Första stressfria dagen

Undra om detta är första stressfria dagen i hela mitt liv? Eller, kanske sen jag började 3an?

Igår insåg jag verkligen mitt problem med min inre stress. Jag var, som jag skrev i ett annat inlägg, verkligen påväg att nå bristningsgränsen och höll på att bryta ihop flera gånger igår. Jag hade ett långt deeptalk med E som får mig att se saker från andra vinklar, självklara vinklar, självklara saker. Dags att göra något åt stressen!

Redan igår började jag. Andas, slappna av, ta dig tid. Detta försöker jag tänka på. Och redan igår så kände jag en stor skillnad. Då ska ni veta hur jag känt idag. Jag har jobbat från 7 imorse, och jag la mig inte ens i tid igårkväll, direkt efter jobbet for jag till stallet, och nu har jag precis kommit hem. Jag är knappt trött. Jag är KNAPPT TRÖTT. Jag brukar vara som en utslagen säl bara efter förmiddagen under jobb/skola/whatever.. Jag brukar gå och lägga mig och sova några timmar för att jag är så trött.

Jag är inte trött idag. Jag har slappnat av hela dagen. Jag stressade lite för att hinna med bussen, men det är i praktiskt taget allt. Jag stressade ingenting i stallet, inte ens med mockning, inte ens med höfix.. Ingenting! Jag påminde mig själv hela tiden att göra allt i vad som för mig blir slow motion, samt att hela tiden andas. Jag andades hela tiden när jag red! Förstå. Bellie var lugnare i skritten än hon brukar. Såklart så är det jag som gör att hon skrittar på som skjuten ur en kanon i vanliga fall.. jag stressar ju! Nu gjorde jag inte det. Nu andades jag.

Vilken himla befrielse detta är
. Vilket uppvaknande jag fått.. Vilken jävla värld jag levde i? Jag stressade från morgon, till kväll. Även om tid fanns. Dvs en inre stress. Bara för att, vad jag än gjorde. I vanliga fall stressar jag hela tiden. När jag kliver upp, när jag äter frukost, när jag går upp och nerför trappan, när jag ska gå till bussen, när jag ska gå till stallet, när jag ska äta, när jag ska gå nånstans (speciellt), när jag ska mocka, när jag ska rida, när jag ska fixa B. Allt. Jag har känt världens STRESS inombords bara. Skyndat mig med allt. Försökt ta mig tid men fortsatt känna dendär hemska stressen att jag måste bli klar fort.

Kommentarer
Postat av: Camilla Persson- Vintertäcke mm till slau

Duktigt! Andas är en bra ska :)



Sv: Haha!! Lät som om du hade värsta muskelbyggar benen :P Hihi

2012-01-21 @ 20:39:04
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Carro

sv; i knöööööw as äcklig. trodde det var nån slags järnkrok som låg på golvet, men sedan såg jag att de va en orm :( SÅÅ GROOOSE!



påtal om att andas när man rider, när jag precis började tävla slutade jag andas inne på banan. Men jag memorerade andningen som ett hinder, typ första hinder oxer - andas vid bokstaven C - andra hinder räcke .. etc. Skit nice :) sedan rullade andningen på naturligt som det så konstigt inte är ibland?!



Skönt att de känns bättre! Ingen vill att Josse ska ligga på sjukan sönderstressad å med magsår :( kraam!

2012-01-21 @ 20:55:48
URL: http://silverbern.bloggagratis.se
Postat av: mikaela

känner igen mig,jag är stressad hela tiden även fast jag inte behöver vara det

2012-01-21 @ 21:08:48
URL: http://ridtravarkillen.blogg.se/
Postat av: Caroline

Känner igen mig i det där, stressar alldeles för mycket.. och det är ju ofta sånt man inte tänker på heller, det var ett tag där jag blev illamående lite då och då och jag antar att det berodde på stress. Ska försöka stressa mindre det här året :)

2012-01-22 @ 00:17:24
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Emma

Så jäkla skönt när man kommer på hur mycket man stressar, för precis som du skriver stressar man många gånger bara för att och det brukar vara världens aha-upplevelse när man väl stressar ner. Så GO JOSSE, GO JOSSE! ;D Förhoppningsvis hjälper detta även mot den gräsliga huvudvärken du brukar drabbas av också! :D

2012-01-22 @ 08:16:50
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Linda

Har du lust att fixa en design till mig på bloggen ? :)

2012-01-22 @ 13:55:21
URL: http://brownstar.blogg.se/
Postat av: Linnéa

sv: detta vaar josephines inlägg men jag svarar hehe... men jag håller med dig :) vill inte använda hjälptyglar i onödan, men har man en häst som blivit felriden kan man hjälpa hästen att slappna av lite genom att sätta på en halsförlängare (löst såklart) bara så den får upp ryggen liite :)

2012-01-22 @ 14:02:17
URL: http://teamlina.webblogg.se/
Postat av: Camilla

tack för tipset men dom ser inte ut som jag vill att dom ska göra, jag vill ha mittendelen droppformad, inte som en platta.

2012-01-22 @ 14:32:38
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson- Vintertäcke mm till slau

Sv: Haha, ja bilen är en mycket bra sadelkammare + att det är rörlig! ;)

2012-01-22 @ 19:45:30
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Linda

Twins? Jag är en riktig stressmänniska jag och de kan nog de flesta av mina nära bevittna om. Har varit så hela livet och min stress har verkligen gjort att jag mått dåligt, har ibland försökt träna med min stress och visst, djupa andetag och att försöka sansa sig lite blir ju en stor skillnad, meen så glömmer man det och stressar på igen.



Sv: Jasså du får också utslag? Hmm kanske kan vara någon liten form av en allergisk reaktion? Kanske är det stället på handen känsligt för det är mest där mina utslag också kommer. Jo men visst klådan är ju verkligen efterlängtad :P

2012-01-22 @ 23:09:25
URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0