Hoppträning

Ikväll blev det som sagt hoppträning. Bellie sköter sig bättre och bättre för varje gång nu, jätteskönt! Hon var alltså hyffsat lugn genom hela passet, i alla gångarter, samt klarade av att lugna ner sig efter t.ex galopp. Jag får heller inte alls smaka på så många hets-krumelurer heller längre, så de känns super.

Idag skulle vi börja med att hoppa snett på hinder, alltså diagonalt på ett hinder. B och jag har aldrig gjort det förut så vi tvekade ganska mkt. Vi kom över dom första, men sen fick vi stopp. Och sen kom "mitt gamla jag" tillbaka mer och mer och jag vägrade tillslut ens försöka. Tappade all tro. Men så fick vi hoppa det som kryss en gång, och därefter fick vi ta paus jag och B.

Därefter skulle vi hoppa en lång linje, på 5 hinder. Den var nog på 80cm i mitten. Detta klarade vi skitbra och jag är jättestolt eftersom jag tycker sånt där är lite gruvsamt att komma på. Tror vi fick ett stopp första gången, men sen rullade vi på skitbra. Även när hon höjde och la upp till oxer. B kändes hyffsat lugn och fin i denna övning oxå.

Så jag är jättenöjd över B
, som alltid. Hon skötte sig kanon. Jag är bara lite missnöjd över att jag inte klarade av att hjälpa henne när hon blev frågande.. Men vi ska träna mer på att hoppa hinder snett så att det blir lika naturligt som att komma rakt på. De blir en slags konstig grej för mig att hoppa snett, jag kan inte bedöma så bra hur jag ska rida, galoppsprång, väg, ingenting. Men de är nog en träningssak. :-)

Film kmr nog imorn om jag hinner.

Passar på att plocka ur de bra ur detta pass:

* Bellie var väldigt lugn hela passet igenom

* Jag lyckades hålla mig lugn och mjuk i handen väldigt bra

* Hon kändes väldigt lätt och fin i munnen, blev inte så stark idag

* Vi red an en gruvsam övning fast jag "gett upp" övningen innan

Kommentarer
Postat av: Fia

Sv: Ja du att förstöra en häst kan gå fort med fel ryttare eller fel hantering. Därför är jag lite som du "hönsmamma" när det gäller vilka som ska rida min häst. Jag tycker att man ska vara det oxå.



Det handlar ju inte om att man tycker att man själv är bäst i världen eller att jag rider min häst bäst utan det handlar helt enkelt om att man är rädd om det man "skapat". Det kan ju vara en jätteduktig ryttare som man sätter upp men som inte hittar knapparna och då kan det bli fel på just min häst.



Ang. hoppningen så japp , det är Gunilla jag tränar för varje torsdag :) Du oxå? Har sett dig nån gång med storhästarna som rider gruppen efter mig.

2012-04-20 @ 06:41:24
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se/
Postat av: Fia

Rider ju i ponnygruppen ;) Valde den mycket för att hon är som hon är i hoppningen och behövde ju tid ifrån början och vi är ju oftast bara tre stycken.



Lite blandad mix på oss som är med ena tjejen går 110 klasser på sin ponny, jag med jossa som är lite varierande då ;) och sen har vi en tjej som är ganska hopprädd som brukar få göra övningarna i sin takt. Tycker att det är en bra grupp just för att man kan ta den tid man behöver.



Prata med G om du kan ta en plats hos oss istället :)

2012-04-20 @ 07:09:37
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se/
Postat av: Emelie Löfström

Jag tycker ni gjorde det jättebra! :) Hon var lugn och fin under hela framridningen och kombintionlinjen klarade ni gallant. Såg jättebra ut! :) Det känns alltid flamsigare än vad det i verkligheten ser ut :P

2012-04-20 @ 09:08:45
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Olivia

Sv: Det är lätt att vara efterklok och jag är ingen som gärna säger emot vuxna. Självklart gjorde de fel och hade de hänt något mer så skulle jag bubblat över. Jag har såklart ångest över det och skyller på mig själv så det du skrev är inget jag inte har tänkt på...



Man litar ju på att de vet vad de gör och behandlingen måste ju ske, tar de beslutat att bremsa så måste det ju vara av en anledning tycker man ju. Jag hoppas nu att vi slipper åka in igen!

2012-04-20 @ 16:28:37
URL: http://vivanolivia.blogg.se/
Postat av: SHUNi- hästblogg

SV; Den kostade 1149, inte jättedyr. Filmar i HD gör den, men tycker ändå att det var brusigt :/ kanske har fel inställning på, får be pojkvännen kika ^^

2012-04-20 @ 17:35:08
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Mikaela

sv: Tack! Din häst är väldigt vacker :)

2012-04-20 @ 19:48:57
URL: http://mikaelaliv.blogg.se/
Postat av: Mikaela

sv: Han är runt 150 (men inte mindre), en liten häst :)

2012-04-20 @ 20:06:47
URL: http://mikaelaliv.blogg.se/
Postat av: Stallbruttan

Ja, efter lite övning går det säkert bättre :) Kul att det gick så bra på raksträckorna iaf!

Jättebra att avsluta med att ta upp vad som är BRA, det borde fler göra (även jag), istället för att fastna i det som gick dåligt.

2012-04-20 @ 21:10:32
URL: http://stallbruttans.blogg.se/
Postat av: julia

Frågestund på bloggen, länkar även i svaren :)

2012-04-20 @ 22:02:34
URL: http://halvblood.blogg.se/
Postat av: Jossan

Tack Jossan. Jag hoppas verkligen att jag har honom kvar den dagen jag fyller 50. Att vi får bli gamla tillsammans..

2012-04-20 @ 22:04:24
URL: http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0