Svar på frågestunden

Frida: Hur skulle du börja att bygga upp en häst med muskler om hästen är igång men inte särskilt musklad? :) lite flummig fråga, men jag hoppas att du förstår :)
 
Är du en mer "planerande" person eller är du lite o organiserad av dig?

Jag skulle göra som jag alltid gör när jag vill ha mer muskler på hästarna, dvs att klättra mycket. Gärna i galopp om det finns möjlighet till det. Även skritt. Hästen får inte rusa iväg utan ska vänta. Mycket dressyrjobb, som övergångar/tempoväxlingar/inåt-utåtställning, osv. Sådant kan man variera i oändlighet. Rid i en lång och låg form så att hästen får bygga upp en bra överlinje. Gymnastikhoppning är alltid bra, som t.ex studs. Om du har snö där du bor så utnyttja den om det inte är för mycket. :-)

Jag är nog lite både och vad gäller planering och organisering. Jag måste planera mina dagar ganska noga eftersom jag har mycket för mig, och mycket som ska hinnas med. I stallet är jag väldigt organiserad tror jag, men det kan gå i vågor. Ibland så ligger allt i mitt skåp huller om buller, men för de mesta håller jag ordning. Allt som syns försöker jag ha ordning på.

Hemma är det lite annorlunda. Jag prioriterar ju som inte mitt hem först om man säger så... utan de blir stallet som är prio 1. Så hemma kan det bli lite hipp som happ med planeringen. Städning, tvätt osv. får ske när de finns tid, och jag är ganska impulsiv vad gäller sånt. :-) Men jag försöker planera även där så gott de går. 
 
Lina: Vad har du önskat dig i julklapp? ;D
 
Jag måste vara tråkig och svara att jag inte önskat mig något, faktiskt. :-P

Marie: Jag måste säga att din sits är helt underbar, helt lodrät och korrekt. Tittar man tillbaka i bloggen och jämför då med nu så har du utvecklat den enormt.
Och min fråga är då; hur har du gjort för att träna upp den?

Till att börja med, tack snälla du! Blir superglad.

Ja, jag har alltid haft tendenser till att luta fram överlivet. Det är där jag fått kämpa som mest. Det finns egentligen bara ett bra svar till denhär frågan, träna! Träna träna träna. Massor. Hitta dina svagheter och svårigheter och påminn dig ständigt om just dessa. Om du lutar dig framåt då du rider, så påminn dig själv "Räta på dig", flera gånger under ett pass. Ju mer du påminner dig själv, ju mer kommer du att börja räta upp dig automatiskt. Tillslut sitter du upprätt utan större ansträngning. Men sådant kan ta tid, så ha tålamod. :-)

En sak som är viktig är att förstå hur man inverkar på hästen beroende på hur man sitter. Eftersom jag vet att jag inte kan inverka korrekt på min häst när jag sitter som en hösäck, försöker jag ständigt tänka på det, och sätta mig korrekt så att jag även kan utföra hjälperna på rätt sätt. Det är viktigt att förstå varför man gör något, för då blir det lättare att komma ihåg.

Carro: Vad har du för planer/mål med Bellie inför framtiden? :D Om ni satsar till något speciellt eller så? :)

Som alltid så tar jag det som det kommer. Men jag skulle gärna vilja rida 90-1m felfritt, och det hade vart kul att rida en godkänd LB-klass. Egentligen är det mig själv som jag har mål med. Att få bort mina hjärnspöken, tro på mig själv och börja rida med mer självförtroende. När dom bitarna finns på plats är jag säker på att vi kan utföra vad vi vill, för min häst är redo för längesen.

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

sv:Hahaha.. han är inte klok...Vilken häst springer runt runt på volt själv liksom?? Och dessutom med attityden "Det här kan jag ,det kan inte du"
mvh/Q

2012-12-28 @ 13:29:15
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0