Svar på frågorna :-)

Här kommer svaren på frågorna ni ställt på frågestunden. :-)

Sofie
:
Jag är lite nyfiken på din transport. Vet inte hur långt ni kommit med den riktigt, men eftersom vi har likadana så är jag sugen på att se vad du gjort med din. Ska börja renovera vår i sommar nu nu och behöver lite tips och idéer om du har några :). Gärna lite bilder med. Vet inte om det här passar in i en frågestund riktigt?

Jag är ganska så seg i arbetet med den, haha. Blev att vi la det åt sidan i höstas när de började bli kallt och mörkt osv. Så vi tänkte återuppta det arbetet i vår. Hittils så sitter golv och väggar på plats, nästan helt, vi ska bara finlira på dörren och sätta fast väggen längst fram. Resten sitter faktist. Och snygg blev den tycker jag! Vi har ju målat väggarna som jag ville ha dom, och även själva ramen på transporten är målad. Taket är rengjord och ska sättas fast på väggarna när dom är 100% på plats, sedan ska el dras och skyltar + reflexer ska på. Sen är den fit for fight!

Tänkte jag skulle lägga upp bilder på den senare när vi kommer igång igen. Men det är bara att höra av dig om du har frågor om hur jag gick tillväga med en viss grej så svarar jag givetvis.

Malin:
jag har lite random frågor till dig;)

1. vilken färg på ridbyxor tycker du är snyggast?

2. hur många hästar har du haft?
3. vart köper du dina vanliga kläder ifrån?
4. vilken färg passar svarta hästar bäst i?

tack för mig, bra blogg :D

1. Brunt gillar jag :-)
2. Tre foder- och en egen.
3. Gina, HM, sånadär vanliga svensson-butiker. :-)
4. ALLT! Mörka hästar passar verkligen i allt. Jag skulle passa på att ha en massa skrikiga och roliga färger på en sådan häst.

Tack själv!! :-)

Frida
:
Vad har du för krav på din stallplats? Hur långt bort får ditt vara från där du bor m.m?


Hyffsade hagar, min häst ska ha tillgång till minst en hagkompis. Fri tillgång till grovfoder och vatten är ett krav. Hyffsat fint stall, gärna högt i tak och boxarna får inte vara för små. Det ska vara hyffsat bra ridvägar, och jag vill ha tillgång till någon typ utav ridplan.

I dagsläget vill jag nog inte ha stallet så väldigt långt ifrån mig, kanske max 1-2 mil? Jag hade ju häst 4 mil ifrån mig för ett tag sedan, men det gör jag nog inte om haha. Det är bra så mycket skönare att ha hästen 3 km från mig. :-)

Anna Greave
:
Vad är ditt långsiktiga mål med Bellie?
Ska du tävla henne något den här säsongen?
Vad använder du för kamera? :)

Jag har aldrig varit någon med långsiktiga mål, då jag tar det som det kommer. Har alltid sagt att jag och B kommer dit vi kommer, än på ett bra tag är det inte stopp i våran utveckling. Så jag bara kör på, det finns alltid något att jobba på. :-) Men ett hyffsat långsiktigt mål, för detta år, är att starta 1 m på träningstävling/tävling. Det är typ de enda. Haha.

Jag vet inte hur det ser ut med tävling för oss faktist. Jag blev så himla sur när dom tillsatte ryttarlicens även på lokal nivå, och det är dyrt nog som det är med häst. Det gör att jag står emot och gärna vill protestera lite genom att inte tävla. :-P Och när jag dessutom inte känner något tävlingssug heller äre väl bara att tjura på. ;)

Har en Nikon D70 med typ de vanligaste objektivet, haha. Fotar inte så ofta med den faktist, mest lite hagbilder osv. :-)

Matilda:
Har du några bra "tips" eller några "riktlinjer" som du följer när du försöker utveckla dig och din häst tillsammans? Alltså om ni bara leker eller om du försöker jobba och har ett upplägg för allt. :)

Jag har inget upplägg, utan jag leker väl mer fram det om man uttrycker sig så. :-) Jag tränar ju för tränare ibland, och då får jag väldigt mycket aha-upplevelser, och dessa fortsätter jag tänka på och använda mig av när jag tränar själv, så att vi ska fortsätta utvecklas. Jag har liksom orden som tränaren sagt, i mitt huvud när jag rider, så att jag blir mer och mer medveten om min kropp och min inverkan på hästen.

Jag försöker tänka avslappning som nummer 1, och då jag har en väldigt speciell häst får jag försöka tänka på att ändra planerna om det inte går som tänkt. För det ger ingenting för mig att traggla på och försöka när hon inte är på humör, då får jag liksom lägga om passet. Men jag har alltid avslappning i huvudet som sagt, och tänker väldigt ofta på att jag själv ska vara avslappnad och loss i armar och handleder.

Jag har dock ett hyffsat upplägg för varje ridpass, annars kan det lätt bli kaos. Jag brukar ha någon liten övning som jag planerat iallafall, så att vi inte bara rider runt och runt. Utan att vi kan gå in på en övning om jag får hjärnsläpp. :-)

Frida:
När du stubbar B, tar du bara saxen och klipper då elr? Hur gör du liksom?

Ja det gör jag, eller har gjort. Sist jag stubbade så passade jag på att finlira med klippmaskinen istället, så att kanten blev jämnare. Och jag klipper alltid ända ner, annars lägger sig manen åt ett håll hela tiden. Klipper jag allra ända ner så växer den rakt upp som jag vill ha den. :-)

Emeli
:
Hur många dagar i veckan rider du? :)

5-6 dagar i veckan motioneras fröken. :-) Men jag kan även rida andras hästar ibland.

Kommentarer
Postat av: Fia

Tyvärr så var det en tjej som hade henne under en månad och lyckades förstöra 3 års arbete. Jossan älskade , verkligen älskade att hoppa förut, hon var nästan farlig för hon hoppade allt oavsett hur det såg ut eller hur hon hamnade. Att stanna fanns inte i hennes värld.



Den här tjejen som nu red henne fick av nån jävla anledning för sig att dom skulle börja hoppträna jossa, när hon inte var i kondition för fem öre. Jag har bara hört från andra personer och från jossas förra ägare vad som hänt och jag personligen mår fruktansvärt illa för vad dom gjort, om det nu är sant det folk säger som sett dom.



När jag tog tillbaka jossan så var det inte samma häst. Första månaderna jag hade henne var allt helt kravlöst och jag jobbade mest med att få henne att få tillit för människor igen. Så det var tyvärr inte bara i hoppningen som hon blev förstörd. Men nu börjar hon ändå få tillbaka hoppglädjen och det går bättre och bättre för varje gång.



Angående där vi galooptränade så vet jag faktiskt inte, du får fråga Mirre ;)

2012-04-15 @ 19:03:25
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se/
Postat av: Fia

Tack förresten ;)



2012-04-15 @ 19:04:46
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0