Galopptur

Galopp galopp galopp. Senaste veckan har bestått av myyycket galoppjobb. :-) De har gett resultat!
 
Jag och Mallan drog iväg ut på en tur nu i eftermiddag. Idag funkade även traven, och jag var kanske hur lycklig som helst! Så först jobbade jag skritt- och travövergångar som uppvärmning. Sedan blev det skrittjobb innan vi började galoppjobba. Fick ta ner henne på jorden två ggr inför fattningarna men sen uppförde hon sig hyffsat. Övade först på inåt- och utåtställning, som jag fått i läxa av My att träna extra på. De gick bra! Hon blir lite frustrerad ibland bara när det blir jobbigt för henne. Men överlag skötte hon sig bra.
 
Sen gick vi över till tempoväxlingar, och vad min häst fick kämpa! Och likaså jag. Hela hon blev ganska så stark för detta var verkligen jobbigt för henne, så jag fick fasen kramp i överarmarna för första ggn nånsin på henne. Hon föll isär efter den ökade galoppen, för då orkade hon inte hålla ihop längre så jag fick fatta ny galopp några ggr. Riktigt bra träning för henne. Ska verkligen jobbas mer på detta för att få henne mer elastisk och reglerbar. Hon börjar bli så himla fin!
 
Skrittade sen en sväng innan vi körde en högergalopp med tempoväxlingar oxå, och där var hon jättefin på slutet. Inte alls lika stark som i vänstern. :-)
 
Sen tappade hon en sko oxå, men som tur är kommer hovis på fredag. Så de blir vila imorgon.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Hade Bellie svårt med någon galopp när du började rida henne eller tog hon båda? Min herre vill bara ta höger under ryttare men väljer hellre vänster i hagen, kollad ua, misstänker att det kanske kan vara mitt fel då jag har skolios (sned rygg) och kanske sitter snett pga det..

Svar: När jag började rida henne så tog hon båda galopperna, men vänstern var lite jobbigare. Men sen började hon vägra ta vänstern, och det slutade med att hon inte tog den på komando på 2 år. Efter hinder, i hagen, byten, osv tog hon vänster. Men hon ville inte fatta den med mig på ryggen. Det satt mentalt för henne.
Nu får jag fatta båda galopperna, och de händer även att hon tar fel när jag ber om höger, och hon tar vänster istället. Något jag aldrig trodde skulle ske. :-P Haha.

De är mycket möjligt att det är pga din snedhet som din häst inte vill ta höger. Har du testat med annan ryttare?
Josefine Fred

2012-12-27 @ 00:07:08
URL: http://jannebloggen.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0