Ridning

Idag har jag ridit. Bellsan fick gå på travbanan, igen, passar som sagt på nu och sen så vill jag ha henne ordentligt travad inför hagsläppet imorgon oxå. Så hon är någorlunda igång och vand vid rörelse.

Provade novabettet idag
, men det gick inte så värst bra att rida idag. Om det beror på bettet eller humöret för dagen vet inte jag, men jag får testa fler ggr och se.

Red mest halter och skritt- och travövergångar. Hon blir så himla segdragen i munnen i avsaktningar, som alltid varit vårt största problem. Superjobbigt! Och hur mkt jag än övar får jag inte till det. Gick något bättre om jag hade henne ställd i avsaktningen, men hon kom såklart på hur man ålar sig ur det oxå. Samma sak om man t.ex galopperar, inte gör hon en fin avsaktning till trav då elr, hon fortsätter galoppera fast saktare för det är ju roligare än att sakta av. Och i traven travar hon på fast jag bett om avsaktning oså blire segdragning i bettet, för de är ju roligare att trava än att skritta. Suck. Ibland känner man sig bra värdelös. Jag får såna höga krav när jag rider min egen häst....

Men antar att det bara är att träna och träna. Nån gång släpper de väl, de går ju framåt sakta men säkert med allting.

Kommentarer
Postat av: lina holmbom

Lättast att få dom att sakta av där man vill är att sätta upp ett mål (tex kona, sten, bokstav )Och när du kommit dit så ska hästen byta gångart. Inte 5 meter efter tex konan.Oftast är det vi ryttare som är lite lata av oss och slarvar med vägar och det tar hästarna som en genväg att slippa jobba och rusar. Hitta istället punkter som du rider till själv, så du inte bara tänker nu ska jag göra en avsaktning. Utan tänk att där framme vid konan ska jag skritta och vid nästa ska vi trava. :)

2011-10-29 @ 13:10:23
URL: http://blog.skrotpilot.se
Postat av: Charlotte

Sv: Nisse är nätt i typen, men jag tycker inte han är smal!



Du har rätt att får de RÄTT mat så ska de gå upp i vikt, jag tror problemet är för många att hitta rätt mat.. För mig tog det lång tid att hitta rätt mat för honom för han blir lätt smal. Men olika foder fungerar ju på olika hästar :)

2011-10-29 @ 18:52:00
URL: http://dressyrlovet.blogg.se/
Postat av: Josefine L.

Halloj! Du som har många sundsvallsbor som läsare (antar jag, haha), har du lust att lägga upp två annonser åt mig här? :D Säljer en hoppsadel och behöver hitta en medryttare åt min dam då tiden inte räcker till. Säg till om det är något du kan göra! ;)

2011-10-29 @ 19:44:30
URL: http://strindlund.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Roligt att läsa att ställning i övergångarna kan ha effekt även på din häst.=) i bland kan det hjälpa om man lägger in lite tvärning i det också som har en bromsande effekt.

Sen är det så med nylon/gummibett överlag att det blir en viss fördröjning om hästen inte riktigt är på hjälperna för sätet.

mvh/Q

2011-10-29 @ 20:43:52
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: malin

SV: Tack så mycket :D



Glöm inte att hålla utkik på min blogg där du kan läsa om ännu en veckas jobb hos Hassö :)

2011-10-30 @ 10:50:09
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Ingela

Såna problem har jag också haft, tvärningar brukar hjälpa men jag har tragglat rätt mycket på ridbanan för att förfina mina egna hjälper och verkligen tänka på hur jag sitter för när jag rider ut kan jag mycket väl vara lite "flaxig" och då tycker Sonic inte alls att han ska sakta av =)

2011-10-31 @ 10:03:35
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0