Överladdad häst?

Till att börja med, tack för alla gulliga lyck-önskningar och andra gulliga kommentarer! Hihi. Ni är så goa.

Bellisbus var svinjobbig idag. Haha. Nu börjas de.. Redan i stallet var hon på tårna och skulle inte lyssna elr bry sig om vad jag bad henne om. Sedan väl uppe på ryggen var hon väldigt spänd och på tårna. Hon jobbade hyffsat, men njae.. inte alls som tidigare dagar. Nu har hon satt igång med nåt riktigt jobbigt här. Haha. Har inte saknat våra jobbiga perioder, MEN nu är det iofs tillåtet att vara på tårna såhär.

Iallafall så fick jag precis
som igår 500kg i häst i min hand. Inte kul. Inte för mina armar, inte för hennes mun. Det finns verkligen inget jag kan göra när hon blir sådär blockerad i huvudet. Spänd, tittar och hänger. Gör halvhalter, halter, skänkelvikningar m.m inget hjälper. Släpper tygeln - ja då går hon i ilande fart som snart blir till trav. Kokonöt.

Tog några trav när hon kändes hyffsad i munnen, men huuualigen. Ger man Bellie ringfingret tar hon hela handen. Inte skulle hon trava heller, inte på mina villkor iallafall. Om hon inte fick bestämma tempo så skulle hon tjura till rejält och slå med huvve och tokbacka i ilfart bakåt 10tals meter. Hoppa och for, slängde sig. Och var allmänt frustrerad. Hon kändes som en tickande bomb alltså.

Och inge bättre blev det heller
. Men det har hon aldrig blivit när vi haft sånahär dagar, utan man får bara ta det som det är. Nu tror jag ju iofs endast att hon gör såhär för att hon stått så länge och är glad att vi börjat trava.

På morgnarna i hagen har hon
börjat sprätta runt  som en tok oxå. Så jag tror en hel del energi börjar vakna till liv i mina fina tjej. Som i hela två månader var lugnet själv, oavsett vad vi hittade på.

Men jag vet ju att jag har en galen fuxtjej. Bara att kämpa på I guess. :-) Blir säkert bättre när vi kommit igång lite och när hon får gå i vanlig hage igen.

Kommentarer
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

prova att rida henne svagt böjd/ställd för innerskänkeln när hon blir så där.Det gör att hon inte riktigt kan hänga i handen på samma sätt. Gäller dock att du inte blir kvar i tygeln utan kan fjädra av i mellan .Glöm dock inte att stötta yttersidan så hon inte faller ut.

Brukar funka på tossig häst som blir spänd.Funkar riktigt bra för knas men det gäller att jag är kvick och inte låter honom räta ut sig.Det gör att de inte riktigt kan sleva på bakifrån riktigt mycket utan är bromsande.



mvh/Q

2011-10-24 @ 23:12:20
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Vad gulliga ni är =)



Prova att börja med att flytta henne för innerskänkeln så hon flyttar på sig, lägg till sätet lätta i innerhanden sen ställ.Låt henne tvära en bit och rid sedan ur med bibehållen ställning.(tänk öppna)Går hon tillbaka och blir i handen börja om.Tänk typ att du har världens längsta innersida på på dig själv.Min blir inte att hänga konstant för visso utan hugger tag och det gäller att vara före även om det går på en millesekund.och det är otroligt lätt att man blir kvar i innerhanden för länge pga att man får ett motstånd men det gäller att man är kvick och lättar ändå för att hästen inte så få något att hänga i. Krävs lite knöl och bök men brukar hjälpa efter en stund. Jag brukar köra lite samma sak i övergångarna och halterna också för att undvika att hästen faller fram på bogarna och blir tung. Lägger man dem dessutom djupare får man styrke/stretch övning på köpet ;-)

När knas verkligen taggat igång kan jag till och med få lov att ha hon något ställd och böjd på väg in i halter under tiden och efter en halt eftersom han blir stark när han blir rak och spänd eftersom han då spjärnar med bakbenen.Lyckas jag få in ett bakben under honom orkar han inte skyffla på lika mycket och jag får en bättre effekt.

mvh/Q

2011-10-25 @ 08:20:27
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Ingela

sv: Tack! Han är supertrevlig ;)



Jag ska verkligen försöka, jag är i alla fall helt inställd på att vi ska tävla då, ifjol bangade jag ur. Klubbtävling är lite mindre stressigt för mig, så jag börjar där =)

2011-10-25 @ 08:30:07
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/
Postat av: Erika

Ja, nu kommer väl all laddad energi.. ;)

Men kämpa på till slut får hon väl ut all. :)



2011-10-25 @ 11:04:05
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: SHUNi- hästblogg

Var gärna med och diskutera på bloggen om hur du tycker en tränare bör vara :)

2011-10-25 @ 17:10:41
URL: http://shuni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0