Fina hästen :-)

Måste även passa på att berömma min fina fina häst som endast tog 1-2 minuter på sig att kliva på transporten. Tobbe Larssons sätt är så otroligt effektivt på min häst. Behöver bara reta henne lite med änden av ett spö på rumpan tills hon rör sig framåt, och de upprepar jag 2-3 ggr tills hon går in.
 
På hemgång så behövde jag inte ens peta med spöet. :-D Hihi. Och lastar ur det gör jag själv, och hon går sååå himla lungt ut, och väntar helt och hållet på min signal för henne att få börja backa ur.

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

Kul att det funar på din häst. Tyvärr gör det inte med unghästen här hon är AS trälig att lasta, har lasttränat henne nu i sommar, hon får upp frambenen på luckan sen fastnar hon, blockar. Jag kan putta hur mycket jag vill på henne hon reagerar inte, hon ramlar hellre än att bli upp dragen med linan.

Hon är inte rädd bara ovan så jag hoppas att det släpper men att lasta henne a´la tobbe funkar inte här....

jag brukar vara duktig att lasta hästar som bråkar men inte denna, har kliat hål i huvudet haha.

Svar: Ja det är kul! För jag har faktiskt testat denna metod förr, på Bellie, vilket inte alls funkade. Kanske för att jag inte var lika "stabil" psykiskt som jag är nu. Hon känner ju av minsta känsla jag känner elr utstrålar.
Hoppas de löser sig för er på nåt sätt!! :)
Josefine Fred

2012-07-26 @ 20:28:54
URL: http://sofiaiaa.blogg.se
Postat av: Sofia Spelkvist

jo jag tror att den där slags lastningen funkar om man verkligen har kontakt med sin häst. Tror det kan vara svårt att lasta vilken häst som helst så där om man inte heter Tobias Larsson ;)

Jag har inte hållt på så länge med unghästen men såsmåningom kanske hon litar på mig.

Men visst är det kul, valacken som är lika gammal har aldrig åkt transport och han har gått in på 2 minuter alla gånger vi har lasttränat...

det är något med dom där stona ;)

Svar: Hahahahaa. Ja .. ston. Hur kan man inte älska dom? ;)
Josefine Fred

2012-07-26 @ 21:00:01
Postat av: Matilda

Åh vad härligt att det går så bra =)

2012-07-27 @ 03:35:03
URL: http://vickysutbildning.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0