Todels

Sitter på jobbet nu, har lunch. Ska gå ut och jobba om en stund igen. :-) Igår red jag Bellisbus, och det var nog det sämsta passet på mycket, mycket länge. Ingenting fungerade. Elr jo, 2 saker var bra (och de är väl egentligen dom jag ska lyfta fram oxå).. och det var dom två sista galoppfattningarna i varje varv, och första traven. Resten sög. Hon var verkligen pissed off igår, tänkte bakåt och var så himla sur. När jag fick bort bakåttänket så sprang hon istället, och sprang och sprang och sprang. Gick ju inte att få henne att hejda sig.. Fick ge mig när det gick liiiite bättre. Och galoppen ska vi inte tala om.. elr ja, som vanligt går själva galopperandet bra, men när det är dags för avsaktning eller när hon tror vi ska fatta ny då jävlar bryter helvetet lös. Och det kan jag lova att det gjorde igår ggr 100. Blev så fruktansvärt rädd för henne igår. Ne dehär passet vill jag bara glömma.

Ikväll tar vi oss en tur, får se vad vi hittar på. Jag klurar på, med tanke på hetsen hon får när man ska galoppera, om man ska galoppera ofta då dvs varje dag typ, eller om man ska låta henne chilla i skritt och trav istället. Och bara galoppera ibland. Vad är mest effektivast tro... I andra fall så har de varit effektivast att upprepa. Alltså göra saker ofta, för då blir de ingen grej av det. Samtidigt, om hon nu börjar tänka bakåt igen (vilket jag verkligen hoppas hon inte gör) så känns de meningslöst att träna på galoppen över huvudtaget. 

BLÄ. Jobbigt läge.

Har även bestämt mig
 för att ta tag i min stress. Igår var jag nära bristningsgränsen och höll på att bryta ihop flera ggr.. Efter ett långt samtal med min älskade E kändes allt mycket bättre, och nu ska jag dra ner på stressandet vill jag lova. 


Kommentarer
Postat av: Cornelia {Foto, häst, vardag]

Hej! Väldigt fin blogg! :D

Hade du/ni en bra fredag?

Det hade jag! :D

Hoppas du/ni får en väldigt bra lördag! :D

KRAM

2012-01-21 @ 14:02:03
URL: http://kindofscofield.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Försök att få så mycket tränartid som möjligt framöver det är just detta tränaren är till för.Problemlösning.Klura inte själv och utmana inte ödet själv utan ta hjälp.

skickar massor med kramar för tro mig jag känner igen problemet väl <3

mvh/Q

2012-01-21 @ 16:19:16
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Linda

Sv: Ja det är sjukt härligt att de tar med så mycket färg nu. Man kommer få en jäkla massa köpbegär ^^

2012-01-21 @ 19:29:20
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: alexandra

Fin blogg! Följa varandra på bloglovin?:)

2012-01-21 @ 20:13:49
URL: http://thisisalexandras.blogg.se/
Postat av: Julia Kling

Hej! Jag har lite samma problem som dig. Min travare är hur stressig som helst och bara sticker i galoppen. Funderar på samma sak som dig om det är bättre att galoppera varje gång man rider eller om man bara ska skritta ute i skogen? Vad tror du? För som du säger så gör dem kanske inte en stor grej av det när man ska galoppera i skogen? :)



Kramar Julia

2012-01-22 @ 18:50:46
URL: http://oneofmusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0