Att rannsaka sig själv

Det är ju så otroligt viktigt att stanna upp och fundera på hur man verkligen agerar/beter sig ibland. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att släppa fokus på idioter och istället lägga min energi på de bra sakerna jag har i mitt liv. Det har gått bra. Och det är skönt. Men det behövs mer, jag behöver släppa mer.
 
Jag ska bli en ännu bättre människa! Jag ska sluta fokusera så mycket på vad andra gör, och istället fokusera mer på mitt. Jag menar, jag sitter och tror att folk ska tycka saker om mig när jag gör ditten och datten.. men varje gång kommer jag på mig själv att det är pga jag själv har såna fördomar om vissa. Jag trycker ner mig själv, genom andra. Jag hamnar ofta i situationer när jag absolut inte tror på mig själv för fem öre, och vill sluta med allt jag håller på med och bara gräva ner mig i en håla. Jag vill tro på mig själv, och jag vill släppa kraven på mig själv.. men hur ska jag kunna det om jag hela tiden fokuserar på vad andra gör samt fokuserar på andras "fel"? Jag är väldigt duktig på att analysera och kritisera mig själv, men jag behöver även TRO på mig själv. Det får inte bli till den grad att jag nervärderar mig själv. Och det gäller även andra.
 
Jag har inga problem att berömma andra och glädjas åt andras framgångar, och jag skriver gärna ett glatt meddelande på FB eller skickar en glad kommentar på bloggen när jag tycker något bra om någon - bara för att den ska få veta det. Men resten, de som jag inte "ser upp till", de har jag lite för låga tankar om vilket resulterar i att jag tror att andra ska tycka så om mig. Likamed dålig självkänsla, dåligt självförtroende.
 
Så nu ska det bli ändring, igen. Jag ska bli en bättre människa!
 

Kommentarer
Postat av: THEDEENS.BLOGG.SE ~

SV: Tack så mycket! Din är inte så illa den heller ;)

2012-12-10 @ 16:03:08
URL: http://www.thedeens.blogg.se
Postat av: Anna

Jag tycker det är så himla intressant det här med hur man ser på sig själv och hur andra ser på en själv. Och hur man beter sig. Jag har aldrig varit den som tänker illa om andra särskillt mycket (förutom om jag bråkar med någon, då är det klart att det kan komma upp någon mörk tanke haha), men jag påverkas väldigt mycket av vad jag tror att andra tänker om mig. Samtidigt säger jag till mina vänner att dom ska sluta fundera så mycket på vad andra tänker om dom. Följer jag efter det själv? Egentligen inte så mycket som jag borde. Eftersom att jag typ predikar om det till andra (haha) så borde jag ju klara att följa det själv. Jag försöker verkligen, men det är svårt. Jag får jobba med det varje dag.

Egentligen hade jag väl inte nån poäng med den här kommentaren, förutom att jag håller med om det du skriver, och jag ska också verkligen försöka bättra mig själv. Men det är ju en process som pågår hela tiden, så det gäller att bestämma sig för vad man vill!

2012-12-10 @ 21:43:47
URL: http://Annalovisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0