Världens finaste!

Red ett dressyrpass i snöyran som råder ute just nu. Snön vräker ner. Red runt travbanan och idag låg fokusen på övergångar. Satte igång ganska direkt efter framskrittningen, med skritt- trav- och haltövergångar, samt ryggning. Hon var väldigt fin! Lite motsträvig i avsaktningarna, men när jag fått igenom det hyffsat så fick hon skrittpaus.
 
Sedan började jag med galopp- och skrittövergångar, samt ryggningar. Och vet ni vad!? Hon flippade inte ut! Jag kunde galoppera en halv långsida, sakta av, och fatta ny galopp UTAN hets och utan stress från Bellas sida. Så otroligt kul. Äntligen, äntligen är hon mogen för dehär. Det har inte funkat förut, eftersom hon flippat ur av fattningar. Det har resulterat i en otroligt frustrerad och tokspänd häst, som blev ganska så farlig när hon drog igång sina stegringar och hopp. Jag ser ljuset!! ;)
 
Avslutade i vänster varv, och där var hon något sur då som vanligt. Men målet var att kunde fatta vänstern när hon var hyffsat rakriktad, och de funkade ett par ggr. Hon tar ofta höger istället, men nu så kan vi ju faktiskt träna fattningar och då kommer det ge sig med tiden. Fyfan vad skoj!! Jag älskar att rida övergångar, men har liksom inte kunnat det riktigt förut. Inte i galopp. Det tog typ 2-3 år innan jag kunde rida skritt- och travövergångar utan dragkamp. Men när det släppte var de typ hur kul som helst. :-D Som nu!!
 
Dagens Bella! Gillar hur välmatchade vi är på hemmaplan ;)

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

Övergångar is da shit!! ;-)
Så simpel övning kan man tycka som ger så mycket för både lydnad..takt och balans och styrka ^^
Roligt att det kändes bra =)
mvh/Q


Svar: Ja verkligen! Har ju alltid ridit mkt övergångar i övrigt, men just galoppen har jag (som sagt) inte kunnat lägga in. Men nuuuu :-D Så sjukt kul!
Josefine Fred

2012-12-13 @ 21:11:50
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Ord & inga visor!

Just övergångar är sjukt kul att rida tycker jag.Speciellt på böjda spår och ha hästen kvar på två spår.DET kan vara bökigare än man kan tro.=P

Jag tror att det handlar mycket om dig när det kommer till detta med galoppövergångarna.Jag tror du är mer mentalt avslappnad i din ridning nu och det avspeglar sig i din häst.Du har vuxit i din ridning och hästen hakar på.;-) Jag tycker du är duktig ja.Det har hänt så mycket och känslan man får är att du landat lite i dig själv när man läser din blogg bland annat.Jag känner ju inte dig irl.Men det är den uppfattningen man får..Du utveckas positivt i din ridning..Och då följer hästen med på samma positiva bana.
mvh/Q

Svar: Vad roligt att du säger sådär för de är precis så jag upplever det själv. Ända från betet har vi börjat "hitta varandra" och blivit mer avslappnade båda två. Och jag kan hantera min stress och mitt beteende i närheten av henne mycket bättre nu, samt har bättre självförtroende när jag ska rida. Och även en mer avslappnad känsla till att rida.
Förut, de har jag även nämnt nån gång i bloggen, så blir jag nervös inför ridningen. Om jag ska dressyra så har jag kunnat vara spänd och nervös och haft en dålig känsla inför de. Men nu så vet jag hur jag ska hantera sånt. Igår var till och med en sån dag.. Eftersom hon varit en pansarvagn dagen innan, då kände jag ba "suck, dehär lär ju sluta bra." Men jag bestämde mig för o ta henne för vad hon var bara, och de gick ju som en dans för hon var ju svinfin. :-)

Tusen tack Q!
Josefine Fred

2012-12-13 @ 21:36:00
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0