Quantas

Här kommer en liten utvärdering om passet med Quantas oxå. :-) Den söte lille gossen.

Idag låg fokus på att verkligen
rida igång hans bakkärra. Jag är ju så van Bellie som är väldigt lösgjord hela hon, och hon följer ju mina hjälper och min kropp och vips är formen på plats. Då blir det lätt att jag vill att alla jag rider ska göra så. Men det är ju inte riktigt så enkelt.

Iallafall, jag sket i "formen".
Och fokuserade på det mest självklara egentligen, att han skulle lyssna på mina hjälper. Så jag red massa halter, massvis av övergångar osv tills han började lyssna för mitt säte istället för min hand. Ju mer jag red så, ju mer började han slappna av. Även om det bara är korta bitar.

I traven fick vi inte många steg då han satt ihop, men då och då så fick vi det och där får jag nöja mig. I skritten på slutet var han jättestadig och fin, jättemjuk. Gick att ställa och böja åt båda hållen utan att vara ovilligare i något, och jag flyttade även ut bakdelen i svängar och volter vilket gick super. Han var allmänt lugn och tillfreds. Så där gav vi oss.

Jag tycker han är en väldigt
svår häst för det är ungefär som att han är i två delar, han är skitsvår att "rida ihop". Jag gillar inte det uttrycket men har inget annat i ordförrådet. ;) Han är skitsvår att få att sitta ihop iallafall. Tycker jag. Men när han väl kommer till det läge jag vill ha honom är han ju jättetrevlig! Och han har ju jobbat bra betydligt längre stunder då jag ridit honom förr, men han är verkligen helt olika från pass till pass som jag upplever det. Men det är lite som att han kanske inte förstår mina hjälper, jag svänger ju och formar hästen med höfterna och på så vis visar vart jag vill, osv. Men han går som i sin egna värld och följer inte riktigt med, varav det blir lätt att bli hård i handen. Så det var en sak jag tänkte extremt mkt på idag, att försöka vara mjuk hela tiden.

Han kommer bli en väldigt trevlig häst med tiden iaf, det är jag säker på!


Kommentarer
Postat av: Dressyrteamet

fin kille :) sånt träns har jag med :)

2012-02-15 @ 18:03:12
URL: http://dressyrteamet.wordpress.com
Postat av: Camilla

Sv. Tack för svaret! Asch då... Tosca är så liten runt mulen att de fina nosgrimmorna inte formar sig efter det. Fick tips om att de droppformade skulle vara bra flr smala huvuden och det tränset va snyggt.

2012-02-15 @ 20:16:46
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Noomie

Haha okej(x

2012-02-15 @ 20:49:33
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Känner verkligen igen dedär när man kan sin häst utan och innantill. Man blir nästan lite "bortskämd" av sin egen! Så kommer man till en annan häst och det blir lite annorlunda jämfört med vad man tänkt sig :)

2012-02-15 @ 22:41:41
URL: http://kajsaochcharlotte.blogg.se/
Postat av: Natalja

Fin kille det där! :D

2012-02-16 @ 00:21:36
URL: http://ltotheove.blogg.se/
Postat av: Sara

sv; Absolut, för att vara vinterstövlar så ger dom bäst stöd av dom jag har provat!=)

2012-02-16 @ 15:26:30
URL: http://Saarahjelm.devote.se
Postat av: Melina

Han är så söt!

2012-02-16 @ 15:50:55
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:IT träning är anaerobt arbete vilket är lite annorlunda har inte riktigt tid att förklara detta just nu men även i detta arbete är lösgjordheten och uppvärmningen viktig för att minska risken för skador.

mvh/Q

2012-02-16 @ 17:37:36
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0