger som sagt på personlig utveckling och att ha roligt i hop, varje dag. Visst tävlar vi lätta klasser i både hoppning och dressyr men det är helt prestiglöst från min sida.



Jag är verkligen jätteimponerad över hur bra du lyckats med Bellie, helt sjukt alltså. Du är ett föredöme för många. För köpa en färdig häst och glida runt på det kan alla göra men sitta och utbilda en häst som du gjort med Bellie det gör man inte hur lätt som helst.



kram!

2011-11-06 @ 21:44:57
URL: http://bettanshast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0