Svar

Hej!

Jag behöver lite hjälp inom ridningen. Jag har inte ridit på ridskola på några år och har tappat rätt mycket i utbildningen. MEN eftersom du inte ridit särskilt JÄTTELÄNGE men ändå kan så GRYMT mycket så kanske du skulle kunna hjälpa mig. Hur får man hästen att böja på halsen? Ni som läser detta får tycka att jag är sjukt blåst men jag kan inte mycket inom dressyr osv... Har mest ridit islandshästar men ska gå över till vanlig häst och skulle vilja veta hur man får hästen att böja på halsen....

Hej!

I ditt fall är det bästa du kan göra ta hjälp av en riktigt duktig instruktör. Fokusera inte på att hästen ska böja på halsen, för det är inte det man är ute efter. Man är ute efter att hästen ska jobba rätt, och alla hästar jobbar på olika sätt utifrån bl.a deras exteriör och deras utbildningsnivå. Men att få hästen att böja på halsen ger absolut ingenting, det man vill är få hästen att jobba energiskt med hela kroppen med energi från bakkärran. Det är ingenting man kan lära sig över en natt. Man kan veta i teorin, men i praktiken är det så himla mycket svårare. Det finns inget snabbt svar på hur man får en häst att jobba i form, utan det kommer när du är där.

Försök rid många olika hästar, så att du inte snöar in dig på en och hur den ska ridas för att gå bra. Och som sagt, de bästa du kan göra är att ta hjälp av en riktigt duktig person som ser er från marken och kan hjälpa er framåt på bästa sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0