Intervallträning

Idag körde jag och Bellsan första intervallträningen sedan skadan/vilan. Det har inte varit läge för det. Skulle egentligen ha hopptränat idag men M som skulle med mig och filma och vara moraliskt stöd (haha) fick förhinder, så det blev ett perfekt tillfälle att köra lite intervaller idag.

Kan bara säga att det gick jättebra! Bellie skötte sig över förväntan. Jag skrittade fram ungefär 4 varv, red lite halter osv. Sedan joggade jag igång henne 3-4 varv innan vi påbörjade galopparbetet. Började i vänster galopp. Hon låg gärna på och blev jäkligt stark bitvis, men hon lyssnade bra bitvis. Hon orkade nästan hålla 2 varv som var målet. Sedan skrittade jag ett halvt varv och upprepade galoppintervallen. Hon tyckte det var väldigt jobbigt och då smiter hon gärna iväg och ökar tempot och liksom pullar med huvvet. Men som sagt bitvis kom hon tillbaka bra!

Över till höger varv och samma sak där. Här skötte hon sig betydligt bättre, speciellt första intervallen. Hon försökte inte smita iväg särskilt mkt, nästan inget alls. Utan hon höll det tempo jag bad om, och jobbade på i en lång och låg form samtidigt som hon var väldigt energisk i hela kroppen. Superfin med andra ord! Upprepade igen men då försökte hon smita iväg och öka då och då när det blev jobbigt.

Efter det fick hon en paus på 7-10 min
, skritt på lång tygel. Därefter tog jag en sista vänstergalopp, och då orkade hon bara hålla ett varv. Men helt OK för mig eftersom hon var så himla fin! Hon drog ingenting nästan, utan höll ett trevligt arbetstempo. Sällsynt i vänster varv. ;) Så jag skrittade av henne för hand efter det. Suuuperduktig tjej!

Hon har nästan slutat helt med sina utbrott vilket verkligen glädjer mig. Hon fick små frustrationsryck idag, när hon slängde sig framåt i samband med galoppfattning, elr HON tyckte det skulle vara galoppfattning. Så hon blev ganska frustrerad när jag bad henne gå fram utan att be om galopp. Men som sagt, det var bara någon enstaka gång och inte alls jämförbart med förut.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Härligt att hon börjar sansa sig igen. Man blir lite osäker när de får utbrott hela tiden, iaf jag som är i den situationen

2012-02-08 @ 21:08:42
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Anna m. Ridtravaren Emmet

SV: jag beskyller inte någon! Jag skrev bara hur han betedde sig och att jag är less på de!

2012-02-08 @ 21:25:57
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej tack :D hon är cirka 165 cm hög men hennes pappa är ponny så hon ser sjukt mycket mindre ut! :O Hon är en welsh ponny partbred :D

2012-02-08 @ 21:27:25
Postat av: Emelie Jansson

Oj blev lite fel i förra inlägget :O Haha tack för hjälpen med bett! Har hittat ett bett som jag tycker funkar mycket bra nu. Ett galoppbett :D Så ska se hur hon är imorgon i hoppningen så får vi se :D

2012-02-08 @ 21:33:30
URL: http://dressagesorjumping.blogg.se/
Postat av: Emelie Jansson

Sv: Jätte snällt! Det är bara till att gissa på ;) Det är många som är osäkra då hon har så mycket ponny i sig :O



Är det din häst som är på bloggdesignen? Asså travaren? Så sjukt söt! :D

2012-02-08 @ 21:44:09
URL: http://dressagesorjumping.blogg.se/
Postat av: Emelie Jansson

Sv: jätte söt! Hur länge har du tränat med henne? :D

2012-02-08 @ 21:45:52
URL: http://dressagesorjumping.blogg.se/
Postat av: Camilla

Skönt att din häst börjar lugna sig. Jag jobbar med att min häst ska lugna sig. Din häst är jättevacker och du har en fin blogg.



Tack för din kommentar:

Nej Micklemtränset kan man ju göra en massa olika kombinationer med. Jag vart inspirerad av det tränset när jag gjorde min egna lilla kombination.

2012-02-08 @ 23:07:36
URL: http://camillasss.blogg.se/
Postat av: therese :)

SV; Tack detsamma! :D

2012-02-09 @ 08:31:01
URL: http://wwhispering.blogg.se/
Postat av: Anna m. ridtravaren Emmet

SV; jag han var dum. han bråkade och höll på så in i tusan. JAg höjer rösten och säger till honom ist för att bestraffa honom på nåt betydligt dummare sätt än vad andra gör. Jag tänke rinte sitta piska honom när han är dum. så då "skriker" jag på honom. Vi alla har olika metoder. Han får inte hålla på och dumma sig så där. Det är inte kul när han har bestämt sej för att bråka då han är ett sånt jäkla humör. och han försöker hela tiden att ta över och bestämma.

2012-02-09 @ 11:01:20
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Julia Kling & I Hear Music

Kul att det gick bra! :D

2012-02-09 @ 15:09:46
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: Anna m. Ridtravaren Emmet

SV: okej så du tycker alltså att man ska det är okej att hästen stegrar sig, bockar och sparkar, stannar, sparkar sönder sarjen, hittar på att den är rädd för nått, slår upp huvudet så man blir knockad? OSV. det ska man alltså tolerar elr?

2012-02-09 @ 15:53:31
URL: http://supertravarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0