DISSAR

För ett tag sedan skrev jag ett glatt inlägg om att det äntligen skulle bli tillåtet att tävla dressyr på rakt bett. Blev hur glad som helst eftersom B går bäst på det. Men den lyckan blev inte långvarig då jag igår fick veta att inom storhäst så är det bara tillåtet med rakt bett om det har lösa ringar. Och jag använder inte lösa ringar. Men inom ponny så får man ha både lösa och fasta ringar på de raka betten, i dressyren. Så vad är det som gör att en häst på 146cm får ha rakt eggbett, men en häst på 152cm måste ha lösa ringar? Vart är det logiska i det?

Hur sjukt är inte det? Jag undrar verkligen vad det är för galen människa som bestämt dedär. Att man bara ska få ha lösa ringar på raka bett... och bara inom häst? Varför ska man inte få ha fasta ringar för???

Så nu blir jag tvungen att ha 3delat eggbett på henne i vilket fall, suck. Kan väl glädjas åt att hon börjar gå riktigt bra på de 3delade dock.


Kommentarer
Postat av: Maja

Ja det var himla konstigt. Jag tycker du ska mejla dem och fråga, de måste ju kunna förklara varför.

2012-01-15 @ 10:09:31
URL: http://felfri.net
Postat av: Tilda

Sv: Jaa, hon sa att vi kunde åk och titta senare idag. Hon sa det igår alltså, men nu vet vi inte om vi hinner idag och dessutom har vi ju inte hunnit snacka med nån av er heller. "/

2012-01-15 @ 11:30:13
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: sofie

Det är lite det jag menar, träningstävlingar är till för att man ska få träna, man måste ju börja någonstans och då är det bra att börja på ett sånt ställe där man känner sig trygg med människorna runtomkring på tävlingsplatsen. Där gör det inget om man faller ur galoppen, eller kommer fel på ett hinder, där är det tillåtet att göra fel för att förbättras som ekipage. Därför tycker jag det är super att sådana träningstävlingar finns! Men jag tycker inte det är ok att göra dessa misstag på en lokal tävling, då är man inte redo än.

2012-01-15 @ 11:52:10
URL: http://tarsans.blogg.se/
Postat av: Jennie

Det är bara att inse att de är totalt inkompetenta och har ingen aning om vad bra utrustning är.



Ja mena vad fan. Varför ska du inte få ha fasta ringar på det raka bettet, men på två och tredelade får du ha det. Finns ju som vanligt ingen logik alls i TR och dess utrustningsbestämmelser när det gäller dressyren.

2012-01-15 @ 12:02:38
Postat av: Sofie

Jsg fattar inte heller hur vi kunnat hamna på en gård, haha. Det är ju ingen jättegård, däremot har vi massor av uthus med både ett flertal garageportar för min motorintresserade sambo och stall till mig såklart ;), däremot inte mark så det räcker till hagarna ens, så vi har fått satt hagar på grannens mark. Sambon jobbar som maskinreparatör och får ut en ganska genomsnittlig lön. Själv är jag bara vikarie och tjänar precis så jag klarar av att ge Tarsan det han behöver, se till att det finns mat på bordet till oss och att bilen är tankad. Mer än så finns det inte utrymme för tyvärr! Men sålänge Tarsan har det han behöver så är jag nöjd. Däremot så skulle det ju inte sitta helt fel med ett heltidsjobb ;).

2012-01-15 @ 12:23:16
URL: http://tarsans.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men vad löjligt! Och som sagt vad är logiken i det liksom? :S

2012-01-15 @ 12:49:42
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Josefin

Ibland kan man ju undra hur dom har tänkt. Kan man inte skriva till dom och be om en förklaring? Dom kanske själva inte har tänkt på hur tokigt det verkar.

2012-01-15 @ 13:14:59
URL: http://noriffraff.blogg.se/
Postat av: Malin & Keyson

Tycker de är så onödigt att dom lägger sån vikt på såna ovärda saker..

2012-01-15 @ 14:40:45
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Ingela

Jag hoppade också högt av glädje över att få tävla på rakt bett, men slogs ner lika fort igen av att man inte får rida med fasta ringar. Jag förstår inte heller hur det är tänkt där om jag ska vara ärlig…

2012-01-15 @ 22:07:58
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/
Postat av: Emeli

... Och vad motiverar dem det med? ... Låter inte genomtänkt alls..

2012-01-16 @ 06:02:07
URL: http://tillhast.wordpress.com
Postat av: madeleine

Det är en så himla skum regel! Förstår varför du blir sur!

2012-01-17 @ 09:40:49
URL: http://stallmolke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0