Dressyr

Red dressyr ikväll på lille Bellisbus. Vi hade med oss L på Quantas oxå. Trevligt! :-)

Bellsan skötte sig bra. När vi skrittade och travade fram så red jag väldigt mycket serpentinbågar och var noga med att böja igenom ordentligt i sidorna, och det gick super. Hon var jättefin och blev riktigt ridbar där många ggr. Sedan kom vi till galoppen och det vart ju jättejobbigt för fröken B. Dock så ändrar jag min ridning totalt så redan långt innan första galoppfattningen börjar hon bete sig spänt och surt, precis som när det är dags för galopp. Så det är något jag verkligen jobbar med.

Red 5-7 galoppfattningar
i varje varv och de gick faktist super! Hon var ju väldigt spänd och sur emellan fattningarna, men hon fick inga hysteriutbrott eller något. Och hon saktade av nästan på en gång jag bad om det, istället för att dra iväg och kasta sig. Jättejätteskönt! Och efter galopperna så skrittade jag ett tag, för att sedan trava av henne. Och hon kom faktist till ro hyffsat snabbt även fast hon var spänd efter galopperna. Tillslut kom nosen ända ner till backen och hon var så avslappnad och lugn. Så där avslutade vi.

Det bra idag var:


* Hon var supertrevlig och ridbar i början av passet
* Hon fattade galopperna superfint
* Hon saktade av på begäran av mig
* Hon kunde lugna ner sig och trava avslappnat efter galopperna trots att hon surat och blivit spänd

Kommentarer
Postat av: Marika

Sv: Yes det är en globus crincle jag har. Jättebra sadel som är grymt skön, man kommer väldigt djupt ner i sadeln så träningsvärk i ljumskar är inte roligt =P haha



Känner igen mig jättemycket om ridningen inför en galoppfattning i det här inlägget! Blir som en helt annan ryttare där uppe i sadeln så fort man ska försöka sig på lite galopp "/ Ett tips jag fick var att tänka 3 steg i galopp istället för 10 varv på en volt (är lite överambitiös och vill göra allt rätt både ryttare och häst) så enkelt beskrivet så skulle jag ställa låga krav och då är det lättare att inte spänna sig så mycket eller ändra på allt, inte tänka perfekt men helt okej istället, jag brukar bli som en tennsoldat samt korta upp tyglarna 3 dm ungefär så fort någon nämner galopp vilket gör min stackars häst något galen =P haha men nu är det mycket bättre då jag inte längre tänker att jag ska göra varenda galoppsprång 10 varv på en volt perfekta utan fixa 3 helt okej galoppsprång, mycket mindre spänd och har slutat korta upp tyglarna helt nu =D vet ju inte om det är anledningen till varför du spänner dig men tänkte att det kunde vara ett tips =)

2012-01-30 @ 20:38:24
URL: http://stilryttarn.blogg.se/
Postat av: Camilla

jo, men jag hittade inget med droppformad mittendel som inte var snordyrt, tro mig, letade säkert i flera timmar :P så till slut gav jag upp och beställde det jag visste fungerade ;)

men tack ändå för hjälpen, det var guld värt :)

2012-01-30 @ 20:49:54
URL: http://unafraid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0