Tankar...

Har suttit och bollat lite med bästa Q om Bellie. Hur hon är.. Hur känslig hon är, hur hon beter sig, hur svår hon är att handskas med när hon hamnar i sin lilla bubbla etc. Q har alltid bra tips och råd att komma med. En grej jag fastnade extra för var:
 
"Hästen är svår.(din alltså)Ska man göra det på rätt sätt med en sådan häst får man lirka..medla..och samtidigt vara konsekvent och tydlig och hitta olika vägar som funkar för dagen. Och ofta är den ena dagen inte den andra lik så man får ställa om sig för hästen gör det inte.Man får anpassa sin egen ridning efter hästen.

De flesta hästar är inte på det sättet utan anpassar sig till ryttaren i stället på ett annat sätt och tuffar på bara ganska så enkelt. Dock tycker iallafall jag att de hästarna med lite krut i och som har känslighet och nerv är roligare att rida .Och jag tror att Bellie är en sån där känslig häst.Och hon kan nog bilda klubb med Knas. Dessa går inte att bestämma över eller sätta på plats eller bara säga åt för då får man veta att man lever på ett eller annat sätt för det är på något sätt under deras värdighet.

Knas funkar så i allafall och jag får känslan av att Bellie är lite likadan .Det är hästar man får RIDA och då framförallt mentalt och inte så mycket fysiskt även om det sista inte betyder att man får sitta och åka med bara för då tar de över i stället och kör sitt eget rejs.

Det jag vill ha sagt är att ridning är svårt.Och din häst är svår.Och jag tycker inte du ska känna dig kass någonstans faktiskt.Då jag tycker du kämpar på riktigt bra."
 
Det kändes riktigt bra att få höra det där. Hon satte ord på mina känslor. Ibland börjar jag tveka på mig själv och min egen ridning, "när jag inte ens kan rida min egna häst som jag haft i 4 år". De brukar vara mitt argument till varför jag är sämst i världen. Haha. Fast jag vet ju att det inte är så. Och när jag sätter mig upp på andra hästar så förstår jag att det inte är min ridning det är "fel" på, utan de är min häst som är svår.
 
Jag har bland annat fått höra (många gånger nu) att "Jag fattar inte hur du klarar av att rida dendär hästen!! Jag skulle ALDRIG klara av en sån!", och att hon är alldeles för mycket häst att rida.
 
Och det är som sagt skönt att få bekräftelse på det. Hon är jäkligt svår. Man får liksom inget serverat. Och ingen dag är den andra lik. Och gud vet hur många ggr jag fått lägga om ett ridpass bara för att hon gått in i flipmode för att dagens övning/syfte inte passat henne. Vissa dagar går hon som en klocka och allt rullar på fint. Jag kan göra galoppfattningar, övergångar och vad som.. och hon tar de med världens lugn, men nästa dag kan jag inte ens göra en halt utan att hon ska stå på bakbenen eller trippa in i nåt piaffliknande elr dra ner i nåt dike.
 

Bilder visade många gånger.. Men oj vad dom beskriver henne bra. Som natt och dag.

Kommentarer
Postat av: Carro

Kände också igen mycket av Bellie (utav det jag uppfattat och läst av dina ridpass) när jag läste det hon skrivit, det stämmer ju läskigt bra.. Men det har ju även gjort att ni är ni och där ni står idag, jag tror helt enkelt ni är menade för varandra. :)

2012-12-17 @ 22:00:43
URL: http://skimmelsto.blogg.se
Postat av: Sofia Spelkvist

det blir ju knappast bättre att hon är en fux + ett sto ;D

2012-12-17 @ 22:14:03
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag tycker du gör det grymt bra!

2012-12-17 @ 22:45:04
URL: http://carrocarolineedlund.blogg.se
Postat av: Betty

Ibland har en del hästar bara sina dagar när inget funkar. Så har det vart för mig sen jag fick min första ponny. En del dagar gör man bäst i att bara få arbetet gjort och motionera hästen och sen när det går medelbra, klappa och gå in i stallet igen :P
Hoppas Prillan lugnar ner sig :P

2012-12-18 @ 01:06:16
URL: http://mirakelbetty.wordpress.com
Postat av: Susanne

Du gör ett bra jobb, själv funderar jag fortfarande över hur min tantjäkel fungerar vissa dagar trots att jag har haft henne över 6 år nu haha och vissa har jag hört skulle inte ens våga sitta upp på henne eller klara av att deala med den här sortens "humör" som våra damer har, aah man kan inte annat än gilla dom ju! <3

Svar: Tack!! Ja, samtidigt är dom ju så härliga :-)
Josefine Fred

2012-12-18 @ 18:06:58
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Tilda Sjölinder

Du är grym ju!!:)

2012-12-18 @ 18:43:19
URL: http://similar.blogg.se
Postat av: Linda

Känner igen det där. Min fuxfia har varit likadan, oj vad många år jag har kämpat med henne. Nu är hon 21 år och fortfarande väldigt i gasen emellanåt men inte på långt när som i sina yngre dagar. Nu vet jag inte hur gammal din är men min började lugna ner sig vid typ 18-19 års åldern :P

2012-12-18 @ 20:12:12
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Linda

Känner igen det där. Min fuxfia har varit likadan, oj vad många år jag har kämpat med henne. Nu är hon 21 år och fortfarande väldigt i gasen emellanåt men inte på långt när som i sina yngre dagar. Nu vet jag inte hur gammal din är men min började lugna ner sig vid typ 18-19 års åldern :P

2012-12-18 @ 20:12:31
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Patricia

Hej! Hur " duktig " var du när du köpte din häst? Alltså, hur mycke kunskap?
Jag har själv ridit två år på ridskola, gått upp i grupp 2. Medryttare på en speciell storhäst..
- svara gärna i mejl

2012-12-26 @ 14:11:15
URL: http://nattstad.se/patriciahellberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0