Heldag i stallet

Hade utsläpp imorse, och har nyss kommit hem. Långdag i stallet. ;) Och mer väntas. Tog mig en mysig tur på fröken B imorse, i dimman. Vi har fuktigt och ruggigt ute idag, men jag tycker det är mysigt. Kom lite små duggren när vi var ut men det gör ingenting. Vi klättrade två omgångar idag, och till och med Bellie blev svettig idag. Tänka sig. Hon flåsade rätt bra sista uppförs-rundan.

Hon jobbade på bra,
men hua vad hon var tittig och spänd. Haha. Hon var i sin egna lilla värld. :-) Min lilla gosefis.



Efter det ringde L och
frågade om jag kunde rida Quantas en sväng, och det tackade jag ja till. Så jag och herrn tog oss ett pass nere på travbanan. Började som vanligt med övergångar, men jag fick han inte att släppa till nå vidare än vad han brukar, så jag tänkte att det kanske var dags att ställa lite krav nu. Och faktist så trillade poletten ner tillslut! Från att ha jobbat 4-5 steg i traven max, till att jobba 2-3 VARV runt travbanan i lång och låg form. Det var som att "JAHAAA är det såhär jag ska jobba???" Haha. Skitkul var det. :-)

Men man får verkligen understödja honom med skänkeln, och verkligen rama in honom. Jag tror han inte riktigt förstått vad jag velat förut, och sen har han kanske lite svårare för att hålla ihop sin stora kropp oxå. Men nu så när poletten trillat ner så tror jag det kommer bli jättebra, han vart verkligen trevlig där. Bra takt, tempo och helt avslappnad, även om jag fick vara där och påminna honom (ställa, forma). Så skönt! Det är nog det som krävs på honom i början, jag har ju inte så mycket erfarenhet av outbildade hästar (inte olika hästar) så jag testar mig fram. På honom verkar det ju som sagt behövas att man verkligen hjälper honom att hitta rätt. Sen lär det ju gå lättare och lättare ju mer van han blir av att jobba i denhär formen. :-)



Nu har jag precis slängt i mig min lunch-middag, gröt. Haha. Blir väl upphämtad av M här hemma om ca en timme, för då ska jag fota henne när hon rider Elisa i ridhuset. Skoj!

Kommentarer
Postat av: fanny

hej!

följa varann via bloglovin?

2012-04-10 @ 15:52:17
URL: http://ourweekday.blogg.se/
Postat av: Carro - http://four.blogg.se/

Önskar dig en fortsatt bra dag! :D

2012-04-10 @ 16:54:09
URL: http://four.blogg.se/
Postat av: rebecka

superfin blogg!



ställ gärna några frågor på min frågestund:

http://finlillbecca.bloggplatsen.se/2012/04/10/7704970-fragestund-nu-vare-ett-tag-sen/#kommentarer

2012-04-10 @ 19:50:50
URL: http://finlillbecca.bloggplatsen.se
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

sv: Tack så mycket Josse! :D Jamen visst passade han som en kyckling min lilla buse? ;)

2012-04-10 @ 19:54:16
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Elin- Northern Showhorses

SV: Ja visst är den läcker :D Jo han är ett riktigt litet babeface xD

2012-04-11 @ 10:27:31
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0