Film (Galoppjobb)

Här kommer dagens film, de är endast galopp med. Tips mottages hur jag kan få henne ännu rundare i formen. Blir lätt att jag lägger till olater och blir hård i handen, osv. Sen är hon svår att få ut i hörnen för jag får henne inte att ställa riktigt bra i hörnen vilket leder till att vi genar. Ska testa att ha fokus på vägarna, och sen kanske ställningen får komma eftersom.
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag fick tips om att rida i öppna i galoppen på Rune, för att stärka honom så han orkar jobba mer in under sig.

Han genade också förut, för jag lyckades aldrig få ut honom. Men efter öppna övningarna så fick jag mer kontroll på hans sidor och lyckades då hålla honom på spåret.

Kanske något att testa på Bellie också? =)

Svar: Ja, kanske kan testa. Men jag är inte alls haj på varken öppna elr sluta ens i skritt elr trav tyvärr, så att begära det av B i galoppen när jag själv inte kan kanske inte är så bra. :-/
Men superbra tips i övrigt!! Hade lätt testat om jag hade kunnat utföra övningen :-)
Josefine Fred

2012-07-19 @ 17:39:18
URL: http://semlur.blogg.se
Postat av: Rebecca

Försök trycka ut henne med innerskänkeln så hon kommer ut på spåret igen och ev lägga till ett ledande tygeltag för att vägleda och ändå stötta upp på yttersidan.
Fungerar inte det så kan du testa något jag gör mycket med Viking för att få honom att förstå att man inte ska gena så mycket. Galoppera på långsidan och så innan kortsidan så saktar du av och travar igenom hörnet och kortsidan istället och var noggrann att hålla kvar henne längst med spåret i hörnorna, upprepa och tänk på att hålla stödet på yttertygeln och rama in med innerskänkeln ifall du känner att hon glider inåt.
Du kan också ställa ut koner eller hinderstöd i alla hörn och bestämma att hon ska galoppera utanför dessa, då måste hon själv korta sig och tänka till lite :)Detta har hjält oss mycket :)
Tkr i alla fall att det ser jättefint ut nu! Inte alls lika spänt utan steget och längden ser så behaglig ut för er båda!

Svar: Det är precis det du skriver först som jag gör, och det som inte fungerar då hon blir rak och "går emot". :-)
Hm, de kanske kan vara en idé. :-) Men har inga problem med detta i varken skritt, trav eller galopp i vanliga fall - utan endast nu när jag provade inåt- och utåtställning börjar vi gena.

Konerna var ju en toppenidé, de ska jag göra. För då måste vi ju runda oss :-D Awesome! Tack så mycket Rebecca :)

Tack så mkt! Ja de känns mkt bättre nu oxå, när jag börjat hitta knapparna. :-D
Josefine Fred

2012-07-19 @ 18:22:37
URL: http://www.zkold.devote.se/
Postat av: Q Ord och inga visor!

sv:Och inte verkar det vara något slut på eländet heller.Det bara öster ner ,så även nu=(
mvh/Q

2012-07-19 @ 20:33:36
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Duktiga ni! Jag hoppas att jag och Lelle till slut kan komma så långt i galoppen som ni redan gjort :)

Det tips jag fått av tränare är att träna i alla gångarter att kunna få ut hästen på spåret med hjälp av innertygeln och innerskänkeln. När hästen ger efter för de hjälperna blir den automatiskt böjd och ställd och kommer ut på spåret. Har hjälpt oss jättemycket för oss i hoppningen, förut ville Lelle gärna gena efter hindren men nu får jag lätt ut honom på spåret med hjälp av innertygeln, istället för att använda yttertygeln :)

Svar: Tack!! :) Hihi.
Ja alltså hon är inte svår att få ut på spåret normalt, i någon gångart. Men det blev så idag när vi körde ställning utåt/inåt, i själva övergången från utåtställd till inåtställd, så blev det ett väldigt genande i högervarvet. :-)
Josefine Fred

2012-07-19 @ 22:04:38
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Susanne

Hupp hupp, akta du faller med in på böjt spår när hon vill tippa/falla inåt, gör samma själv när jag inte har någon som påminner mig! Brukar hjälpa att titta utåt förbi ytterörat på hästen och tänka mig lååång och rak i innersidan på mig själv

2012-07-19 @ 22:10:55
URL: http://tantgigant.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Tänk vad roligt med någon som ber om tips via nätet av andra, tummen upp för dig Jossan :)

2012-07-20 @ 00:34:37
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: helena

Va kul att du ber om tips;)

jo vet du vad jag skulle göra, jag skulle våga släppa fram henne mer, våga driv mera och driv henne framåt....för det blir jobbigt för henne då och hon kommer igång med bakkärran....

å ta många galoppjobb utomhus...det gör henne starakre..så har jag tränat min pålle, lite som en galoppör och den träningen har gjort underverk på honom på dressyrbanan...han orkar mycket mera och så blir han bärig och orkar använda bakmusklerna mkt mer.... och gör massa tempoväxlingar....

men det är kul att se att du rider så mkt mjukare nu...bra kämpat..lycka till...ni passar sååå bra tsm..

2012-07-20 @ 13:32:08
Postat av: Amanda ♥

Jättefin blogg :) Va gärna med i min bloggtävling där du har chansen att vinna en bild på ditt djur ritad av mig!
/ Amanda - wixiepixie ♥

2012-07-20 @ 13:45:39
URL: http://wixiepixie.blogg.se
Postat av: Frida

Gud vad duktig du är! Ser hur fint ut som helst.

Svar: Tack snälla du! :)
Josefine Fred

2012-07-20 @ 21:38:56
URL: http://frifal.blogg.se
Postat av: Ellinor

Enorm skillnad motför förut! Minns dina klipp från hoppträningar, och redan då såg det bra ut. Jag hade lagt in lite bommar, med ett max två språng mellan. Och fokuserat på att rida ihop över just för att få in och upp rumpan.

2012-07-21 @ 10:02:38
URL: http://illes.se
Postat av: Ida

Tänkte ge mig på ett tips för hörnpasseringarna ;)
Har själv en ridtravare (som visserligen skogskörs lite också), en kille som behöver ett väldans stöd på yttertygeln. Så mitt tips är yttertygel-yttertygel-yttertygel! :D
Samt att förbered inte hörnpasseringarna allt för långt innan, sitt avslappnat och förljsamt, rid hästen rakt fram till hörnet och vänta så länge som du kan med att svänga. Sen tänker du bara "åh nu!" och ger till en början välmarkerade hjälper som du kan minska sen.
Ett stort tips kan ju vara att börja i trav, om inte skritt till och med. Kanske använda lite koner också för ett jämnare resultat?!
// Ida och Ridde (frysmärkt fux) :P

Svar: Tack för tips!! :)
Josefine Fred

2012-07-24 @ 11:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0